każdej strony na patelni.Wnętrze kieszonek smarujemy serkiem i nadziewamy suszonymi pomidorami. Obwijamy każdą pierś plasterkiem szynki. Posypujemy tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem z pomidorów.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Możemy polewać kilkakrotnie tworzącym się sosem, by nie były suche.Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemiski i dobrze wymieszaj. Z masy uformuj ciasteczka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, z zachowaniem ok 1,5 cm odstępu. Ciasteczka piecz w nagrzanym piekarniku na 200 C przez 15-25 minut, aż delikatnie się zarumienią. Porcja na ok 24 ciasteczka. Smacznego
Niezły MłynekNatrzeć solą ,pieprzem, czosnkiem i bazylią.Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą z pomidorków.Ułożyć piersi tworząc łódeczkę , do środka włożyć pomidorki pokrojone w paseczki i mozzarellę.Polać oliwą z pomidorów. Piec w temp 190 st około 25/ 30 minut .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzyprawą do piernika. Przestudzić, wbić jajka, wymieszać. Dodać mąkę, sodę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, whisky, kakao, śliwki i rodzynki. Wyrobić ciasto, umieścić w dużej keksówce wyłożonej papierem. Piec około 60 min w temp 200 stopni. Ostudzić. Wyjąć z formy, zawinąć w folię i odłożyć na 1 tydzień. Po upływie tygodnia bardzo gęsto nakłuwać wykałaczką. Kawę wymieszać z alkoholem
Praktyczna plzakręcamy w kształt ślimaczka. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Masę makową mieszamy z łyżką masła i cukrem waniliowym. Łyżką nakładamy farsz makowy w zagłębienia slimaczków. Pieczemy ok.20 minut w 190 st. Z 50 g cukru pudru i łyzki wody robimy lukier. Smarujemy slimaczki
Z Majeczką w kuchniwbijam jajka,wsypuje mąkę.Doprawiam solą, pieprzem. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotową doprawioną masę wlewamy na duża blachę 24x35 i mniejszą keksówkę lub blache do babki z kominem. Pieczemy ok.godziny w temp 170st. Upieczona babke kroimy na kawałki,na wierzch polewamy kwaśną smietaną 18. Jeśli ktoś nie lubi,może być bez śmietany. Podajemy ze szklanką mlekaPS: Jeszcze pyszniej
Z Majeczką w kuchniMąkę mieszamy z cukrem pudem, dodajemy przyprawę Kamis, pokrojona margarynę i żóltka. Zagniatamy dobrze ciasto. Wkładamy na min. 45 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy, wykrawamy foremka serduszka, pieczemy ok 10 minut
Z Majeczką w kuchnikurczaka1/2 szklanki keczupu5 łyżek sosu sojowego3 łyżki miodu3 łyżki olejuszklanka wyłuskanych pestek słonecznikasól, pieprz KamisWykonanie:Do talerzyka wsypujemy pestki słonecznika,panierujemy w nich pałki kurczaka, układamy na blasze. Pieczemy 45 minut
Z Majeczką w kuchniodstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy na kształt prostokąta,wkładamy do blaszki chlebowej, powinno zajmować 1/2 wysokości blachy. Odstawiamy na ok 20 minut, zwilżamy wierzch ciasta pędzelkiem umoczonym w wodzie, pieczemy ok 50 minut
Z Majeczką w kuchniWygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecamSkładniki:1 opakowanie wafli1 galaretka-u mnie truskawkowa1.5 kostki margaryny1
Z Majeczką w kuchnikroimy na ćwiartki, oprószamy solą i rozmarynem. Na blasze układamy ziemniaki i pałki kurczaka, zapiekamy ok 30 minut, po tym czasie dokładamy mrożone warzywa, posypujemy je dołączonym zestawem przypraw. Pieczemy jeszcze ok 20 minut.TEST WARZYW NA PATELNIĘ IGLOTEX:Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny
Z Majeczką w kuchniNie wiem jak Wy ale ja lubię eksperymentować z kaszą manną i nie chodzi tu tylko o wymyślanie kolacji :) Słodkości z kaszy są pyszne. Zapraszam! Składniki
Z Majeczką w kuchniskórke pomarańczową .Mieszamy. Odstawiamy przykryte na godzinę żeby ciasto podrosło, po tym czasie przekładamy do formy wysmarowanej masłem, obsypanej bułka tartą, odstawiamy jeszcze na 15 minut, po czym pieczemy 35 min w 160 st. Gotową posypujemy cukrem pudrem
Z Majeczką w kuchniłaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st.Sos:ogórka ścieramy na tarce,koperek i pozostały czosnek siekamy,łączymy wszystko z reszta jogurtu.Doprawiamy solą i pieprzem.Szaszłyczki podajemy z ćwiarteczkami upieczonych ziemniaków.Szaszłyczki
Z Majeczką w kuchniNajprostszy przepis na pyszny serniczek. Jesli potrzeba chwili żeby zrobić cos pysznego polecam ten przepis! Składniki: 1kg sera waniliowego w wiadereczku 2 galaretki owocowe( u mnie
Z Majeczką w kuchni