Do upieczenia chleba według tego przepisu podchodziłam już na Boże Narodzenie, ale zrobiło mi się krucho z czasem, więc postanowiłam to odłożyć na później. Teraz
Kulinarne przygody Gatitypodsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski na zakwasie Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano Maślane rogaliki z makiem Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb
Kulinarne przygody GatityPo Wielkanocnej przerwie wracamy z cyklem Wypiekanie na śniadanie . Tym razem Małgosia wynalazła dla nas przepis w książce pod
Kulinarne przygody GatityTym razem nasz cykl Wypiekanie na śniadanie , organizowany przez Małgosię z agościł na blogu Eweliny . Wspólnie piekłyśmy bułki do
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna odsłona wspólnego blogowego pieczenia, czyli Czerwcowa piekarnia organizowana przez Amber. Tym razem pieczemy norweski chrupki chlebek z
Kulinarne przygody GatitySezon grillowy w pełni ! A jak grill, to wiadomo, że będzie grillowane pieczywo. Na naszym stole nie może więc też zabraknąć czegoś do posmarowania takiego chleba. Oto masło czosnkowo-ziołowe, oczywiście z dodatkiem świeżych ziół. Zawsze jest hitem kulinarnym każdej imprezy ! Masło czosnkowo-ziołowe
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu kolejny chlebek z patelni, tym razem wypatrzony u Beaty ze Starych garów . W dzisiejszym poście nasza kulinarna podróż dotarła do
Kulinarne przygody GatityNadeszła pora na kolejne wspólne pieczenie, czyli na wrześniową piekarnię , organizowaną przez Amber z bloga Kuchennymi drzwiami . P rzepis mistrza
Kulinarne przygody Gatitygrubszą kostkę, rzodkiewkę i ogórka w półplastry, szczypiorek posiekać. W miseczce wymieszać wszystko z jogurtem i przyprawami. Odstawić na co najmniej 15 min., żeby smaki się „przegryzły”. Jeść z pieczywem chrupkim. Śledzik w jogurcie - to jest
Grunt to przepis!mogę, staram się kupować na lokalnych straganach czy w warzywniakach. Oczywiście mowa tu głównie o owocach, warzywach, pieczywie, jajkach... W markecie, nawet latem, pomidory rzadko kiedy pachną krzakiem. Nie są słodkie ani soczyste, a wygląd ich miąższu i smak przypominają raczej watolinę niż coś jadalnego. Lokalni sprzedawcy nadają koloru miejscom w których mieszkamy. Często są drogowskazami ("tam koło tej babiny
Matka Żywicielkacały czas mieszamy żeby nie było grudek. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze z sosem 5 min żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły.Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem. SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyPaluchy drożdżowe z szynką i serem powstały przy okazji przygotowywania bagietek pszennych. Przepis na ciasto jest taki sam. To ulubione paluchy drożdżowe mojego męża, wg niego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoleju podzielić na małe kawałki, nie trzeba ich dokładnie osączać z oleju. Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku czarnym pieprzem i ponownie wymieszać. Podawać z pieczywem
Monia miesza i gotujeDomowe pieczywo wymaga mnóstwa czasu i cierpliwości? Nie jest to regułą! My preferujemy szybkie przepisy, jak ten na drożdżowe domowe bułki do hamburgerów. Są duże, ciężkie i sycące, więc jedna buła + dodatki spokojnie wystarczy Wam na porządny posiłek. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ZACZYN NA CIASTO (3 min) kruszymy drożdże do miski, zasypujemy
Nerds Kitchenrazem z tłuszczem. Dodajemy posiekany, świeży majeranek, wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze aż wszystko zgęstnieje. Gotowe danie przekładamy do miseczek i możemy podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zainspiruj się kuchnią