pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:42/291)

Pieczona szynka 78

święta ma być sałatka jarzynowa, to musi być pieczone mięsiwo. Upiekłam, część zjedliśmy, część zamroziłam. Nawet jak jej za dwa tygodnie nie rozmrożę (bo jednak będzie na stołach nadmiar wszelaki), zużyję do forszmaku. Albo w końcu zrobię prawdziwy bigos na pieczonych mięsach.   Składniki: 1,5 kg surowej szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka mielonej słodkiej(...)niego musztardę, paprykę, ziele angielskie, olej i pieprz, mieszamy. Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso obsypujemy majerankiem i zostawiamy do ostygnięcia. Artykuł Pieczona szynka pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pieczona szynka 98

Nawet jak jej za dwa tygodnie nie rozmrożę (bo jednak będzie na stołach nadmiar wszelaki), zużyję do forszmaku. Albo w końcu zrobię prawdziwy bigos na pieczonych mięsach.  Składniki: 1,5 kg surowej szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego (opcjonalnie) 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju sól pieprz(...)niego musztardę, paprykę, ziele angielskie, olej i pieprz, mieszamy. Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso obsypujemy majerankiem i zostawiamy do ostygnięcia

Kardamonovy
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 146

forno , czy różne pierożki - agnolotti, ravioli, tortellini – przygotowywane „na bogato”, z dużą ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa , najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z karkówki 212

jest pracochłonna, mięso po prostu musi się kilkanaście godzin marynować a później jeszcze piec. W zamian za to otrzymamy pyszną i soczystą pieczeń rozpływającą się w ustach. Składniki :   2 kg karkówki wieprzowej 5 łyżek oliwy 1 szkl wody płaska łyżeczka: soli płaska łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka czosnku granulowanego płaska łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki majeranku(...)zapiekania i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę w 180oC przez 2h i 15 minut, po czym wyjmuję, ostrożnie pozbywam się górnej części foli do pieczenia, karkówkę obracam i wkładam z powrotem do piekarnika na ok 30 minut. Jeśli zrobicie to zręcznie to przy obracaniu pozbędziecie się reszty woreczka. Po upieczeniu pieczeń przekładam na talerz i studzę

Mechanik w kuchni
Gulasz z łopatki z pieczarkami 260

kaszą ..pychota . Bezproblemowa , jednogarnkowa potrawa , która przygotowana wcześniej , tylko zyska na smaku . Sos powstaje bez zagęszczania mąką , jest pyszny i aromatyczny . Składniki na 4 osoby ; 0,5 kg łopatki wieprzowej bez kości – najzdrowiej , odtłuszczonej 8-10 pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1/2 korzenia pietruszki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku mniej niż 1/2 łyżeczki majeranku mniej niż 1/2 łyżeczki(...)obsmażamy na nim , małymi porcjami mięso , na złoty kolor . Koniecznie po kilka kawałków ,żeby nie puściło soków , tylko się przypiekło .Przekładamy do glinianego garnka lub brytfanki w której będziemy piec . Na tej samej patelni , na której smażyliśmy mięso , smażymy cebulę ( w razie konieczności, do smażenia, można dodać więcej tłuszczu , ale ostrożnie, bo zrobi się tłusto " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Karkówka pieczona w soli 154

Karkówkę pieczoną w soli znalazłam wśród wielu niezawodnych pomysłów Danusi . Mięsko można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli zamierzamy podać go na ciepło, nie trzeba przed pieczeniem sznurować mięsa. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 1 kg kamiennej drobnej soli 3 ząbki czosnku kminek mielony majeranek czarny pieprz liść laurowy Sposób wykonania: 1. Karkówkę umyć(...)dnia mięso osznurować (jeśli przeznaczamy go na wędlinę), za sznurek włożyć 1-2 listki laurowe. Do naczynia żaroodpornego wsypać niecałą połowę soli, wyłożyć mięso i zasypać pozostałą solą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1,5h (z termoobiegiem). Upieczoną karkówkę wyjąć z naczynia, oczyścić z soli, zdjąć sznurki i pozostawić do ostudzenia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szynka pieczona z masłem ziołowym 84

Próbowałam już wielu przepisów na mięsa pieczone i gotowane, takie które można wykorzystać jako wędlinę na kanapki. Zawsze były to mięsa marynowane w przyprawach a następnie pieczone w rękawie lub pod folią aluminiową, albo gotowane w zalewie. Dziś postanowiłam zrobić coś nowego, a mianowicie upiec szynkę wieprzową, nafaszerowaną masełkiem czosnkowym. Takie mięso bardzo ładnie wygląda i fajnie smakuje. Jest bardzo(...)aromatyczne i bogatsze smakowo, bo oprócz smaku aromatu jest również smak nadzienia. Takie mięso jest dobre zarówno jako pieczeń obiadowa na gorąco, jak i na zimno jako domowa wędlina na kanapki. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,2kg ok. 1 płaska łyżka soli 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka

Waniliowe Improwizacje
Pieczeń włoska z brokułem. 149

ciepło wspaniale smakuje polana swojskim sosikiem pomidorowym, na zimno lubię ją z pieczywem, z pomidorkiem, a czasami z keczupem. Jest pyszna!!! Składniki na pieczeń włoską z brokułem 0,5 kg mięsa wieprzowego np. łopatki 1 wysuszona kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 średnia cebula pokrojona w drobną kosteczkę 1 zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżeczki przyprawy(...)solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy 1/3 masy mięsnej. Wzdłuż środka blaszki układamy surowe różyczki brokuła i przykrywamy resztą masy mięsnej. Wkładamy do nagrzanego do 170-180 stopni C piekarnika i pieczemy około 45-50 minut. Po tym czasie na wierzchu pieczeni układamy plastry sera i pozostawiamy w piekarniku

Rozpustne gotowanie
Pieczeń Drobiowo - Wieprzowa z Dodatkiem Pieczarek i Papryki 118

Pieczarki w lodówce więc... szybka myśl... pieczeń :D i było warto ojjj pyszna była. przepis na 2 foremki o wymiarach : 23cmx11cm możecie je kupić tutaj: https://www.greenpack.com.pl/ SKŁADNIKI: 1kg mięsa mielonego wieprzowego 500g fileta z kurczaka 350g pieczarek 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 2 łyżki natki pietruszki 2 cebule 2 jajka czosnek albo sól czosnkowa sól pieprz

Dziś Ja gotuje
Schab wolno pieczony 170

zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 2 kg wieprzowego schabu olej rzepakowy 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżki miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy(...)powrotem do żaroodpornego naczynia z całym sosem, który powstał w czasie smażenia. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Mięso pieczemy przez 2 godziny, raz na jakiś czas polewając schab sosem z pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ 103

dłużej niż 2 minuty. Podzielić je na pół, z każdego kawałka ciasta rozwałkować koło średnicy około 24 cm.Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na farsz: * 400 g mięsa mielonego wieprzowego * około 5-6 większych pieczarek * 4 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 puszki kukurydzy (użyłam  Orzech ) * sól, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia suszona do smaku * olej(...)dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Kiedy pieczarki puszczą sok, dodać koncentrat pomidorowy i kukurydzę. Całość chwilę poddusić. Na spód pizzy posypać odrobinę sera, wyłożyć farsz, całość posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 25 minut

Zrób to smacznie
Karkówka pieczona w musztardzie 125

pieczenia dużych kawałków mięsa jest termometr w sondą, dzięki któremu wiemy dokładnie jaka jest temperatura wewnątrz i od tego uzależniamy czas pieczenia. Składniki na karkówkę pieczoną w musztardzie: 1 – 1,2 kg karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki musztardy rosyjskiej 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki oleju łyżka miodu czosnek granulowany, papryka ostra, rozmaryn, sól, pieprz Przygotowanie Składniki(...)nagrzanego do 160 C. Po jakiś 15 minutach mięso podlewamy pół szklanki ciepłej wody. Po około pół godziny, co jakiś czas mięso podlewamy płynem, który wytworzy się w trakcie pieczenia. Karkówkę pieczemy bez przykrycia na funkcji termoobiegu do momentu, aż mięso w środku osiągnie temperaturę 78 C. Jeśli nie mamy sondy, aby kontrolować temperaturę, najlepiej będzie piec je około

e-PrzepisyKulinarne
Kiełbaski w cieście francuskim 84

podawane, chociaż często zastępowane przez parówki. Kiełbaski w cieście francuskim przepis, do którego warto użyć kiełbaski o niskiej zawartości tłuszczu. Najlepsze będą z szynki wieprzowej lub kiełbaski drobiowe. Jeśli wybierzemy bardziej tłuste, podczas pieczenia, tłuszcz będzie się wydostawał do ciasta. A to z kolei spowoduje, że stanie się ono mokre, nasiąknięte tym, co nam kiełbasek wypłynęło, a więc(...)przepis, którym zainspirowaliśmy się ze strony pyszności.pl. Kiełbaski w cieście francuskim Składniki: kiełbaski cienkie z szynki wieprzowej: 10 szt. ciasto francuskie: 1 op. jajko: 1 szt.   Przepis na kiełbaski w cieście francuskim Przygotowanie: Do przygotowania przekąski doskonale sprawdzą się kiełbaski wieprzowe z szynki, kiełbaski z kurczaka lub indyka, kiełbaski wiedeńskie, a także frankfurterki oraz nawet cienkie kiełbaski białe

Kuchnia Na Wypasie
1472. Schabowy po parysku 197

kotletów schabowych..takie schabowe są ciut inne niż tradycyjne..ja robiłam z polędwiczki wieprzowej, ale można użyć również schabu lub karkówki.Przepis ze starych karteluszek z przepisami..chyba z jakiejś gazety.. polędwiczka wieprzowa 1 jajko 4 łyżki mąki woda szczypta proszku do pieczenia Wodzisław sól, pieprz, wegeta Polędwiczki pokroić na plastry i lekko rozbić .Mąkę wymieszać z jakiem

Moje domowe kucharzenie
Polędwica wieprzowa – warkocz z kaparami i cebulą 344

Efektowne danie bardzo proste w przygotowaniu? Sprawdźcie sami! Polędwica wieprzowa Czosnek Cebula Kapary Rozmaryn Oliwa Sól Pieprz Bardzo proste danie, efektowne w prezentacji. Polędwicę myjemy i suszymy, kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich następnie na 3. Otrzymamy więc 6 pasków, z których powstaną dwa warkocze. Mięso nacieramy solą, pieprzem i przetartym czosnkiem. Dodajemy również posiekany rozmaryn, lub inne(...)pomocą wykałaczki łączymy mięso i pleciemy warkocz. Gotowe warkocze obsmażamy z każdej strony na patelni, układamy w naczyniu żaroodpornym z kaparami i pokrojoną cebulą. Skrapiamy danie oliwą i pieczemy przez ok 15-20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego

MarcinChef
Warkocze z polędwiczek wieprzowych pieczone z pieczarkami i papryką 138

Polędwiczki zaplecione w warkocz super prezentują się na talerzu. Doskonale smakują na gorąco, ale pokrojone w plastry na zimno smakują równie pysznie Co potrzeba: 2 polędwiczki wieprzowe po ok. 600 g każda, 500 g pieczarek mniejszych, 1 duża mięsista czerwona papryka, 1 łyżka masła, 6 łyżek oleju rzepakowego, Pieprz, Sól, Czosnek granulowany, Majeranek, 4 gałązki rozmarynu Wykonanie: Pieczarki obieramy(...)gotowych pieczarek i papryki przekładamy z powrotem polędwiczki, przykrywamy pokrywką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy 40 minut na termoobiegu. Po tym czasie polędwiczki odwracamy, pieczemy 7 minut bez przykrycia, odwracamy, pieczemy jeszcze 3 minuty bez przykrycia. Smacznego :)) polędwiczka wieprzowa, wieprzowina, papryka czerwona, pieczarki, masło

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania