pieczenie - 19054 przepisów (strona:847/1271)

Pierniczki bożonarodzeniowe 104

ręką. Ciasto zawijamy w folię, wkładamy na 20 minut do lodówki. Potem na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na placek o grubości 2-4 mm i wycinamy ciastka. Pierniczki pieczemy ok 8 minut na rumiano. Przepis pochodzi z „Magazyn Kuchnia” nr 12/ grudzień 2008r

noteskulinarnyfiga
Frittata z jarmużem 135

roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem. Przygotowujemy płaskie naczynia żaroodporne, smarujemy olejem. Wykładamy na nie ziemniaki oraz warzywa z patelni. Całość zalewamy masą jajeczną wymieszaną z  posiekanym koperkiem. Pieczemy w piekarniku: temp. 170 stopni C / czas

noteskulinarnyfiga
Rolady z karkówki z kapustą kiszoną i pieczarkami 157

roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki i podsmażyć na patelni z drobno posiekanym czosnkiem. Gotowe roladki podawać z kaszą, okraszone pomidorami z czosnkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - morszczuk na cukinii pod migdałami 217

Kilka dni temu naszła mnie ochota na rybę. Zrobić pieczoną czy też bardziej fit pomyślałam ??? I tak też w dzisiejszym Poniedziałkowym Fit zapraszamy na morszczuka przygotowanego inaczej niż zwykle, mianowicie - morszczuk został upieczony na cukinii pod kołderką z płatków migdałowych - zdrowie na talerzu :)  Morszczuk na cukinii pod migdałami SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 płaty morszczuka 1 cukinia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym 172

wylepiamy nimi foremki jakby. Do środka nakładamy łyżką przygotowane nadzienie, a na wierzch wykładamy pokrojony na małe kawałeczki serek topiony. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25-30 minut. Podajemy posypane zieloną cebulką. Ewentualnie z keczupem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Róża z ziemniaków 149

pieprzem, solą prowansalską i ostrą papryką w proszku. Kokilki wysmarować olejem, a następnie układać w nich pionowo plasterki ziemniaków, jeden obok drugiego tworząc różę. Z wierzchu skropić delikatnie olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 50 minut do godziny (w zależności od wielkości kokilek). Przed podaniem posypać jeszcze delikatnie solą prowansalską z młynka. U mnie róża podane

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Domowe pieczywo - bułeczki śniadaniowe 144

klejące dosypujemy mąki. Ciasto dzielimy na 6 części, formujemy bułeczki i układamy na blaszce. Odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Smarujemy delikatnie wodą i posypujemy ziarenkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka makaronowa z cukinią i fasolą 216

przełożyć do naczyń żaroodpornych. Na wierzch wyłożyć czerwoną fasolę z puszki. Jajka roztrzepać z dodatkiem szczypty soli i zalać nimi całą zapiekankę. Piekarnik nagrzewamy do 180-190 stopni i pieczemy 20 minut. Po tym czasie otwieramy, na wierzch nakładamy plasterki sera i zapiekamy aż do jego roztopienia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - jajko zapiekane w pomidorze 143

niego jajko. Z wierzchu posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Foremkę lub kokilkę smarujemy olejem i przekładamy do niej pomidora. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wykwintny łosoś z camembert i zielonym pieprzem 137

lodówki.  Następnie na kawałkach foli aluminiowej układamy po 2 plastry cytryny, na wierzch nakładamy łososia i zawijamy w folię.  Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy przez 20 minut, po tym  czasie otwieramy folię i zostawiamy na 5 minut by przyrumienił się z góry. Ser camembert grillujemy do roztopienia - ma być mięciutki. łososia na cytrynie przenosimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - czekoladowe babeczki podane z jagodami 107

całość ostygnie dodajemy jajka i mąkę i energicznie mieszamy. Kokilki smarujemy masłem i oprószamy mąką, wypełniamy je czekoladowym ciastem do 3/44 wysokości. Wstawiamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-25 minut. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z jagodami.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki mięsne z naleśników 192

zwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły.  Roladki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki kroimy na plasterki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolada z mięsa mielonego 132

środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków. Posypujemy z wierzchu pokrojoną zieloną cebulką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - drożdżowe bułeczki z jabłkami i orzechami 148

łączeniem do dołu. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.  Po tym czasie wierzch babeczek posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 25 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zaplątane bułeczki 88

supeł i połączyć oba końce. Tak przygotowane odłożyć przykryte ściereczką na pół godziny.  Po tym czasie wierzch babeczek posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać zarodkami pszennymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 25 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania