Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski

Przy okazji Świąt sięgamy do korzeni i z sentymentem wspominamy dom rodzinny i potrawy z dzieciństwa. Dziś tradycyjne danie z mojego rodzinnego, ukochanego Roztocza. Piróg biłgorajski, zwany krupniakiem to  jedna ze staropolskich  regionalnych potraw, wpisanych na listę Produktów Tradycyjnych, dawniej robiony na wszystkie święta i uroczystości. Składniki: 4 ziemniaki ugotowane 25 dag sera białego tłustego 10-15 dag kaszy gryczanej prażonej 2 jajka 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, kasza, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kasza gryczana, ser biały, ser, jajko, drożdżowe, ziemniak, ciasto, ziemniaki, kefir, pieczenie, boże narodzenie, bez pieczenia, jajka na święta, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, pieczone ziemniaki, ciasto na zimno, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.