wiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj . Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki masła orzechowego, 1 płaska łyżka oleju) Następnie piekłam w piekarniku, mieszając co 10-15min przez ok.45 min w 170C. Miłego Dnia
Chocolate Stop TemptingWszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniWariacja na temat sosu BBQ. Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów.SKŁADNIKI1 czerwona cebula2 ząbki czosnku6 łyżek octu balsamicznego4 łyżki keczupu4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chilioliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy
Moje Kuchenne Rewelacjewielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.Ja paróweczki podgrzałam w wodzie. I jeszcze ciepłe owinęłam plastrami Ramzesa. Ramzes
Z Kuchni Do Kuchniśmietankę, mąkę ziemniaczaną i otartą skórkę cytrynową. Krótko miksować.Połączyć z ubitą pianą i przełożyć do formy,25 cm.Posypać rodzynkami oprószonymi mąką i widelcem trochę powciskać do środka.Piec w temp.180 stopni przez 1 h.Składniki lukru utrzeć i polać nim wierzch sernika i ułożyć paski pigwy kandyzowanej
Kulinarny karnet Christopherazasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem.Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniminut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość 1 cm i wycinamy wzory. Gotowe ciastka układamy na wysmarowanej tłuszczem formie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 12-15 minut. Uwagi!Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, następnie twardnieją i ponownie miękną po 3-4 tygodniach. Upieczone pierniki należy przechowywać w puszcze. Można je upiec w dzień wigilii
Mango PapajaSmaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiemSKŁADNIKINa ciasto:1/2 kilograma mąki1 margaryna2 łyżki cukru1 łyżeczka soli jedno jajkoNa farsz1/2 kilograma pieczarek, 2 cebuleolej do
W kuchennym oknie EwyBardzo lubię kutię w cieście drożdżowym i taką przygotowałam, uwierzcie była bardzo smaczna :)Kutia w cieścieSKŁADNIKI:kutia -1 puszkamąka -0,5 kgdrożdże -100 gmleko -0
Kuchnia Danusiśrodek wkładamy połówkę parówki i zaklejamy. Układamy na blachę nasze bułeczki. Następnie na każdą z nich kładziemy plasterek salami i posypujemy startym serem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Pieczemy bułeczki w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut i gotowe. Smacznego
Mentor Smakutartą, dwie łyżki kaszy manny, sól, pieprz oraz przyprawę "kucharek". Następnie wyciskamy praską nasz czosnek i całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy nasz pasztet przez 180 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, w tym czasie nasz pasztet zrobi się rumiany i stały. Gotowy pasztet podajemy z żurawiną. Smacznego
Mentor Smakuwyrabiać ręcznie ale idealnie sprawdzi się tu mikser. Jeśli ciężko się miesza można dodać trochę wrzątku. Przypraw dodajemy po szczypcie. Przekładamy gładkie ciasto do podłużnej formy wyłożonej papierem. Pieczemy niecałą godzinę w temperaturze 180 stopni.Kiedy piernik stygnie przygotowujemy masę na nadzienie. Galaretkę przyrządzamy według opisu z opakowania. Do ciepłej dodajemy powidła śliwkowe i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż masa trochę
prawdziwe jedzenieSpotkania ze znajomymi to nie tyle, co ciężki orzech do zgryzienia, jednak trzeba chwilę pomyśleć nad rzeczą, która wszystkim zasmakuje :) Na szczęście dzisiejszego wieczoru wszyscy byli
Kitchens Alphabetmakaronem. Dodać rozkłócone jajka, starty żółty ser, opłukaną i odsączoną ciecierzycę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na muffinki. Piec około 25 minut w temp. 200st
Z miłości do słodkościposypania), pęczek pietruszki i doprawić do smaku. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż Na pół, wydrążyć pestki i wyłożyć na blache pokrytą pergaminem. Korytka wypełnić farszem i piec w piekarniku rozgrzanym 200 C przez 30-40 Minut. PRZED końcem 10 Minut posypać startym serem. Smacznego
Niezły Młynek