pieczenie - 19054 przepisów (strona:862/1271)

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i serem mozzarella 339

kroimy na cieniutkie paseczki, a mozzarellę na plasterki.Na bagietkę posmarowaną masłem wykładamy pieczarki z cebulą, na to kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut.    Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-)Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Żytnie ciasteczka ze słonecznikiem 229

śmietanę zagotować i wystudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać okrągłe placuszki o średnicy 3-4 cm, ułożyć na natłuszczonym papierze. Na każde ciasteczko nałożyć po 1 łyżeczce masy słonecznikowo - miodowej. Piec w temp.180.stop. na złotobrązowy kolor około 7-10 minut

Kulinarny karnet Christophera
Bułki pszenno - ryżowo - serowe 180

Jeżeli ktoś jeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie wysychają. Jeżeli upieczemy je na śniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pierniczki expresowe 139

lada dzień. A tymczasem zaskoczę może niektórych z Was przepisem na  pierniczki na... drożdżach. I co najważniejsze - wcale nie czuć w nich ich dodatku. Są grubiutkie i miękkie, piekłam je po raz pierwszy i powiem szczerze, bardzo mi smakowały. Jest to na pewno mała odmiana od typowych pierniczków, ale na pewno choć raz warto je wypróbować, zawsze to kolejny

Słodko-Słony Świat Ilony
ZDROWY TORT - NIESPODZIANKA 503

Dziś coś dla ochłody i osłody:) Tort w zupełnie wyjątkowej wersji:) Możecie się nim zajadać do woli! Jeśli dbacie o linię, żeby pięknie prezentować się w

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 263

każdym dodaniu.Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz kakao przesiej przez sitko i dodaj ostrożnie do masy jajecznej, mieszając powoli drewnianą łyżką albo szpatułką.Ciasto przełóż do tortownicy i piecz około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie wyjmij gorący biszkopt z piekarnika i upuść go w formie z wysokości około 60-70 cm na podłogę. Odstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Calzone z kiełbasą 294

wolnego od brzegu. Posypać startym serem. Brzegi posmarować wodą, ciasto zgiąć w połowie, uformować pieroga. Brzegi dobrze skleić. Pierogi ułożyć na blaszce. Nie ma konieczności pozostawiania do kolejnego wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut, aż do mocnego zarumienienia, podawać ciepłe. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka gospodarska 191

platerki kiełbasy - resztę podsmażonej cebuli - resztę ziemniaków - resztę pokrojonej w platerki kiełbasy - resztę startego żółtego sera. Całość zalać śmietaną z jajkami. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut. Można podawać z surówkami. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Roladki drobiowe z papryką i rukolą 218

drobiu. Już od dawna miałam ochotę na jakieś danie z wykorzystaniem rukoli. Jej orzechowy aromat, doskonale komponuje się z mięsem drobiowym. P aprykę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Wystudzić i obrać ze skóry, oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Piersi z kurczaka pokroić w plastry o grubości

Świat Domowej Kuchni
Bolońskie niespodzianki 166

kwadraty (około 10 x 10 cm) i wyłożyć nimi wgłębienia. Następnie nałożyć mięso i poprzykrywać ziemniaczanym puree.Wierzch każdej porcji posypać startym serem i nałożyć odrobinę margaryny.Formę z niespodziankami piec w 180ºC przez 25-30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu.Źrodło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej 210

minimum 2 godziny. Po tym czasie, na patelni rozgrzać olej. Polędwiczki smażyć na płasko, partiami, aż się ładnie zarumienią z obu stron. Zdjąć z patelni. Idealnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie, polane sosem malinowym 5260

rozbełtania jajka widelcem, a następnie dodając pozostałe składniki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Przygotowane wcześniej naleśniki, zalać śmietankową masą i przełożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika (z termoobiegiem). Piec przez około 30-35 minut, aż śmietana zgęstnieje i ładnie się zapiecze. W międzyczasie można przygotować sos malinowy. Maliny podgrzać, tak aby się delikatnie zaczęły rozpadać, dodać cukier do smaku

Świat Domowej Kuchni
Muffinki z parówkami 232

będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze odrobinę maślanki. Formę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Ciasto wlać do foremek, do wysokości 3/4. Następnie w środku każdej muffinki umieść kawałek parówki. Piecz 10-15 minut, do osiągnięcia złotego koloru. Po upieczeniu odstawić muffinki na 5 minut do ostygnięcia. Źródło:  notoryczna.wordpress.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Wieniec makowy 145

ciasto rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na wierzch masę makową i zwinąć całość w rulon (fot.1). Włożyć do formy z kominem, wysmarowanej uprzednio tłuszczem (fot.2.) i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec około 35-40 minut w temp. 200ºC. Po wystudzeniu ozdobić wedle własnego uznania cukrem pudrem i kandyzowanymi owocami

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania