oregano i chilli z cayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Pieczarkowa z kuskusem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa
Moja smaczna kuchniaŚwięta tuż tuż, a ja zupełnie nie mam weny do pieczenia ciast...Za to wczoraj zrobiłam taki pasztet. Dziś próbowaliśmy - wyszedł pyszny! Składniki: 70 dag mięsa wieprzowego - tutaj szynka 40 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka liść laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego kminek pół łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz, imbir do smaku 3 łyżki suszonej natki(...)mnie aluminiowe) posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Na dno formy wyłożyć cieniutkie plastry pozostałej słoniny, nałożyć masę, foremki przykryć folią aluminiową (o czym zapomniałam i dopiero w połowie pieczenia nałożyłam folię). Pasztety piec w 180 st C p rzez 50 m inut . Smacznego!!! Źródło: Pati197799
Kuchnia domowa AniUlubione danie mężczyzn, czyli PIECZONA GOLONKA W PIWIE. Mięso jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Koniecznie do wypróbowania! Artykuł Pieczona
MenmagazineKarkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obiad lub jako pyszna domowa wędlina na kanapki. Jak zrobić szynkę w piekarniku? Jak upiec szynkę na kanapki? Nasz przepis na szynkę wieprzową z piekarnika opiera się na sprawdzonych przyprawach i odpowiednim procesie przygotowania oraz pieczenia. Jeśli zaczynasz właśnie swoją przygodę z pieczonym mięsem na kanapki, zapewne zadajesz pytania: Jak upiec szynkę na wędlinę? lub Jak upiec szynkę, żeby
Kuchnia Na Wypasieprzyrządzić. Na pierwszy ogień poszedł przepis na polędwiczkę Char Siu. Polędwiczka jest niezwykle aromatyczna, rozpływa się w ustach. Przepis zmodyfikowałam odrobinę, skracając czas pieczenia oraz dodając do marynaty sos sojowy. Polecam. Char Siu, czyli polędwiczka wieprzowa glazurowana miodem Składniki: 1 spora polędwiczka wieprzowa 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) 1 cm imbiru (drobno posiekane) 1 gwiazdka anyżu ½ łyżeczki przyprawy(...)wyciągamy z lodówki, zostawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, dno polewamy odrobina oleju, aby mięso nie przywarło. Mięso pieczemy przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy dalej kolejne 30-35 minut. Co jakiś czas mięso obracamy i polewamy marynatą. Gotowe mięso odkładamy na kratkę
Mania Gotowaniaupiekliśmy w piekarniku. Po raz pierwszy takie żeberka zrobiłam podczas wakacyjnego pobytu w domu, a ponieważ wszystkim zasmakowały, po powrocie upiekłam je ponownie z myślą o blogu. Składniki na pieczone żeberka w miodowo-chrzanowej marynacie 1 kg żeberek (paski) 2 łyżki chrzanu 2 łyżki miodu 3 łyżki ostrego ketchupu 2 ząbki czosnku 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Dodatkowo(...)Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać marynatę oraz obraną i przekrojoną na pół cebulę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 o C , piec 60 minut , mniej więcej co kwadrans przewrócić żeberka i polać wytworzonym sosem. Słodko-pikantne żeberka wieprzowe w zalewie miodowo-chrzanowej dobrze sprawdzą się jako dodatek do ziemniaków lub dowolnej kaszy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczone żeberka w miodowo
niecodziennikparyktórym leżało ciasto zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na 8 porcji (można podzielić na więcej kawałków) i układamy stroną przekrojoną na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C na ok. 30 minut. Upieczone studzimy na kratce i oprószamy cukrem pudrem. Sposobów na wykorzystanie ciasta francuskiego jest bardzo wiele. Zaczynając(...)francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską Zupa z kukurydzy
mojewypiekiinietylkoświątecznym stole. Delikatne mięso z dodatkiem warzyw rozpływa się w ustach. Pracy z nim mało bo wystarczy wszystko przygotować, włożyć do formy do pieczenia i potem tylko cierpliwie czekać. Polecam gorąco do wypróbowania. Policzki wieprzowe z warzywami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa z jajkami i szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini sucharki imprezowe – pyszne Przekąska śledziowa Śliwka(...)chaczapuri Paluchy z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, papryką i cukinią Mięso mielone w rożkach Paluchy z mięsa mielonego z pieczarkami i serem Nuggetsy z kurczaka – pieczone Chrupiące nuggetsy z kurczaka – smażone T osty z piwnymi pieczarkami Makaronowe muszle z kurczakiem w śmietanowym sosie Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim Quesadilla z serem, pieczarkami
Smaki Na Talerzunajlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża marchew 1 por 6 pieczarek 5 łyżek majonezu 100g startego(...)dodajemy pora i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Majonez mieszamy z serem. Mięso układamy na blaszce wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Na każdym kawałku mięsa układamy łyżkę warzyw. Na warzywach rozsmarowujemy majonez z serem. Mięso pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, wierzchnia warstwa powinna się ładnie zrumienić. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniwieprzowy. Pikantny tomahawk steak . To mój kolejny pomysł na wykorzystanie steku wieprzowego . Stek wieprzowy z kością zamiast tradycyjnego panierowanego kotleta schabowego, każdy kto nas zna powie, że najbardziej ze słodyczy uwielbiamy MIĘSO! Znów kupiłam piękne steki wieprzowe z kością, każdy ważył po 300 g, z myślą, że zrobię pikantny tomahawk steak z dodatkiem domowego sosu sweet chilli . Takie steki wieprzowe(...)schabowy oraz inne mini mięśnie i kroi w grube plastry wraz z jednym żebrem. Ta kość ułatwia obracanie mięsa podczas grillowania, smażenia czy pieczenia, podobnie jak w kotlety jagnięce z kością . Składniki na pikantne steki wieprzowe dla 2 osób: 2 steki wieprzowe ( schab wieprzowy z kością żebrową) o grubości ok. 2 cm i wadze ok. 300 g każdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki (dla 3 osób): 250 g mięsa mielonego wieprzowego 4 duże ziemniaki 1 łyżka masła 1/4 szkl. mleka 2 ząbki czosnku 2 szalotki 1 duża marchewka 1 łyżka oleju 4 plasterki żółtego sera kilka łyżek wody gazowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka suszu natki pietruszki 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz 1. Szalotkę i czosnek drobno(...)masło, gałkę muszkatołową i ugniatamy. Przeciskamy przez praskę bezpośrednio nad żaroodpornym naczyniem lub przekładamy ugniecione ziemniaki łyżką. Całość posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut. Po tym czasie zapiekankę wyjmujemy, odstawiamy na bok żeby "odetchnęła" (na około 10 minut) i podajemy. Smacznego
My Culinary Artmięska świetnie pasują marynowane oliwki kalamata i świeżutka bagietka na zakwasie . Żeberka wieprzowe jeśli dobrze przyrządzone po prostu rozpływają się w ustach. To smaczny obiad na święta lub niedzielę. Bardzo często przyrządzam żeberka wieprzowe z piekarnika lub grillowane. Nie przepadam jednak za duszonymi żeberkami. Lubią żeberka pieczone, wytopione z tłuszczu i lekko chrupiące. Są po prostu najlepsze. Żeberka z glazurą
codojedzeniakotlety. Świetny i na ciepło, podany z sosem do obiadu i jedzony na zimno z kawałkiem chleba. Piekłam w foremce 12x22 cm składniki 600 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania 150 g (2 szt) cebuli 4 duże ząbki czosnku 1 jajko surowe pęczek szczypiorku 1 łyżka posiekanego estragonu(...)piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec ok 50 - 60 min. Mniej więcej w połowie czasu pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno
Stare Gary