pieczenie - 19054 przepisów (strona:854/1271)

ZDROWY TORT - NIESPODZIANKA 519

Dziś coś dla ochłody i osłody:) Tort w zupełnie wyjątkowej wersji:) Możecie się nim zajadać do woli! Jeśli dbacie o linię, żeby pięknie prezentować się w

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 288

każdym dodaniu.Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz kakao przesiej przez sitko i dodaj ostrożnie do masy jajecznej, mieszając powoli drewnianą łyżką albo szpatułką.Ciasto przełóż do tortownicy i piecz około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie wyjmij gorący biszkopt z piekarnika i upuść go w formie z wysokości około 60-70 cm na podłogę. Odstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Calzone z kiełbasą 316

wolnego od brzegu. Posypać startym serem. Brzegi posmarować wodą, ciasto zgiąć w połowie, uformować pieroga. Brzegi dobrze skleić. Pierogi ułożyć na blaszce. Nie ma konieczności pozostawiania do kolejnego wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut, aż do mocnego zarumienienia, podawać ciepłe. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka gospodarska 213

platerki kiełbasy - resztę podsmażonej cebuli - resztę ziemniaków - resztę pokrojonej w platerki kiełbasy - resztę startego żółtego sera. Całość zalać śmietaną z jajkami. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut. Można podawać z surówkami. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Roladki drobiowe z papryką i rukolą 236

drobiu. Już od dawna miałam ochotę na jakieś danie z wykorzystaniem rukoli. Jej orzechowy aromat, doskonale komponuje się z mięsem drobiowym. P aprykę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Wystudzić i obrać ze skóry, oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Piersi z kurczaka pokroić w plastry o grubości

Świat Domowej Kuchni
Bolońskie niespodzianki 188

kwadraty (około 10 x 10 cm) i wyłożyć nimi wgłębienia. Następnie nałożyć mięso i poprzykrywać ziemniaczanym puree.Wierzch każdej porcji posypać startym serem i nałożyć odrobinę margaryny.Formę z niespodziankami piec w 180ºC przez 25-30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu.Źrodło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej 231

minimum 2 godziny. Po tym czasie, na patelni rozgrzać olej. Polędwiczki smażyć na płasko, partiami, aż się ładnie zarumienią z obu stron. Zdjąć z patelni. Idealnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie, polane sosem malinowym 5281

rozbełtania jajka widelcem, a następnie dodając pozostałe składniki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Przygotowane wcześniej naleśniki, zalać śmietankową masą i przełożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika (z termoobiegiem). Piec przez około 30-35 minut, aż śmietana zgęstnieje i ładnie się zapiecze. W międzyczasie można przygotować sos malinowy. Maliny podgrzać, tak aby się delikatnie zaczęły rozpadać, dodać cukier do smaku

Świat Domowej Kuchni
Muffinki z parówkami 249

będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze odrobinę maślanki. Formę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Ciasto wlać do foremek, do wysokości 3/4. Następnie w środku każdej muffinki umieść kawałek parówki. Piecz 10-15 minut, do osiągnięcia złotego koloru. Po upieczeniu odstawić muffinki na 5 minut do ostygnięcia. Źródło:  notoryczna.wordpress.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Wieniec makowy 162

ciasto rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na wierzch masę makową i zwinąć całość w rulon (fot.1). Włożyć do formy z kominem, wysmarowanej uprzednio tłuszczem (fot.2.) i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec około 35-40 minut w temp. 200ºC. Po wystudzeniu ozdobić wedle własnego uznania cukrem pudrem i kandyzowanymi owocami

Świat Ciasta
Tarta z karmelem i bananami 191

lodówki. Przygotować formę o średnicy 26cm wysmarowaną tłuszczem. Wylepić ją ciastem formując 2-3 cm brzeg. Ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. Wyjąć i ponakłuwać widelcem (fot.1). Piec w temperaturze 160ºC przez około 20 minut, korzystając z funkcji termoobieg. Odstawić do ostygnięcia.Wystygnięte ciasto posmarować równomiernie gotową masą krówkową (jeżeli będzie zbyt gęsta podgrzać ją chwilę w rondelku - intensywnie

Świat Ciasta
Rolada serowa na zimno 9654

Składniki na sernik:½ kg białego półtłustego sera1 kostka masła1 szklanka cukru2 żółtka1 czubata łyżka kakao35 szt. herbatników typu "petit beurre"Składniki na polewę:½ szklanki cukru½  

Świat Ciasta
STRUDEL Z CIASTA FILO Z JABŁKIEM I CUDEŃKAMI! ;-) 188

obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!. Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 206

Papryki przekrawamy na połówki.Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ).   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C  i pieczemy ok. 20 min.   Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną.   Dodajemy sól, pieprz.   Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.   Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe

Ostra na Słodko