pasztet - 4176 przepisów (strona:117/279)

Pasztet meksykański firmy Primavika recenzja 188

nadszedł czas na kolejną recenzję, idzie mi jak krew z nosa, ale jestem leniuszkiem a do tego brak mi czasu, ale dzielnie walczę :p Pasztet meksykański  firmy Primavika  stanął na wysokości zadania podobnie jak ostatnio recenzowany  pasztet pomidorowy z cieciorką. Składniki: woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 149

smaku, należy bardzo się pilnować aby nie zjeść ich za dużo – kiedy pojawią się kolejne dania, miejsce w żołądku bardzo nam się przyda! Bruschetta i crostini z pasztetem z wątróbek Rozpuszczamy na patelni sporą ilość masła i szklimy na nim 1 białą cebulę. 500 gr wątróbek drobiowych pozbawiamy wszelkich żyłek i tłuszczyków i dorzucamy na patelnię z cebulą. Dodajemy(...)listków posiekanej, świeżej bazylii. Można dodać trochę tartego parmezanu. Ciabattę kroimy w cienkie kromki, smarujemy oliwą z oliwek i zapiekamy w piekarniku, aby nabrała chrupkości. Na część kromek nakładamy pasztet, na część pomidory. Podajemy zanim wystygną. PRIMO PIATTO Czy informacja, że Włosi na pierwsze danie jedzą makaron będzie dla Was zaskakująca? Giovanni, jak rasowy Rzymianin, zaserwowałby mi pewnie spaghetti

Patchwork
Wietnamski pasztet pate 179

Jeden wietnamski pasztet już piekliśmy. Ale tamten był odświętny. I bardziej nadawał się do jedzenia na półmisku niż do serwowania w kanapce. Od tamtej pory zjedliśmy już sporo banh mi pate. I tego pasztetowego smaku i konsystencji nam bardzo brakowało. … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Pasztet wielkanocny 170

Przed wami kolejny z serii wielkanocnych przepisów, jeden z moich ukochanych tak szczerze powiedziawszy. Pasztet tradycyjny, stworzony i dopracowany przez moją wspaniałą mamę. Ten smak nierozerwalnie łączy się dla mnie z Wielkanocą, najlepiej jeszcze w złączeniu z chrzanem i ćwikłą. Pasztet wielkanocny 1kg indyka (udo) 0,5kg wołowiny (szponder) 4 wątróbki indycze 3 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera

Przepysznik - BLW i nie tylko
Little Sandwiches - malutkie niewinne kanapeczki 142

pomysł tych malutkich kanapeczek z ogórka. Świeżych i chrupiących. Na 2 porcje: 1/2 orórka pokrojonego w grube plastry 1 avokado - rozdrobnione widelcem 1 jajko ugotowane na twardo dobrej jakości pasztet kilka czarnych oliwek cebula dymka natka pietruszki sól i pieprz Kilka plastrów ogórka smarujemy pasztetem i przykrywamy drugim plastrem. Wierzch posypujemy dymką i natką. W wersji drugiej- ogórki smarujemy avokado

Smaki Przyprawy i Kolory
Pasztet z dyni 139

Eksperymenty dyniowe trwają - ot, cały komentarz dla dnia dzisiejszego. ;) A co do pasztetu - intensywnie dyniowy, dość słodki, troszkę pikantny i ziołowy, z wyraźnym smakiem czosnku, o idealnej konsystencji. Kto chce, może pokusić się o zmielenie składników po ich połączeniu - moja maszynka odmówiła posłuszeństwa w tym zakresie ;) PASZTET Z DYNI Składniki: - 700 gram dyni - 200 gram marchewki - 1 średnia cebula

Życie zamknięte w smaku
Pikantna zapiekanka z cukinii ,,ala,, paszet 191

straganach również ich nie brak. Trzeba korzystać, bo sezon szybko minie :), na upalne dni świetny pomył na przekąskę lub obiad, w zależności od ilości chili można dopasować pikanterie pasztetu do upodobań naszych domowników.  Składniki na 1 keksówkę: 3 małe cukinie, długość ok. 30 cm  2 średnie cebule 2 małe marchewki  5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki sosu(...)Formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej masę cukiniową. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, czas pieczenia ok. 1 godzina. Po upieczeniu zdejmujemy papier do pieczenia i odstawiamy pasztet na kratkę kuchenną do wystudzenia

Apetyczna babeczka
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg 163

Pora na cukinię. Cukinię w różnej postaci, na wszystkie sposoby. Dostałam od mamy świeże jaja, cukinię z własnego ogródka i czas na coś pysznego na kanapki. Przepis na pasztet z  cukinii  Agnieszki Maciąg pochodzi z jej książki Smak Miłości i zauroczył mnie prostotą, smakiem i dużą ilością ziół. Ja ten przepis wykorzystałam jako bazę, ale moja wersja(...)tartej bułki. W dużej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Masę przełóż do foremki. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Smacznego!!! Uwagi: Cukinia musi być dobrze odciśnięta, bo inaczej pasztet będzie płynny

Apetyt na Zielone
Śniadanie jak w "Grze o Tron" 192

tron". Screen z filmu "Gra o tron". W Świecie "Gry o Tron" na śniadania jada się boczek, jajka na twardo lub miękko, miód, konfitury, warzywa, owoce, owsiankę, pasztet, a przede wszystkim ciemny chleb. Pija się, wedle uznania, herbatę miętową, kompoty, piwo, wino lub inne napary. U mnie na śniadaniu: ciemny chleb, smażony boczek, sadzone jajka, jajka ugotowane na twardo, pasztet

Passions hobbies life
Świąteczny pasztet z łososia z zielonym pieprzem 159

Pierwszy raz robię pasztet z ryb.  Łosoś dla mnie czasami jest mdły i muszę dodać sporo świeżego imbiru i sosu sojowego, żeby smakował mnie i  mojej rodzinie. Ale ten pasztet jest cudnie smaczny. Konsystencja pozwala kroić go na kawałki bez kruszenia się, pachnie i smakuje świętami. Będzie

AZgotuj!
Luksusowa galaretka z octu balsamicznego do pasztetów, serów 157

Nieprawdopodobnie smaczny i luksusowy dodatek do mięs, serów, pasztetów rodem z Toskanii. W sklepach internetowych maleńki słoiczek kosztuje ok 56 zł!. A wykonanie jest bardzo łatwe.  Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na prezent dla bliskich, zrobisz ją szybko i zrobisz wrażenie. Przygotuj małe słoiczki. Można ją zrobić z różnych octów smakowych: jabłkowego i malinowego czy z białego wina. Idealny(...)stopniach, a zakrętki wygotuj we wrzątku. Przelej wrzący płyn do słoików mocno zakręć i na 5 minut odwróć. Kiedy będzie chłodne wstaw do lodówki. Podawaj z różnymi gatunkami serów, pasztetami, mięsami, kaczką

AZgotuj!
Recenzja książki „Tanie gotowanie” 147

ciekawie Koszt potrawy bardzo niewielki, a porcja duża wystarczy dla całej rodziny. Omlet gryczany z brokułem – zdrowy i bardzo smaczny przepis na lekki obiad. Pasztet z cukinii i chleba – ten przepis wypróbuję jako pierwszy. Już tyle razy zbierałam się do zrobienia takiego pasztetu, ale jakoś nie było

Marta Gotuje
W czym piec ciasto ??? 197

minut. Ciasto francuskie pieczemy przez 15 do 30 minut, w temperaturze 250 stopni. Prodiż czy jeszcze używamy? Prodiże były bardzo modne w latach 80- tych służyły do pieczenia ciast, pasztetów lub mięs. Dzisiaj większość pań domu już nie używa tego sprzętu ale można go jeszcze kupić gdy nie posiadamy dużo miejsca lub mieszkamy po za domem może okazać się przydatnym(...)mąką ale przed pierwszym użyciem zalecane jest jej natłuszczenie.   Nie należy jednak kroić ciast w takiej foremce ponieważ możemy uszkodzić silikon.   Tiross silikonowa forma do keksu pasztetu TS-386  - 15,90 zł  Silikomart forma silikonowa ciambella 93224  - 45,80 zł  Garneczki Forma silikonowa z uchwytami OKRĄGŁA RED 75241  - 22,50 zł Silikon

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pasztet z indyka i wątróbki 125

patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso i doprawić rozmarynem i tymiankiem. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Dolać wino i smażyć do odparowania. Ciepły pasztet przełożyć do miksera, dodać koperek i margarynę. Zmiksować na gładką masę. Prostokątną miseczkę wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż warstwę pasztetu, następnie żółtka i uzupełnij pozostałą masę. Odstaw do ostygnięcia

Atlas Smaków
Pasztet pomidorowy 143

przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso drobiowe i wątróbkę. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy i ugotowane serduszka. Smażyć do odparowania. Ciepły pasztet przełożyć do miksera, dodać margarynę i zmiksować na gładką masę. Miseczkę wyłóż folią spożywczą i wyłóż warstwą pasztetu.  Odstaw do ostygnięcia a następnie wstaw do lodówki na co najmniej

Atlas Smaków