JESIENNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONEM, BEZ PSZENICY

JESIENNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONEM, BEZ PSZENICY

JESIENNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONEM, BEZ PSZENICY

Lubię te moje poranki... Składniki: Około 700g wydrylowanych pysznych śliwek węgierek 150g mąki gryczanej jasnej (z gryki niepalonej, to ważne) 150g mąki owsianej 2 jajka od szczęśliwych kur ¾ lub 1 szklanka cukru trzcinowego 250g roztopionego dobrego masła osełkowego lub klarowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180C – grzanie góra i dół, BEZ termoobiegu. Wszystkie suche składniki wymieszaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.