pieczywo - 17769 przepisów (strona:732/1185)

marmolada śliwkowo-jabłkowa... 162

mieszając gotować z 2 minuty gorącą marmoladę przekładać do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcić, stawiać do wystudzenia słoiczki na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu marmolada smakuje do tostów, pieczywa, do nadziewania pączków itp.....SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
podudzia kurczaka z pieczarkami... 257

oleju zrumienić podudzia z obu stron do podudzi dodać pokrojone pieczarki z cebulą i wszystko dusić z 30 minut do smaku doprawić magą kucharka, podawać do ziemniaków, ryżu lub pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
indycza wątróbka z cebulą... 187

talerz na tym tłuszczu po wątróbce usmażyć na złocisto cebulę posypaną kucharkiem do cebuli włożyć wątróbki i pod przykryciem dusić z 5 minut można podać z ziemniakami lub pieczywem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
z rzeżuchą jajka z twarogiem... 175

widelcem w miseczce dodać twaróg półtłusty, gęsty jogurt grecki i wszystko dobrze widelcem pognieść dodać przyprawę ziołową do sałatek, pieprz mielony, rzeżuchę i wymieszać lubię na śniadanie z pieczywem chrupkim...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mielone z czubricą na kapuście młodej... 217

mielone wyjąć na talerz, dodać koperek, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand: zawiera naturalne składniki - skład: cząber, lubczyk, kozieradka, sól - zastosowanie: dodaje się do ciężkostrawnych potraw, takich jak fasola i soczewica, do dań z baraniny i jagnięciny

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety mielone z dorsza... 148

kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
wątróbka z cebulą,zielonym ogórkiem w sosie pomidorowym czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – kurczak 212

większym ogniu włożyć do sosu wątróbkę i dusić z 10 minut na małym ogniu pod przykryciem wątróbka dzięki ogórkowi ma wyjątkowy i oryginalny smak, można ją podać z pieczywem, z ryżem, z ziemniakami.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane udka duszone z cebulą na ostro... 187

ostra wlać 4 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z papryką, włożyć do cebuli udka, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na mniejszym ogniu udka podać do pieczywa, ryżu, ziemniaków, kaszy.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
fasolka szparagowa z kaszanką... 180

podsmażyć cebulę posypaną solą i dodać obrana z flaka kaszankę smażyć mieszając do jednolitej masy kaszanki taką kaszankę lubimy posypaną papryką ostrą i z fasolką szparagową i opcjonalnie z pieczywem..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sałatka śledziowa z jajkiem na ostro... 217

rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze wymieszać schować do lodówki na godzinę......... taką sałatkę lubimy do żytniego pieczywa................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zwijany boczek z cebulą, czosnkiem, chilli... 230

około 45-50 minut co jakiś czas obracać boczek i można podlać kilkoma łyżkami wody boczek zostawić do wystudzenia i z zimnego zdjąć sznurek i kroić w plasterki do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
makrela z twarogiem Strzałkowo,ogórkiem,papryką do kanapek... 162

wszystko widelcem pognieść-wymieszać dodać pieprz mielony, posiekany szczypiorek i kilka łodyżek tymianku posiekanego, wymieszać i do lodówki na 1 godzinę aby smaki się przegryzły pyszna pasta do pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 212

była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
makrela z jajkami... 222

jajka przetarte przez kratkę do jajek dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidor do smaku doprawić pieprzem,olejem i wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 1 godzinę, podawać z pieczywem jakie lubisz..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marynowana w przyprawie do ryb flądra z patelni... 157

obsypane mąką flądry kłaść na gorącym oleju białą skórą smażyć flądry z każdej strony na rumiano i odkładać na ręcznik papierowy takie flądry prosto z patelni lubimy zjeść z pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię