boczku, większość cebuli (3/4), a na wierzchu układamy pokrojone w plastry ugotowane ziemniaki i posypujemy je resztą boczku. Składniki zalewy mieszamy z pozostałą cebulą. Zalewą polewamy przygotowany placek i pieczemy ok 50 minut w rozgrzanym piekarniku. Gdy wierzch quiche się zarumieni, to znak że nasz wypiek jest gotowy. Smacznego
Taste Of My Daynadzienie wykładamy na przygotowaną wcześniej formę z ciastem. W kolejnym kroku tartę polewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem i ziołami. Po dodaniu bulionetki, nie powinniśmy dodatkowo dosalać śmietany. Pieczemy ok 60 min do zrumienienia w temp. 180 - 200 stopnii. Smacznego
Taste Of My Daynaprzemiennie warstwy dyni, cukinii, pomidorów z wydrążonymi gniazdami nasiennymi i sera feta. Kolejna warstwa: Wierzch tarty polewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem i przyprawami, ja użyłam pieprzu, bazylii, koperku. Pieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni przez ok godzinę. Tarta jak niemal każdy inny wypiek tego rodzaju doskonale smakuje zarówno na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu, jak i na zimno czy odgrzewana
Taste Of My Daywersja bardzo tłusta, więc by unikać pustych, zbędnych kalorii polecam śmietanę :)), jajko, ser feta, odrobinę mleka i chilli, jeśli lubicie pikantną kuchnię. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy nimi warzywa. Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Taste Of My Dayczasie ciasto zwiększy swoją objętość. Delikatnie urywamy kawałki masy i kształtujemy z nich bułeczki. Odkładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pozostawiamy do wyrośnięcia na kolejną godziną. Bułeczki pieczemy ok 20 - 25 minut w temperaturze ok 80 stopni. W następnej kolejności przyrządzamy sosy. 2. Sosy - Sos prawie jak z McDonald's Składniki: 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu
Taste Of My Daysojowy wasabi marynowany imbir Przykładowe dodatki do rolek: ryba - my używamy surowego łososia, ponieważ stosunkowo łatwo zdobyć tą rybę świeżą i w dobrej cenie, możecie wykorzystać też rybę pieczoną lub wędzoną (wybierzcie swoją ulubioną), z którą również z sukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo ryb słodkowodnych, ani węgorza, którego krew jest trująca paluszki krabowe ogórek świeży awokado kiełki szparagi
Taste Of My Daypęczak i warzyw, które dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych, jednocześnie nie obciążając go. Przy okazji chcę Was przekonać do jedzenia kasz. Przywykliśmy do jedzenia ziemniaków pod różnymi postaciami (gotowane, pieczone, smażone, pure). Tymczasem w porównaniu z nimi kasze są skarbnicą wartości odżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski, który jest kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko
Taste Of My DayWszystkie składniki wraz z serem feta dodajemy do mięsa doprawiamy i mieszamy. Nakładamy do wydrążonych warzyw, przykrywamy odciętymi częściami buraka i układamy w naczyniu żaroodpornym. Możemy odrobinę podlać wodą. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po upieczeniu, wyjmujemy i podajemy na rukoli :) Smacznego
Taste Of My Dayciecierzycy z puszki, która jest dostępna w sklepach. Hummus to danie proste, pożywne i pyszne. Klasycznie podawany z pitą, macą, bagietką lub krakersami, ale możemy go jeść z sałatkami, pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło do kanapek), podczas spotkań z przyjaciółmi (m.in. jako
Taste Of My Dayprzeprowadzenia kuracji pozbycia się pasożytów z układu pokarmowego. Dynia doskonale się przechowuje (w chłodnym miejscu nawet do 6 miesięcy), jest idealna na przetwory, ale możemy ją również piec, gotować, smażyć, dusić. Sprawdza się w daniach wytrawnych i słodkich. Jej zastosowanie jest niemal nieograniczone, zatem czerpmy z tej skarbnicy pełnymi garściami, zwłaszcza że mamy wybór w całej masie odmian, dzięki
Taste Of My Daypokrojoną cebulę i smażymy minimum 30 minut na bardzo wolnym ogniu tak, by się skarmelizowała. W "międzyczasie" bagietkę kroimy pod kątem. Kromki rozkładamy na pergaminie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy z każdej strony w 150 stopniach tak, by kromki lekko się zarumieniły. Następnie wyjmujemy do ostygnięcia, nie wyłączając piekarnika, bo za chwilę będzie nam ponownie potrzebny :) Pamiętajcie, by od czasu
Taste Of My DayDodajemy łyżkę masła, posypujemy cynamonem i / lub imbirem , dodajemy łyżkę cukru i mieszamy. Na ryżu układamy pozbawione pestek śliwki. Następnie kawałki jabłka, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upływie 30 minut, z naczynia zdejmujemy przykrycie, by danie delikatnie się podpiekło. Podajemy z łyżeczką miodu. Smacznego! "Zapiekanka" jest pyszna, znika
Taste Of My Dayprzygotowanym wcześniej sosem pomidorowym, następnie ułożyłam krążki cebuli, a na nie kawałki tuńczyka odsączonego z zalewy i sardynki razem z sosem paprykowym. Na końcu posypałam startym żółtym serem. Pizzę piekłam około 15 minut w temperaturze 220-240 stopni. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - dwie miseczki na bukowej desce firmy Glasmark
Blondynka GotujeZrolowałam ciasto mocno dociskając i tworząc zgrabny bochenek, który obsypałam mąką i ostawiłam na 45 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie zrobiłam na bochenku 3 nacięcia. Piekłam 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (na dolny poziom piekarnika wstawiłam naczynie z wodą). Upieczony chleb studziłam na kratce
Kulinarny Pamiętnikorzechy z migdałami, dodajemy mąkę i miękkie masło - wyrabiamy kruszonkę. W naczyniach do zapiekania wkładamy po obranym jabłku ( jabłko kroimy w kostkę) posypujemy 2 łyżeczkami cukru i kruszonką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 25-35 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe z lodami i kawą :) Smacznego
Niezły Młynek