pasztet - 4176 przepisów (strona:109/279)

Pieczeń z mięsa mielonego z sosem koperkowym 239

wyrabiamy na jednolitą masę. Masę wykładamy do keksówki (ok. 22cm długości). Jeśli jest blaszana, najpierw wykładamy ją papierem do pieczenia, moja jest sylikonowa, więc nie było takiej potrzeby. Wierzch pasztetu wyrównujemy i układamy na nim wiórki masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę, aż wierzch pasztetu lekko zbrązowieje. Sos koperkowy: ok 3 łyżki masła 2/3 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Mini-kanapeczki z bagietki 389

letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂 Składniki: 1 mała bagietka 1 pasztet Profi z zielonym pieprzem 1 … Czytaj dalej Mini-kanapeczki z bagietki

czarrna od kuchni
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 147

Zabieram Was więc teraz na krótką podróż paryską po smakach i zapachach tego miasta! Nasz pierwszy posiłek jemy w naszym apartamencie. W drodze z lotniska kupujemy świeżą bagietkę, wino, pasztet z kaczki i sery. Małą ucztą koimy głód po podróży. Pod wieczór wybieramy się na coś dobrego. Kilka razy jedliśmy w sprawdzonych, polecanych w internecie miejscach, lecz w wielu przypadkach(...)połączeniu z zielonym pesto i czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze, na których goście restauracji mogą znaleźć różne rodzaje serów, pasztet, cieniutko pokrojone wędliny, zieloną sałatę czy ogórka z cebulką. Do tego podawany jest koszyk z pokrojonymi kawałkami bagietki. Mała słodkość – croissant z nadzieniem pistacjowym. Oto nasze śniadanie, na które

Raj dla Podniebienia
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 324

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą 169

1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki

Korniszonki
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 140

Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką

Korniszonki
Morelowa tarta Tatin 119

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Kotlety z cukinii z serem żółtym 160

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Korniszonki
Muffinki kokosowo-marchewkowe 144

2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki

Korniszonki
Pasztet warzywny 214

Jest to danie kuchni kaszubskiej a przepis pochodzi z książki "Polska kuchnia regionalna - Kuchnia kaszubska". Pasztet jest znakomity, pachnący, smakuje wybornie. Polecam koniecznie bo jest w nim dużo warzyw korzeniowych, zdrowych i smacznych. Pasztet warzywny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowy pasztet z żurawiną 142

Dziś postanowiliśmy Wam przypomnieć pewien pasztet, który już wcześniej gościł na naszym blogu. Jest to nasza propozycja dla Was, kolejnego po kiełbasie (link), domowego wyrobu wędliniarskiego idealnego na Wielkanocny stół. Mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Nam poprzednim razem bardzo smakował. Dodatek żurawiny nadaje pasztetowi bardzo wykwintnego smaku. Przepis na niego

Kulinarne pyszności Molki
Mini tarty cytrynowe 168

Ciasto kruche na tartaletki 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Krem cytrynowy 2

Korniszonki
Gulasz po węgiersku 167

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej

Korniszonki
Lody pomarańczowe a‘la Nigella 127

1 pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej

Korniszonki
Kwiaty czarnego bzu w cieście racuszkowym 153

Uwaga! Kwiaty czarnego bzu muszą pochodzić z pewnego miejsca! Nie można wykorzystywać kwiatów, które kwitną w miejscach zanieczyszczonych - przy szosach, drogach, na zanieczyszczonej glebie itp! Składniki

Korniszonki