pieczenie - 19054 przepisów (strona:856/1271)

Tartaletki z kremem budyniowym 145

minut ( może być więcej, kruche ciasto lubi być schładzane wielokrotnie).Schłodzonym ciastem wylepiać foremki, ciasto również można rozwałkować i wykrawać krążki o troszkę większej średnicy niż foremki - dokładnie wylepić. Piec około 5-10 minut na zloty kolor w 180*C. Ostudzić.Każdą galaretkę rozpuścić jak na opakowaniu. Wylać na płaskie naczynie, schłodzić do stężenia. Pokroić w kostkę.Budyń ugotować

Garnkowe fanaberie
Kruche Marchewki 331

foremki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Do białka dodajemy po odrobinie pieprzu, curry i papryki słodkiej, roztrzepujemy, by pozbyć się grudek z przypraw.Wierzch każdej rurki smarujemy białkiem.Pieczemy w 190 stopniach 15-20 minut, aż się zarumienią.Farsz:Szpinak rozmrażamy. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę obtaczamy w przyprawie do kurczaka.Czosnek siekamy drobno i podsmażamy na maśle

Czerwona Porzeczka
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 182

oliwa-sok z limonki-śmietana 12% lub jogurt greckiŁososia przygotowujemy w foli, skrapiamy oliwą, sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Na górze układamy wiórki pora oraz natkę pietruszki. Pieczemy w folii w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Do ugotowanych ziemniaków dodajemy łyżeczkę masła, łyżkę śmietany, kapkę mleka, skórkę limonki i drobno posiekane listki mięty.Wszytko ugniatamy

BaRepas
Crumble z karmelizowanymi jabłkami i gruszką pod kruszonką z płatkami owsianymi i nerkowcami. 212

listków mięty oraz szczyptę startego imbiru. Karmelizujemy, odstawiamy.Masło, mąkę i cukier ugniatamy, dodajemy płatki i nerkowca, znów zagniatamy do konsystencji sypkiej.Kokilki smarujemy masłem, wykładamy owoce i zasypujemy kruszonką.Pieczemy 25 minut w temperaturze 185 stopni.Mascarpone mieszamy z ziarnami wanilii i łyżeczką cukru pudru.Po angielsku na słodko

BaRepas
Tarta tatin z karmelizowanymi jabłkami i gruszką. 170

lodówki.Na patelni karmelizujemy cukier i łączymy z pokrojonymi w kostkę owocami. Posypujemy cynamonem, smażymy kilka minut.Na posmarowaną masłem tarte wykładamy w formie kopca owoce. Przykrywamy rozwałkowanymi płatami ciasta. Pieczemy w 210 stopniach ok 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ok 15 minut i przewracamy do góry dnem na większy od naczynia tarty talerz.Podajemy z lodami

BaRepas
Makowe francuskie koperty. 136

dużą szczyptą cukru brązowego z wanilią, podsmażamy minutę, łączymy z makiem, intensywnie mieszamy. Schładzamy.Tak przygotowaną masę wykorzystam do zrobionego wcześniej ciasta francuskiego. Kształty ciasteczek dowolne.Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem

BaRepas
A'la brownie z cukinią i marchewką 183

zetrzeć na tarce. Mąkę, cukier, kakao i sodę wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać mleko, olej i jaja. Wszystko połączyć razem, dodać cukinię i marchewkę. Przełożyć do natłuszczonej foremki i piec ok 30 min w 180st.  Mleko wymieszać ze szklanką cukru i dodać do ostudzonej wcześniej masy kakaowej. Tak przygotowaną polewą posmarować jeszcze ciepłe upieczone ciasto. Odstawić do ostygnięcia

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 185

mąkę wraz z przyprawami i szczyptą soli. Wszystko dokładnie miksujemy.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Tortownicę z kominem natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto i pieczemy około 40 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Jeśli drewniany patyczek jest suchy wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Następnie wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 290

małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na trzy części.Masy:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, żółtka oraz

Słodka Strona
Jagnięce kotleciki bez kości 184

Smażyć, aż zbrązowieje, około 3 minut z każdej strony. Wstawić  patelnię z mięsem  do piekarnika (lub blaszkę z przełożonym na nią  mięsem ) i piec jeszcze ok  około 10 minut  - mięso średnio wysmażone.  Przełożyć kotleciki na  talerz, przykryć  i niech odpoczną  5 minut. Podawać! Smacznego

Stare Gary
babka drożdżowa mocno pomarańczowa... 154

ciepłym miejscu, po wyrośnięciu chwilę zamieszać ciasto forma silikonowa z kominkiem - przełożyć połowę ciasta rozciągając w formie, poukładać cząstki pomarańczy na pomarańcze rozłożyć resztę ciasta i powciskać cząstki pomarańczy piec w 200C około 40-45 minut, babkę wyjąć z formy jak będzie wystudzona babkę posypać pudrem cukrem - ciasto jest dobrze wyrośnięte, lekkie i mocno pomarańczowe i nie za słodkie...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb na Drożdżach z Kminkiem i Ziarnami 173

wygładzamy i wyrównujemy ciasto. Pod przykryciem odstawiamy do wyrośnięcia. Jak wyrośnie na mniej wiecej wysokość blaszek oprószamy lekko mąką i wkładamy do zimnego piekarnika. Następnie ustawiamy temperaturę 170 stopni. Pieczemy około 45-50 minut. Wyciągamy i studzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej.  The post Chleb na Drożdżach z Kminkiem i Ziarnami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Bułki pszenne. Bułeczki na śniadanie. 185

blaszce podsypanej mąkę układamy bułeczki w odstępach- powinny podwoić swoją objętość. Ponownie przykrywamy i dostawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wkładamy do zimnego piekarnika, nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy 15 minut bez termoobiegu.Bułeczki zaraz po ostudzeniu robią się bardzo mięciutkie, smakuje idealnie zaraz po upieczeniu jak i na drugi dzień

Aga w kuchni
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 143

masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym farszem. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 180 C.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Bułeczki drożdżowe z masą makową p. Magdy Szpilskiej – danie konkursowe 143

część masę makową . Formujemy małe bułeczki, zamykając masę makową z bakaliami w środku. Układamy na blaszce, połączeniem do dołu, w niewielkich odstępach. Smarujemy z wierzchu mlekiem lub rozmąconym żółtkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku w 190 stopniach. Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami

CoolinarniePL

Proponowane wyszukiwania