pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:35/291)

Rozmarynowa polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowym 143

Dziś zapraszam Was na pyszny obiad: delikatną rozmarynową polędwiczkę wieprzową podaną ze śliwkowym sosem! Mięso najpierw obsmażamy, a potem pieczemy (niezbyt długo, ma pozostać soczyste i miękkie, rozpływające się w ustach). Doskonałym dopełnieniem do polędwiczki jest słodko-kwaśny sos śliwkowy z lekkim, cynamonowym akcentem, który w smaku przypomina… keczup :) Tak! Możecie być lekko (acz pozytywnie) zaskoczeni jego smakiem. Z przepisu(...)każdej strony (po ok. 2 minuty) na lekko brązowy kolor. Następnie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Powinna ładnie zbrązowieć i pozostać miękka i soczysta. Polędwiczkę wieprzową kroimy na lekko ukośne plastry ok. 5 minut po wyjęciu jej z piekarnika. Plasterki układamy na talerzu i polewamy

MyCookBook.pl
Karkówka pieczona w piwie 235

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w aromatycznym sosie. Spora ilość cebuli nadaje odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a naszej pracy jest niewiele, ale jest czasochłonne, gdyż otrzymanie kruchej karkówki rozpływającej

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z pieczarkami 245

mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone z pieczarkami 720

mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu

https:KKuchniaMniam
Klasyczne żeberka z młodą kapustą 139

Klasyczne żeberka z młodą kapustą to klasyczne danie polskiej kuchni. Żeberka w aromatycznym ciemnym sosie i delikatna w smaku młoda kapusta. Przepis na to danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z suszonymi śliwkami 115

Polędwiczki wieprzowe to mięso delikatne, miękkie, niewymagające długiego pieczenia. Można je przygotowywać podobnie jak kotlety schabowe w panierce usmażone na tłuszczu. Ja dzisiaj przygotowałam to mięso w pysznym sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych śliwek. Danie to robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 polędwica wieprzowa (około 400 g) 12 śliwek suszonych 1 cebula

Danka Pichci
Golonko po bawarsku długo duszone w sosie na ciemnym piwie. Rozpływa się w ustach. PRZEPIS 482

zagotuj, aby zgęstniał. Na talerz wyłożyliśmy ziemniaki pure i kapustę zrobioną według tego przepisu , polaliśmy sosem, na tym wyłożyliśmy golonkę. Polecamy także nasz przepis na golonko pieczone: Mistrzowska golonka. Przepis na golonkę wieprzową. Ma chrupiącą skórkę, a w środku jest mięciutka Artykuł Golonko po bawarsku długo duszone w sosie na ciemnym piwie. Rozpływa się w ustach. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 111

smaku! Najlepsze przepisy na świąteczny obiad: Tradycyjna wołowina w sosie własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi ukraińskie 124

mielonego pieprzu Składniki na farsz: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 10dkg pieczarek 20dkg kapusty kiszonej 2 ugotowane i ostudzone ziemniaki (mogą być z wczorajszego obiadu) 20dkg pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa (najlepiej wieprzowego lub mieszanego – może być z wczorajszego obiadu) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek       *** Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu, aż tłuszcz

Blog z Apetytem
Pierogi wiejskie z pysznym farszem 139

łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na farsz: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 20dkg kapusty kiszonej 2 ugotowane i ostudzone ziemniaki (mogą być z wczorajszego obiadu) 20dkg pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa (najlepiej wieprzowego lub mieszanego – może być z wczorajszego obiadu) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek       *** Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu, aż tłuszcz

Blog z Apetytem
Golonka pieczona w piekarniku podana z opiekanymi ziemniakami. 200

Przepyszna i uznana przez najbardziej wybrednych smakoszy, pyszna pieczona golonka podana z pieczonymi ziemniakami, rozpływająca się ustach. Golonka pieczona w piekarniku Składniki · 5szt golonek wieprzowych Marynata

Kulinarne pyszności Molki
Pieczona golonka w piekarniku 149

Najlepsza golonka pieczona w piekarniku na niedzielny lub świąteczny obiad. Pyszna aromatyczna, delikatna rozpylacza się w ustach. jest to przysmak ,który zadowoli nie jednego smakosza. Golonka pieczona w piekarniku Składniki · 5szt golonek wieprzowych Marynata

Kulinarne pyszności Molki
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 249

ewigen Licht”. Stworzenie nowego rodzaju kiełbasy zwanej Weisswurst było podobno wynikiem przypadku, gdy gospodarz, nie mając jelit baranich do wyrobu typowo niemieckiej kiełbasy, użył jelit wieprzowych. Obawiając się pęknięcia kiełbasek podczas pieczenia, postanowił je tylko sparzyć gorącą wodą. Goście byli zachwyceni. W Polsce tradycja sporządzania białej kiełbasy sięga XVII wieku, a jej recepturę odnotowano w książce kucharskiej Marii Śleżańskiej

mojewypiekiinietylko
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 256

ewigen Licht”. Stworzenie nowego rodzaju kiełbasy zwanej Weisswurst było podobno wynikiem przypadku, gdy gospodarz, nie mając jelit baranich do wyrobu typowo niemieckiej kiełbasy, użył jelit wieprzowych. Obawiając się pęknięcia kiełbasek podczas pieczenia, postanowił je tylko sparzyć gorącą wodą. Goście byli zachwyceni. W Polsce tradycja sporządzania białej kiełbasy sięga XVII wieku, a jej recepturę odnotowano w książce kucharskiej Marii Śleżańskiej

mojewypiekiinietylko
Karkówka z sarny pieczona w rękawie 143

Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet tej z dzika. Pieczona w rękawie zachowuje pełny aromat i staje się krucha i soczysta

Milion Smaków
Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue 198

przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej.  Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso piecze się przez 6 do 12 godzin. Autorzy większości przepisów, które przeglądałam zalecają pieczenie w temperaturze 90 stopni przez 12 godzin

Codziennik Kuchenny
Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 162

dobrze łączyć w zakręcanym słoiczku, bo kilka wstrząśnięć nim i gotowe. Polewamy sosem nasze warzywa bezpośrednio przed spożyciem. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni, a schab wieprzowy to inna historia. Ten był pieczony w rękawie i obsypany tylko papryką. A zatem kolacja gotowa, czy też lunch. Smacznego

Karczma Honorietty
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1154

Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo  Krem z boczniaków   2.  Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami  Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach  tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami  tu Sałatki :  Sałatka a'la caprese po polsku  TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym   TU Sałatka śmieciuga

pieprzny smaczek
Gołąbki z mielonym, kaszą jęczmienną, pieczoną papryką i buraczkiem w sosie pomidorowym 152

surowym burakiem pije, ale pod warunkiem, że z jednej szklanki ze mną i obie pijemy przez słomkę :) Składniki: Gołąbki: 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 główka kapusty włoskiej 2 pieczone papryki (bez skórki) 1 szkl. mrożonych buraczków tartych 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1 jajko 1 szkl. kaszy jęczmiennej perłowej 1/2 łyżeczki pieprzu 2 szczypty papryki

Kolorowy Przepisownik