pieczenie - 19054 przepisów (strona:863/1271)

Tarta z karmelem i bananami 161

lodówki. Przygotować formę o średnicy 26cm wysmarowaną tłuszczem. Wylepić ją ciastem formując 2-3 cm brzeg. Ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. Wyjąć i ponakłuwać widelcem (fot.1). Piec w temperaturze 160ºC przez około 20 minut, korzystając z funkcji termoobieg. Odstawić do ostygnięcia.Wystygnięte ciasto posmarować równomiernie gotową masą krówkową (jeżeli będzie zbyt gęsta podgrzać ją chwilę w rondelku - intensywnie

Świat Ciasta
Rolada serowa na zimno 9631

Składniki na sernik:½ kg białego półtłustego sera1 kostka masła1 szklanka cukru2 żółtka1 czubata łyżka kakao35 szt. herbatników typu "petit beurre"Składniki na polewę:½ szklanki cukru½  

Świat Ciasta
STRUDEL Z CIASTA FILO Z JABŁKIEM I CUDEŃKAMI! ;-) 169

obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!. Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 189

Papryki przekrawamy na połówki.Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ).   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C  i pieczemy ok. 20 min.   Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną.   Dodajemy sól, pieprz.   Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.   Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe

Ostra na Słodko
Sernik śmietankowy z czereśniami 167

Łatwo , szybko i przyjemnie!Ostrzegam : ciężko jest wytrzymać , aż całkowicie wystygnie :D  SKŁADNIKI :CIASTO :-margaryna – 125g- cukier – 100g-jajko – 2szt- mąka pszenna – 125g- proszek do piecz. – 2 łyżeczki MASA SEROWA:- margaryna – 40g- cukier – 80g- jajko – 2szt- mąka ziemniaczana -30g- twaróg mielony – 400g- budyń śmietankowy – 1op DODATKOWO:- czereśnie – 300g

Ostra na Słodko
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 427

ok.80 ml* biała czekolada – 150 g* olejek waniliowy – 1 łyżeczkaDODATKOWO:* likier Baileys – do nasączenia* płatki migdałów – 150 g* kokos – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Pieczemy z tego przepisu.Upieczony kroimy na równe 3 blaty.MASA:Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.W miseczce ubijamy serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru , malibu i olejkiem waniliowym.W osobnej misce ubijamy

Ostra na Słodko
Lasagne z mięsem / Lazania 272

żółty ścieramy na grubych oczkach.Makaron podgotowujemy.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.Układamy warstwami:- makaron – mięso – ser – sos – makaron – mięso – ser… aż do wyczerpania składników.Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.Zajadamy gorące

Ostra na Słodko
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM 156

ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-12 minut.Na podpieczone ciasto wyciągamy przygotowany farsz.Zalewamy jajkami roztrzepanymi z mlekiem i startym żółtym serem.Wkładamy do piekarnika na niską półkę i pieczemy ok. 30 minut.Smacznego!KLIK

Ostra na Słodko
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 171

czosnek + przyprawy ( sól , pieprz , gałka muszkatałowa ).Po chwili dodajemy ugotowany groszek i dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ:Mięso podajemy gorące , posypane podsmażonym boczkiem , razem z przygotowanymi warzywami.Świetnym dodatkiem są tu pieczone ziemniaczki z cebulką.Pycha!Polecam

Ostra na Słodko
Sernik mojito na zimno – najłatwiejszy! 356

Lato to taki okres, kiedy z dużo większą przyjemnością sięgamy po serniki na zimno czy desery bez pieczenia.Najchętniej lekkie , orzeźwiające , często o lekko kwaskowatym smaku.Dzi

Ostra na Słodko
Schab z wiśniami 180

zagotowujemy.Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i chili.Kotlety oczyszczamy, nacieramy zmiażdżonym czosnekiem, rozmarynem , solą i pieprzem.Smażymy do miękkości i podajemy gorące z przygotowanym sosem.Świetnym dodatkiem są np. pieczone ziemniaczki!Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto czeskie / miodownik / grysikowe 567

stolnicy podsypanej delikatnie mąką.Uwaga!Ciasto bardzo ciężko się wałkuje!Rozwałkowane ciasto wkładamy do blachy o wymiarach 25×30 cm posypanej tylko mąką (nie smarujemy blachy tłuszczem).Placki pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni do chwili zbrązowienia.Po upieczeniu placek wyjmujemy z blachy, a czynności powtarzamy z pozostałymi 2 porcjami ciasta.POLEWA: Wszystkie składniki polewamy wkładamy do garnka

Ostra na Słodko
BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY 146

jeszcze wcześniej z pesto.Dziś mam dla Was golaski!Takie puste , bez dodatków …. które są świetnym pomysłem na śniadanie czy też przekąskę w pracy.Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie!UWAGA!Przepis bez laktozy!Polecam!SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 225 g* mąka kukurydziana – 110 g* suszone drożdże – 4 g* sól – 1 łyżeczka* ciepła

Ostra na Słodko
BIRJANI Z KURCZAKA 307

przepis na BIRJANI – klasyczne danie kuchni indyjskiej, a ściśle mówiąc mongolskiej, typowej dla północnych terenów Indii.Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) (بریان) oznaczającego „pieczony”.Polega na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw.W zależności od regionów wytworzyły się różne style przyrządzania.Zobaczcie jak je je robię

Ostra na Słodko
Kotlet jagnięcy w posypce ze świeżych ziół i pistacji 175

odstawiamy do ostygnięcia. 2. Wszystkie składniki posypki mieszamy na talerzu. Kotlety smarujemy musztardą przy pomocy pędzelka i obtaczamy w posypce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy na kilka minut, żeby mięso odetchnęło. 3. Ziemniaki i seler obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugniatamy z masłem i mlekiem, doprawiamy gałką

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania