zmiany grzybicze, tzw. zmiany pieniążkowate. Jasne było, że będzie nas obowiązywać rygorystyczna dieta i tak też się stało. Wszystko podporządkowane było diecie Wiktora. Zaczęliśmy więc robić własne wyroby wędliniarskie, piekliśmy pieczywo bezglutenowe, czytaliśmy etykietki. Czas płynął, Wiktor dochodził do siebie, bardzo wolno rósł, słabo przybierał na wadze. Pojawiały się kolejne problemy zdrowotne. Lekarze, lekarze, lekarze. Gdy Wiktor miał blisko
Wypisz Wymalujmieszamy. Szpinak gotowy - nie podjadać!! :))) 2. Rybkę wykładamy na ułożoną folię aluminiową. 3. Szpinakową kołderkę nakładamy na pstrąga. 4. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika, 5. Pieczemy 20 minut (góra-dół + termoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy, że pstrąg
Wypisz Wymalujnasmarowanej, ale wysypanej mąką - tak jak przygotowujemy blaszkę do pizzy). Przykrywamy ściereczką i znów czekamy, aż urośnie. Gdy wyrośnie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem/sezamem/siemieniem lnianym. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około godziny w 180 stopniach (góra-dół z termoobiegiem). Do upieczenia tego chleba użyłyśmy mąkę: 1. Schar Bread Mix - mąka razowa - Dunkel (skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu
Wypisz Wymalujwięc już nie dosalamy. Na mięso nakładamy farsz i spinamy kawałki w kieszonki. Chwileczkę obsmażamy na patelni, na rozgrzanej oliwie (dosłowna chwila). Mięsne kieszonki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół z termoobiegiem) przez około 45 minut (ale sprawdzamy je, bo może im wystarczyć mniej czasu). Świetnie smakuje ze szpinakiem - przepis na "szpinak idealny" był
Wypisz Wymalujbogato! Im więcej, tym lepiej (przynajmniej dla nas). 6. Tniemy ciasto - my cięłyśmy dłuższe boki pod kątem. 7. Zawijamy wedle uznania. 8. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziołami. 9. PIECZEMY! Około 30 minut w temperaturze 180 stopni (góra - dół, termoobieg). Jeśli za bardzo się rumieni - zmniejszamy temperaturę. Dlaczego Kremowy serek ARLA APETINA "Pesto i Rukola"? Cóż, lista "za" jest bardzo
Wypisz Wymalujbanany, cukier i roztrzepane jajka. Dodajemy partiami mąkę z sodą. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Na koniec dodajemy orzechy. Przelewamy do blaszki na górze ciasta układamy pokrojone gruszki. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez
Wypieki Ulicebulą i boczkiem - wyłożyć na ciasto. Jajka rozkłócić, dodać śmietanę i pokrojoną na drobno pietruszkę. Masę doprawiamy papryką i solą z pieprzem. Zalewamy masą śmietanową ciasto z farszem. Pieczemy przez ok 50-65 minut w temperaturze 175 C bez termoobiegu. Tartę podajemy posypana świeżą pietruszką. Idealnie pasuje dip czosnkowy :) Smacznego
Niezły Młynekrobocie lub na tarce. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Ubić również żółtka. Połączyć zmielony pumpernikiel z pianą i żółtkami. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy, 24 cm. i piec w temp.180 stop.35 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 lub 3 krążki .Nasączyć ponczem przygotowanym z wymienionych składników. Przygotować krem. Z 2 cytryn wycisnąć sok. Do rondelka wsypać mąkę ziemniaczaną
Kulinarny karnet Christopheratarta.Układając roladki, lekko je dociśnij, aby nie powstały puste miejsca. Odstaw formę, aż ciasto wyrośnie ok 15 minut. Babkę wstawić do rozgrzanego piekarnika na 190 C i piec przez 45 - 55 minut. Smacznego
Niezły Młynekodparuje. Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut aby „odpoczął”, a następnie podawaj z warzywami
karmelowyroladkę. Roladki obtoczyć dobrze w mące, w jajku, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, parę minut z każdej strony. Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusiparówek - 1 ser pleśniowy camembert - zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat nadziewamy pokrojonym w plasterki serem oraz parówką, a wierzch posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Pieczemy je w 180 C przez około 40 minut
Zainspirowana w kuchnipiernika. Wszystko starannie wyrobić (najlepiej ręcznie). Następnie gotową masę przełożyć do emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić do lodówki na 5 tygodni. Piernik z tego przepisu pieczemy na 7 dni przed świętami. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomibardzo drobno, dodajemy do grzybów, dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku. Ciasto tniemy na trójkąty, przy szerszej krawędzi układamy łyżeczkę farszu i zawijamy w rogaliki. Rogaliki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 200 C przez 15 minut. Smacznego
Niezły Młynekwarkocz.K ońcówki warkocza owinąć dookoła, tak aby końce znalazły się pod spodem bułeczek. Ułożyć na blaszce , odstawić do wyrośnięcia.Później posmarować jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka i piec w 180° przez około 20 minut
Moje domowe kucharzenie