czasie przesiewamy mąkę z kakao. Dokładnie miksujemy z jajkami, stopniowo dolewając mleka. Pod koniec dodajemy sól. Wyjmujemy dobrze nagrzane foremki i szybko napełniamy je ciastem do 1/2 - 2/3 wysokości. Pieczemy ok.25min
More food, love and dreamsmoje noce muffiny nigdy ustać nie mogą >.<Dzień zaczynam wcześnie i kończę późno. Z muffiną w pudełku na drogę. I kawą w termosie, bo nocą tort wolałam piec. Jakieś takie 9 lekcji w szkole muszę wysiedzieć od tej 7, do domu, a potem jeszcze do babci jadę, bo jej niespodziankę robimy. Czyli znów w stolicy tego dnia zawitam
More food, love and dreamsjeszcze do polania wierzchu dania.Sos z góry zapewne spłynie ku dołowi zapiekanki, dlatego im niższa warstwa warzyw, tym oszczędniej powinniśmy gospodarować sosem, by na wierzch zostało go proporcjonalnie najwięcej.Pieczemy ok 40 - 50 minut w 200 stopniach. Przed wyjęciem sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie, upieczone i zdatne do spożycia.Zapiekankę jemy samą lub jako dodatek do obiadu - zamiennik gotowanych ziemniaków
Taste Of My DayKurczaka kroimy w paski, zalewamy łyżką oliwy z oliwek, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, curry, papryki ostrej, czosnku oraz pietruszki. Odstawiamy na ok. 20 minut.Nagrzewamy piekarnik na 180'C. Pieczemy na papierze przez ok. 15 minut, aby nie zrobił się suchy.Ziemniaki: Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Wkładamy je do zimnej wody na ok. 10 minut. (Czytałam gdzieś
Kitchens Alphabetkażdej strony na patelni.Wnętrze kieszonek smarujemy serkiem i nadziewamy suszonymi pomidorami. Obwijamy każdą pierś plasterkiem szynki. Posypujemy tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem z pomidorów.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Możemy polewać kilkakrotnie tworzącym się sosem, by nie były suche.Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemiski i dobrze wymieszaj. Z masy uformuj ciasteczka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, z zachowaniem ok 1,5 cm odstępu. Ciasteczka piecz w nagrzanym piekarniku na 200 C przez 15-25 minut, aż delikatnie się zarumienią. Porcja na ok 24 ciasteczka. Smacznego
Niezły MłynekNatrzeć solą ,pieprzem, czosnkiem i bazylią.Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą z pomidorków.Ułożyć piersi tworząc łódeczkę , do środka włożyć pomidorki pokrojone w paseczki i mozzarellę.Polać oliwą z pomidorów. Piec w temp 190 st około 25/ 30 minut .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzyprawą do piernika. Przestudzić, wbić jajka, wymieszać. Dodać mąkę, sodę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, whisky, kakao, śliwki i rodzynki. Wyrobić ciasto, umieścić w dużej keksówce wyłożonej papierem. Piec około 60 min w temp 200 stopni. Ostudzić. Wyjąć z formy, zawinąć w folię i odłożyć na 1 tydzień. Po upływie tygodnia bardzo gęsto nakłuwać wykałaczką. Kawę wymieszać z alkoholem
Praktyczna plzakręcamy w kształt ślimaczka. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Masę makową mieszamy z łyżką masła i cukrem waniliowym. Łyżką nakładamy farsz makowy w zagłębienia slimaczków. Pieczemy ok.20 minut w 190 st. Z 50 g cukru pudru i łyzki wody robimy lukier. Smarujemy slimaczki
Z Majeczką w kuchniwbijam jajka,wsypuje mąkę.Doprawiam solą, pieprzem. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotową doprawioną masę wlewamy na duża blachę 24x35 i mniejszą keksówkę lub blache do babki z kominem. Pieczemy ok.godziny w temp 170st. Upieczona babke kroimy na kawałki,na wierzch polewamy kwaśną smietaną 18. Jeśli ktoś nie lubi,może być bez śmietany. Podajemy ze szklanką mlekaPS: Jeszcze pyszniej
Z Majeczką w kuchniMąkę mieszamy z cukrem pudem, dodajemy przyprawę Kamis, pokrojona margarynę i żóltka. Zagniatamy dobrze ciasto. Wkładamy na min. 45 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy, wykrawamy foremka serduszka, pieczemy ok 10 minut
Z Majeczką w kuchnikurczaka1/2 szklanki keczupu5 łyżek sosu sojowego3 łyżki miodu3 łyżki olejuszklanka wyłuskanych pestek słonecznikasól, pieprz KamisWykonanie:Do talerzyka wsypujemy pestki słonecznika,panierujemy w nich pałki kurczaka, układamy na blasze. Pieczemy 45 minut
Z Majeczką w kuchniodstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy na kształt prostokąta,wkładamy do blaszki chlebowej, powinno zajmować 1/2 wysokości blachy. Odstawiamy na ok 20 minut, zwilżamy wierzch ciasta pędzelkiem umoczonym w wodzie, pieczemy ok 50 minut
Z Majeczką w kuchniWygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecamSkładniki:1 opakowanie wafli1 galaretka-u mnie truskawkowa1.5 kostki margaryny1
Z Majeczką w kuchnikroimy na ćwiartki, oprószamy solą i rozmarynem. Na blasze układamy ziemniaki i pałki kurczaka, zapiekamy ok 30 minut, po tym czasie dokładamy mrożone warzywa, posypujemy je dołączonym zestawem przypraw. Pieczemy jeszcze ok 20 minut.TEST WARZYW NA PATELNIĘ IGLOTEX:Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny
Z Majeczką w kuchni