pieczywo - 17769 przepisów (strona:743/1185)

Pomysł na grilla: marokańskie kefty z sosem miętowym 222

przegryzły. Bardzo podoba mi się taki sposób przygotowywania mięsa - wiadomo, gdy sami mielimy/miksujemy, to wiemy, co się w naszym mięsku znajduje:) Kefty możecie zaserwować na wykałaczkach, z dodatkiem jakiegoś pieczywa i sosu lub też wykorzystać do przygotowania kanapek. Wystarczy zdjąć keftę z wykałaczki i umieścić w podgrzanej picie w towarzystwie różnych warzyw. U mnie, oprócz typowej sałatki z pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z czerwonej fasoli, z suszonymi pomidorami i tymiankiem 248

Pasta ma mocny aromat suszonych pomidorów. Jeżeli wolelibyście łagodniejszy smak - zamiast oleju spod pomidorów użyjcie zwykłej oliwy.  Ta pasta świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami albo żytnim pieczywem . Mam nadzieję, że posłuży Wam do przygotowania niezliczonych śniadań, przekąsek i podwieczorków, a zapakowana do słoiczka znajdzie zastosowanie nawet na wiosennym pikniku:) P.s. Do przygotowania dzisiejszej pasty użyłam suszonych pomidorów Ponti

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka ogrodnika - moja ulubiona sałatka na wiosnę 209

łyżek oliwy, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki winegretu umieść w słoiczku, zakręć zakrętką i mocno wstrząśnij. W misce umieść składniki sałatki i polej sosem. Wymieszaj i zajadaj ze świeżym pieczywem, najlepiej na świeżym powietrzu, aby wdychać wiosenne powietrze:) Życzę Wam smacznego!:) Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem 232

kawałków sera i suszonych pomidorów. Dodaj po dwa liście bazylii i złóż cukinie w roladki. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami bazylii. Podawaj na przystawkę lub kolację ze świeżym pieczywem i mocno schłodzonym białym winem. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami 242

danie z piekarnika, posypujemy jajka resztą sera i dopiekamy kolejne 8 minut. Po upieczeniu w masę wbijamy dwa plastry podpieczonego boczku. Doprawiamy danie czarnym pieprzem. Podajemy natychmiast, z ulubionym pieczywem

Gorący kąsek
Leczo 217

gotowania dodajemy cukinię również pokrojoną. Dodajemy pastę węgierską i doprawiamy gotujemy ok 1,5h na małym ogniu.    Podajemy ze szczypiorkiem i  świeżym pieczywem.   Smacznego

Niezły Młynek
Fasolka szparagowa z miętą, kozim serem i słonecznikiem 223

miski z czosnkowo-miętowym dressingiem. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę przenieść na talerz, dodać pokruszony na niewielkie kawałki ser i posypać ostudzonym słonecznikiem. Podawać z ciepłym pieczywem o chrupiącej skórce

Gorący kąsek
Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) 460

sałatka jest pyszna, musicie ją przygotować. Nie mogłam nasycić wzroku, oraz nie mogłam nasycić się smakiem tej włoskiej kolorowej letniej sałatki. Ta sałatka to idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa i moich dojrzewających na balkonie kolorowych pomidorków. Sałatka jest idealna do grillowanego mięsa. Karkówki, albo faszerowanej piersi z kurczaka. Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem): kawałek bagietki dojrzałe pomidorki czerwone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klasyczna sałatka caprese 357

śniadanko i na kolację i na przekąskę. Teraz gdy mamy sezon na pomidorki smakuje najlepiej. Składniki można ułożyć na talerzu lub  zrobić kanapkę i składniki ułożyć na pieczywie. Moja wersja z pomidorkiem malinowym. składniki: 1 kulka mozzarelli 1 pomidor u mnie malinowy przyprawa do pomidorów lub sól ziołowa  listki bazylii oliwa do skropienia Pomidora umyć i pokroić

Monia miesza i gotuje
Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym 283

cebuli i gorczycy, swoisty aromat i piękna ruda barwa. Korzystnie wpływa na układ pokarmowy, a dzięki naturalnym oksydantom gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Znakomicie nadaje się do kasz,pieczywa, ziemniaków, serów, sałatek i surówek. Idealny jako winegret.  Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym  Do przygotowania potrzebujemy:  -200g kaszy kuskus - 3 kolorowe papryki

Sajkofanka smaku
Leczo z cukinią 171

Dodać pomidory i całość poddusić na średnim ogniu. Wlać passatę, doprawić i nadal gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać podsmażoną wcześniej kiełbasę, wymieszać. Przelać na talerze i podawać z ulubionym pieczywem. Ten przepis bierze udział w akcjach

wyzwania kuchenne
Sałatka z tuńczykiem i pasta z awokado! OBIAD FIT! 441

Obiad przepyszny! Sałatka z tuńczykiem, smaczna, zdrowa, sycąca, podana z pieczywem i pastą z awokado! Niezastąpiona!  SKŁADNIKI: - sałata masłowa 15 liści - 4 pomidorki koktajlowe - 1/2 ogórka zielonego - 1 cebulka dymka - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - zioła prymat do sałatki PASTA Z AWOKADO: - 1/2 awokado - 3 łyżki sera chudego - sól morska - sok z cytryny do smaku - 12 listków bazylii

SMYKWKUCHNI
Duszona cebulka 150

cebuli olej, sól Cebulę kroimy w krążki. Na rozgrzany na patelni olej wsypujemy łyżeczkę soli. Wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut. Zakrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Podajemy z pieczywem. Pokaż ciekawe przepisy

w kuchni i w ogrodzie
Masło z awokado 203

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Przepis pochodzi ze strony  Mami

w kuchni i w ogrodzie
Duszona cebulka 175

cebuli olej, sól Cebulę kroimy w krążki. Na rozgrzany na patelni olej wsypujemy łyżeczkę soli. Wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut. Zakrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Podajemy z pieczywem

prawdziwe jedzenie