Gotowe jajko wyjmujemy ostrożnie łyżką z dziurami i przekładamy do miseczki z zimną wodą, aby przestało się gotować. Gorąco zachęcam do przygotowania takiego jajka i podawanie go na pieczywie czy sałatkach. Jak na pierwszy raz oceniam moje cuda na 4+! Następnym razem będzie jeszcze płynniej i pyszniej ;) p.s. niech nie przerazi Was ilość pieprzu, ja bez niego nie wyobrażam sobie
Kitchens Alphabetdrobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy z pieczywem czosnkowym np. bagietkami
Z Majeczką w kuchniobieramy kroimy w dośc sporą kostkę,dorzucamy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, ja jej daję dośc sporo. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchniDodajemy suszone warzywa, doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie jeszcze słodką papryką, można też ulubionymi ziołami. Gotujemy ok 30 minut, zabieramy mięso z zupy, dokładamy makaron.Gotujemy do miękkości makaronu. Podajemy z pieczywem. Zupa wyszła super.Duża to zasługa również dobrego makaronu. Użyłam nitki walcowanej Czanieckie Makarony. Makaron jest świetny do zupy, nie rozgotował się , nie zrobiła się z niego jedna wielka
Z Majeczką w kuchniwykładamy na sałaty, dodajemy oliwki. Wykładamy również ser feta. Do zalewy po pomidorach suszonych dodajemy odrobinę pieprzu ziołowego i ok 1,5 łyżeczki oregano, mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy z pieczywem czosnkowym
Z Majeczką w kuchnizapach przygotowanego w domu pieczywa, nie ma to jak posmarowana masełkiem kromka domowego chlebka..mniam Składniki: 450 g wody 450 g mąki razowej pszennej 220 g maki żytniej 4 dag drożdży suchych 2 łyżeczki soli morskiej Kamis 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru Wykonanie: wypiek w automacie: do pojemnika wlewamy wodę, wsypujemy mąki, dodajemy cukier, sól( na boki) , olej
Z Majeczką w kuchnidusimy razem ok 20 minut. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili. Cukinia i pomidory się rozgotują i zagęszczą danie. Dodajemy keczup,doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnikosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsaczone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnipokrojone w kostkę cukinię.Obficie posypujemy tymiankiem, wkruszamy liście laurowe, oprószamy solą i pieprzem.Dusimy 10 minut.Dodajemy pomidory z puszki, próbujemy, doprawiamy wg uznania. Dusimy ok 5 minut. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnirozpuszczamy, wrzucamy pos iekany drobno czosnek.Odstawiamy.Bób odcedzamy, po ostudzeniu zdjemujemy skórkę , wrzucamy na patelnię, mieszamy aby połaczył się z masełkiem i czosnkiem. Dosalamy i oprószamy delikatnie pieprzem.Podajemy z pieczywem, najsmaczniejsze z bagietką czosnkową
Z Majeczką w kuchnitahini 2 - 3 ząbki czosnku ok. 3 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta lub dwie kuminu (kmin rzymski) sól, pieprz do smaku pita, maca, świeże pieczywo, świeże warzywa (do podania) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Suche nasiona ciecierzycy przesypujemy do garnka i zalewamy zimną wodą na wysokość 4 - 5 cm ponad poziom nasion. Zostawiamy
W kuchni Katiepomidorów suszonych w oleju PONTI opcjonalnie ząbek czosnku bazylia do smaku Wykonanie: Odsączone pomidory z oleju, szynkę, opcjonalnie czosnek miksujemy blenderem do uzyskania dość gładkiej konsystencji. Podajemy z ulubionym pieczywem, posypując świeżą, bądź suszoną bazylią do smaku. Polecam Wam dystrybutora produktów śródziemnomorskich i słodyczy. Tu można znaleźć masę produktów w znakomitej jakości. Osobiście się nie zawiodłam
Malinowe Pocałunkicherry Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy
Moja smaczna kuchniaPałki z mąki kukurydzianej z dodatkiem kukurydzy, mają charakterystyczny słodkawo - słony smak. Po upieczeniu są miękkie z delikatnie chrupiącą skórką. Pieczywo z mąki kukurydzianej szybko twardnieje, ale twardsze pałki smakują jeszcze lepiej. Składniki: 25 g drożdży, 1 szklanka mleka, 1 łyżka miodu, ½ łyżeczki soli, 300 g mąki kukurydzianej, 4 łyżki kukurydzy z puszki, 1 jajko, 1 łyżka sezamu. Przygotowanie
Moniki SmakołykiOpis ze strony sklepu: Skworcu ) Znajdziesz ją tutaj: SKWORCU . Mąka Bezglutenowa Chlebowa: Tym razem z całej palety mąk bezglutenowych wybrałyśmy tą, do wypieku chleba razowego. Co prawda piernik pieczywem nie jest, a raczej boskim, korzennym ciastem, ale... do naszego "ciemnego przyjaciela z pigwą" pasowała jak ulał! Mączny proszek to nic innego jak: skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby
Wypisz Wymaluj