pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:45/291)

Marynata do karkówki na grilla 140

Marynata do karkówki na grilla według przepisu ze starej książki kucharskiej. Jest to marynata do różnego rodzaju mięs pieczonych w plastrach i w całości. Idealnie sprawdza się do karczku, boczku oraz schabu z grilla. Mięso z tego przepisu jest soczyste i bardzo aromatyczne. Dla wszystkich którzy szukają pomysłu na to: Jak zamarynować karkówkę? lub Jak przyprawić karkówkę na grilla? Jeśli(...)Odstaw na godzinę lub dwie, ale już nie do lodówki. Karkówka jest gotowa do grillowania lub pieczenia. Zobacz inne nasze przepisy z karkówką w roli głównej. Niekwestionowany hit naszego Bloga Kulinarnego, czyli karkówka pieczona na młodej kapuście, a także pyszna karkówka wieprzowa w sosie własnym .   Życzymy smacznego!   Artykuł Marynata do karkówki na grilla pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Pieczona golonka w piwie 114

Ulubione danie mężczyzn, czyli PIECZONA GOLONKA W PIWIE. Mięso jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Koniecznie do wypróbowania! Artykuł Pieczona

Menmagazine
Szaszłyki jak zrobić i co dodać 156

Taki wybór padł ze względu na czas gotowania mięsa na patelni, bo przecież szaszłyki można sobie upiec spokojnie na grilu. Wtedy można użyć kawałki mięsa wieprzowego, wolowego, czy cielęciny, ale wtedy czas ich pieczenia będzie o wiele dłuższy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie długich wykałaczek pierś kurczaka lub indyka drobno mielona biała kiełbasa papryka cebula słonina lub boczek sól

zielonacukinka
Tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym 229

obiedzie) paseczki cukinii (ilość dowolna, ja robiłam dosyć sporo - cukinia się kurczy) cebula ząbek czosnku grzyby około 200 g mała śmietana 12 % sól pieprz Polędwiczkę wieprzową oczyścić, a następnie doprawić solą i pieprzem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po czym wyciągnąć, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na chwilę. Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć. Dorzucić grzyby

Karola gotuje
Kotlety mielone z dynią i grzybami 150

reszty zrobiłam sosik na śmietance. Wyszło przepysznie, dlatego dzielę się przepisem i zachęcam do wypróbowania Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego) – 2 średnie cebulę – 4 łyżki majonezu – 200g pieczonej dyni – 1 łyżeczka papryki cayenne – 2 łyżeczki bazylii – 2 łyżeczki oregano – sól i pieprz wg smaku Nadzienie: – 300g borowików(...)dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi nabierać farsz, spłaszczać na dłoni, nakładać nadzienie, przykrywać odrobiną spłaszczonego farszu i dokładnie zlepiać z każdej strony. Gotowe kotleciki wykładać na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. W tym czasie robimy sos:) Drugą połówkę cebuli czerwonej pokroić w bardzo drobną kostkę, zeszklić

Smaki Armine
Pieczarki smażone do obiadu 241

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 153

znajomością tej okolicy, jadąc autem obstawialiśmy okoliczne restauracje. Jeden z typów okazał się trafionym. Zamówiliśmy:  Krem z kurek w czarce chlebowej.  Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z sezonowymi warzywami z pieca w miodzie i puree ziemniaczanym.  Stek z polędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga

Karola gotuje
Papryka faszerowana mięsem mielonym 178

Bardzo smaczna kombinacja mięsa, warzyw i sera. Papryki umyć odciąć część papryki, wyciąć błonki i nasionka. Położyć papryczki w żaroodpornym naczyniu. Przygotowanie nadzienia – odcięte części

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczka w sosie cydrowym 321

wszędzie) – jest zdrowszy i ma zupełnie inny smak od tego przezroczystego z kartonu. Do polędwiczek podałam puree ziemniaczane – choć możemy użyć także ziemniaków pieczonych. Polędwiczka w sosie cydrowym: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 500 g) 2 pełne łyżki mąki 2 pełne łyżki masła 1 łyżka oleju 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki

Poezja smaku
WIEPRZOWINA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE ZE SŁODKIM SOSEM CHILI 177

sypko ryżem są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację na ciepło. Idealnie spiszą się też na romantycznej randce! Spróbujcie! SKŁADNIKI : MIĘSO: * polędwica wieprzowa – 250 g * olej – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * małe jajko – 1 szt * mleko – 125 ml * chili – do smaku * olej do smażenia SOS: * sos sojowy ciemny

Ostra na Słodko
Gyros 176

się grzać blacha wyłożona papierem do pieczenia) i dzielimy ciasto na 3-4 części (zależy od wielkości chlebków, które chcemy otrzymać), rozwałkowujemy dość płasko (maksymalnie na 10 mm grubości), smarujemy olejem z obu stron i od razu kładziemy na gorącą blachę. Pieczemy 8-10 minut. Nadzienie: 350 g łopatki wieprzowej przyprawa do gyrosa kapusta pekińska pomidor cebula czerwona

Marder&Marder Manufacture
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami. 168

obiad, a może na przekąskę  jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso) 30 dag pieczarek 2 jajka  jedna cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki tartej suchej bułki 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy(...)odrobinę soli i pieprzu. Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy uduszone pieczarki i pozostałe składniki. Sól , pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy masę.  Formujemy małe kule, układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 40 min w 190 stopniach. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pieczeń z mięsa mielonego na ostro 258

pasztetu z ogóreczkiem kiszonym. Wyjęłam rano z lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego . Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego mała cebula czerwona 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ketchupu pikatnego 1 jajko 1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też może byc) sól, pieprz Sposób przygotowania(...)ketchup i musztardę i całośc wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Na koniec solimy i pieprzymy według uznania. Całośc przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 24x11 cm , wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wierzchu warstewke ketchupu.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 C na ok. 1 godz. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem 234

jego rewelacyjny smak i zapach. składniki: schab wieprzowy bez kości o wadze ok. 1,3-1,5 kg 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki soli peklowej 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżka suszonego tymianku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Jak zrobić pyszny schab pieczony? To pikuś! Każdy sobie z tym poradzi. Mięso(...)Można też do piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, aby woda nawilżała schab podczas pieczenia. Pieczemy schab 1 godzinę, następnie na 10 minut podwyższamy temp. do 200 °C, po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy schab w piekarniku do ostygnięcia. Tak upieczony schab wieprzowy to smakowita zimna wędlina do kanapek, albo imprezowy składnik przekąskowego zestawu. Schab może być też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię