Siedząc przy porannej kawie zastanawiałam się co zrobić dobrego. W planach pojawiły się szyszki i ciasto z masą mlecznej kanapki. Nie mogąc zdecydować się ani na
Malinowe Pocałunkikółka tak aby jedno na drugie delikatnie nachodziło. Po środku wszystkich kładziemy odrobinę marmolady i zwijamy w rulon, który przecinamy na pół. W taki oto sposób otrzymamy 2 ciasteczka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok 15 min, do lekkiego zbrązowienia. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Malinowe Pocałunkiśmietanki kremówki Wykonanie: Ciasto francuskie tniemy na równe paski, na brzegu układamy wiśnie lub marmoladę i zawijamy rulony. Układamy je w 3 identycznych tortownicach w kształt spirali. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 20 min do zrumienienia. Następnie przygotowujemy krem karpatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na paterze układamy okrągły rant (lub jak w moim przypadku obręcz
Malinowe Pocałunkipółplasterki smażymy na odrobinie tłuszczu i dodajemy do żeberek. Całość solimy, pieprzymy ... czyli doprawiamy do smaku. Wsypujemy kawałki suszonej papryki. ;) i wlewamy bulion. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości w temp ok 180 stopni. Trwa to dość długo, ale naprawdę jest warte zachodu. Dla mojej rodziny najbardziej smakują jak już pisałam z ziemniakami i ogórkiem. Ale można
Malinowe Pocałunkimięsa obficie smarując je marynatą i odkładamy na min 2 h do lodówki. Układamy w naczyniu ( w moim przypadku wykorzystałam naczynie cazuela 25 cm wcześniej przygotowane do użycia) i pieczemy ok 30-40 min w temp 180-190 stopni. Kurczak nabiera pięknej różowej barwy tylko przy oryginalnej przyprawie. Polecam
Malinowe Pocałunkipiekarnika. Ziemniaki osuszamy z nadmiaru wody i obsypujemy ulubionymi przyprawami. Wykładamy również na blaszkę na którą wcześniej wylaliśmy olej rzepak i blaszkę wstawiamy do piekarnika razem z naszym kurczakiem. Pieczemy całość
Malinowe PocałunkiUpał, upał, upał i jeszcze raz upał.... Ale narzekała nie będę. Wspominam tylko chwilę, kiedy w zimne wręcz mroźne dni brakowało mi tego,
Malinowe Pocałunkiwyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do naszej formy na tartę. Możemy również wylepić ją ciastem i nakłuwamy spód tarty widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 20 min ( do momentu, kiedy nabierze pięknego złotego koloru). Wyjmujemy upieczoną z piekarnika i czekamy, aż ostygnie. Na wystudzony spód od tarty wylewamy tężejące jabłka i wstawiamy do lodówki
Malinowe PocałunkiKolejne ciasto jakie wymyśliłam. Miałam wielką ochotę na truskawki, jabłka. Nie do końca wiedziałam, czy te 2 smaki udałoby mi się połączyć w jeden
Malinowe Pocałunkipółtorej godziny. Do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni wkładamy a sam spód naczynie żaroodporne/ blaszkę wypełnioną szklanką wody. wkładamy lekko przyklepane, posmarowane jajkiem i posypane sezamem bułeczki. Pieczemy ok 10 min. Kiedy wetkniemy w nie wykałaczkę powinna być sucha. Hamburgery wołowe: 1 kg mięsa mielonego wołowego(najlepiej z antrykotu lub innej niezbyt chudej części mięsa) ok 300 ml wody
Malinowe PocałunkiWszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób
Malinowe Pocałunkikaszubskie) długie patyczki do szaszłyków Wykonanie: Pianki i truskawki nabijamy na patyczki. Pełna dowolność kombinacji. Z doświadczenia powiem, że najlepszą opcją są 3 pianki i 2 truskawki. Gotowe szaszłyki pieczemy nad żarem grilla, do momentu uzyskania rumianego koloru. Uwaga łatwo o poparzenie. I JESZCZE JEDNA MOJA SUGESTIA: SILNIE UZALEŻNIAJĄ
Malinowe Pocałunkidoprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie w naczyniach do zapiekania układamy warzywa z wędliną i zalewamy mieszaniną jaj. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do lekkiego zrumienienia ok 20 min. Podajemy gorące z ulubionym sosem i np. kromką świeżego pieczywa. Smacznego
Malinowe Pocałunkiskrzydełek przyprawa Brown Sugar Kamis warzywa włoskie na patelnię Iglotex Skrzydełka oczyszczamy i osuszamy składamy (tak aby nie było wystających części), opruszamy przyprawą i kładziemy na rozgrzanego grilla. Pieczemy do zrumienienia ok 30 min. (ważne, aby były dobrze wypieczone w środku) W między czasie do specjalnego woreczka, którego możemy używać na grillu wsypujemy zamrożone warzywa, dodajemy przyprawy, wlewamy
Malinowe Pocałunkiforemki nie był przykryty ciastem) i od razu wkładamy do tłuszczu. Po ok 30 sek zdejmujemy ciastko z urządzenia (czasami schodzi samo, czasami trzeba sobie pomóc np widelcem) i pieczemy na rumiano. Wyjmujemy, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. zimne przekładamy na tacę i obficie posypujemy cukrem pudrem. Nie polecam robienia większej ilości na jutro. Rozetki na drugi dzień tracą swoją chrupkość
Malinowe Pocałunki