pieczenie - 19054 przepisów (strona:882/1271)

CHŁOPSKIE ZIEMNIACZKI 213

sklepach coraz więcej i taniej można nabyć młodych ziemniaczków..W moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z  ulubionych przez dzieciaki.Wersja nie pieczona- a gotowana Składniki: 1/2 kg ziemniaków młodych peczek koperku 1 duża cebula słodka olej do smażenia sól-1/2 łyżki do ugotowania ziemniaków pieprz-łyżeczka rozmaryn lub inne ulubione zioło

Z Majeczką w kuchni
WIENIEC NA ZIMNO 3 SMAKI 523

Lato to czas kiedy chętniej sięgamy po ciasta na zimno, desery... Mój mąż je bardzo lubi dlatego i ja je chętnie robię. W tamtym tygodniu otrzymałam

Z Majeczką w kuchni
SMERFNY JAGODOWIEC 272

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubiSkładniki

Z Majeczką w kuchni
MANNA ROZKOSZ 161

Kaszka....wspomnienia  z dzieciństwa.... ta jednak o niebo lepsza...pełna pysznych bakalii Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka kaszy mannej  1/4 kostki masła 4

Z Majeczką w kuchni
LODOWIEC Z TRUSKAWKAMI 19875

Pomału truskawki zaraz się skończą i pozostaną tylko te zamknięte w słoiczkach na zimę i zamrożone, wykorzystajmy te które jeszcze kuszą na krzaczkach i na niedzielę

Z Majeczką w kuchni
AROMATYCZNA KARKÓWKA Z KAMISEM 162

Składniki:6 plastrów karkówki5 łyżek olejuoapkowanie ,,Grill Karkówka" KamisWykonanie:Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty mięso, odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pieczemy na grilu po ok 10 minut z każdej strony

Z Majeczką w kuchni
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 895

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil

Z Majeczką w kuchni
SERNIK Z MALINAMI 234

Niebo w gębie!  Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych1 kg sera z dodatkiem wanilii ( w wiaderku)2 jajka3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej wody150 g

Z Majeczką w kuchni
GOLONKA W PIWIE 163

szczeciny. Do garnka wlewamy bulion, piwo, wrzucamy liście laurowe, wkładamy golonkę. Gotujemy 20 minut od zagotowania wody. Po tym czasie wyjmujemy , przestudzamy, dobrze nacieramy solą. Układamy w naczyniu żarodopornym,pieczemy ok 80 minut. Polewamy co jakiś czas wywarem z gotowania golonki

Z Majeczką w kuchni
PAŁKI KURCZAKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH 167

rozmarynuszczypta chilisól,pieprzWykonanie:Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki, odstawiamy na min 2 godz do lodówki. Pieczemy na rumiano

Z Majeczką w kuchni
BAJECZNY PIERNIK 3549

tabliczka mlecznej czekolady1 kostka masła6 łyżek cukruwierzch:660 ml smietany kremówkicukier puder do ubicia śmietanyopakowanie wiórek kokosowychWykonanie:ciasto:Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą. Miksujemy. Wylewamy na dużą blachę. Pieczemy ok 40 minut w 180 st.masa:Budyń przygotowujemy na 1/2 l mleka. Studzimy. 2 czekolady: mleczną i gorzką roztapiamy w jednym garnuszku, jak się rzopuści dodajemy 4 łyżki mleka. Miksujemy

Z Majeczką w kuchni
PIZZA Z KURCZAKIEM 1142

wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę puszki kukurydzy, połowę pokrojonej w piórka cebuli oraz połowę pokrojonej w paski papryki. Wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika, piekę ok 15 minut.Tak samo postępuję z drugą porcją ciasta.Do wykonania użyłam sera tartego mozzarella Mlekovity. Polecam bo ser przepyszny i super ciągnący.Całą gamę produktów znajdziecie tutaj:http://www.mlekovita.com.pl/php/Zapraszam również

Z Majeczką w kuchni
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 208

ciasto i schłodzić kilka godzin w lodówce lub godzinę w zamrażalniku.- Porcje wałkować na koło, wycinać trójkąty (Gwiazda), nakładać powidło i zwijać rogaliki- Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem i piec 15 minut w 160 st. z termoobiegiem, góra, dół.Chrupiące maleństwa wypełniłyśmy tym razem domowym powidłem śliwkowym z nutą cynamonu, a na wierzchu stworzyłyśmy panierkę z cukru kryształu. Do tego

Wypisz Wymaluj
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1203

mieszamy za pomocą trzepaczki mąkę i mleko, wbijamy jajka i ubijamy trzepaczką, Ciastem zalewamy kurczaka z porem, posypujemy natką pietruszki. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, pieczemy ok. 35 minut, ąz ciasto się napuszy a powierzchnia zapiekanki zrumieni. Kurczak z porami zapiekany w cieście podajemy na gorąco. Smacznego!The post Kurczak z porami zapiekany w cieście appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Crème brûlée 167

kremem o blat stołu - w ten sposób uwolnimy z kremu niechciane pęcherzyki powietrza :) 6. Rozlewamy crème brûlée do kokilek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 110°C i pieczemy przez około 45 - 50 minut. Crème brûlée powinien stężeć przy brzegach kokilki, a na samym środku powinien być lekko galaretowaty (ale nie płynny!). 6. Gotowy crème brûlée zostawiamy do ostygnięcia

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania