pasztet - 4225 przepisów (strona:102/282)

Szybka pasta z awokado 227

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z fasoli i żurawiny 125

pamiętam jaki był powód robienia tego pasztetu. Chyba mam jakiś fasolowy czas ostatnio, nie wiedzieć czemu. Poszperałam na internetach i znalazłam ten przepis u Kingi Paruzel. Pasztet smakował świetnie, najlepiej w pierwszym dniu. Był dla nas trochę za słodki, więc jedliśmy go z sałatą z vinegretem.  Składniki: 3 puszki białej fasoli 1 gruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Kardamonovy
Pasztet z makaronu włoskiego 142

Pasztet z makaronu to zapiekanka z makaronu z mięsem. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis Haliny Kulzowej i Marii Gałeckiej z książki Kuchnia polska z 1939 roku. W przepisie podano, że należy użyć makaronu grubego – co autorki miały na myśli? Piekłam pasztet z trzema rodzajami makaronu i uważam, że najlepsze jest tagliatelle – czyli wstążki o szerokości

królestwo garów
Pasztet drobiowo - wieprzowy z żurawiną 180

Zawsze robię wszelkie pasztety sama, dzięki temu wiem, co się znajduje w ich składzie. Pasztet drobiowo - wieprzowy z dodatkiem zdrowej żurawiny to moja propozycja na kanapkę. Składniki: 1 kg łopatki bez kości 3 duże udka z kurczaka (ponad 1kg) 1 czerstwa bułka 5 jaj 2 cebule 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 0,5 selera 3 listki laurowe 5 ziarenek

Słodki Zakątek
Pasztet drobiowy z grzybami 196

Czytając etykiety pasztetów dostępnych w sklepie, aż włos na głowie się jeży od  ilości tłuszczu i składników chemicznych! Żaden nie zastąpi tego zrobionego w domu. Czyste mięso, wolno gotowane z ulubionymi przyprawami, to jest to co smakuje znakomicie 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)boki tłuszczem, obsypać bułką tartą. Wylać masę do wysokości 3/4 formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° na 40-45 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystygnięcia. Pasztet podawać w towarzystwie żurawiny, chrzanu, musztardy czy też z ogórkiem kiszonym

Kulinarne przemyslenia
Pasztet z kurczaka gotowany w szynkowarze 173

Pracy przy produkcji tego pasztetu jest znacznie więc niż przy klasycznym gotowanym,  ale musicie mi uwierzyć na słowo, warto! Dzięki temu, że parzymy mięso w szynkowarze nic nie wygotowuje nam się w wodzie, wszystkie smaki i aromaty zostają w mięsie.  Składniki: 1  kg piersi z kurczaka oraz wytrybowanego mięsa z udek i podudzi 1 łyżka ziołowej przyprawy(...)stopni. Przykręcamy gaz pilnując temperatury. Mięso parzymy przez 1,5 godziny. Wyjmujemy, schładzamy w zimnej wodzie szynkowar. Wstawiamy go do lodówki na 24 godziny, można w przypadku pasztetu skrócić ten czas.  Po tym czasie mięso wyjmujemy i miksujemy na gładką masę. Zjadamy na bieżąco

Życie zaczyna się w kuchni
ZIOŁOWY PASZTET Z GROSZKU INSPIROWANY NATURĄ 139

Vegeta wyprodukowała produkty zainspirowane naturą. Vegeta Natur zawiera tylko naturalne składniki. Vegeta zachęca nas do przygotowywania potraw zainspirowanych naturą. Wykorzystałam więc Vegeta Natur do greckiej sałatki aby przygotować pasztet o pięknym zielonym kolorze. Pasztet jest z groszku więc idealnie nada się dla osób, które są weganami. Składniki: 400 g groszku 3/4 gotowanej kaszy manny (gęsta) 1 cebula 3 ziarenka ziela

Kuchnia w oparach
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 208

Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze książki o jedzeniu w 2018 – top 10 wg ugotowanepozamiatane.pl 165

zima we dwoje z ukochanym, z kotami i fotografowaniem okolicy Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wygląda pokrzywowa kasza, tarta gryczana z cukinią, pierożki nadziewane warzywami z rosołu, pasztet z warzyw z których ugotowano barszcz, tarta poziomkowa i makowe naleśniki ze śliwkami. Slow West Wege. Kochaj, gotuj i żyj na całego! Autorka: Katarzyna Kędzior Wydawnictwo Babaryba 4. Zielone Boże(...)Katarzyna Pilitowskie wychodzą z założenia, że jajko pasuje do każdego dania i do każdego posiłku. Jajko może być przecież na miękko, w zupie, w plackach, w cieście, w pasztecie, w szakszuce, tortilli, naleśnikach z serem i w leniwych pierogach. Można je jeść przez cały dzień, ale śniadanie bez jajka to nie śniadanie. Prawie każdy ma jakieś wczesne wspomnienia z jajem

Ugotowane pozamiatane
Galareta z kurczakiem 205

Zaopatrzyłam się w golonki, raciczki, łeb i inne… kuchni nie mogłam wywietrzyć. Never again! Paranoja polega na tym, że ja niemal wszelkie galaretki lubię. Rybę w galarecie, owoce, pasztety, drób i inne mięska. Świnią w galarecie jednak gardzę i nawet jak mi ją będzie serwował nagi Idris Elba, to wyślę go w diabły. Mówiłam już, że gardzę świnią(...)czasem udka potrafią być nieźle tłuste. Mięso obieramy, warzywa kroimy w kostkę. Szykujemy sobie pojemniczki, w których będziemy robić galaretę. Ja jestem zwolennikiem jednorazowych pojemników np. foremek do pieczenia pasztetu lub keksów. Doskonale nadają się pudełka po lodach i innych margarynach. Fajnie jest podać na stół galaretę zrobioną w keksówce. Każdy ucina sobie taki kawałek, na jaki ma ochotę. Można

ladykitchen
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 196

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła

Korniszonki
Pasta z wędzonej makreli 144

Pasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit! Pasta z makreli jest świetną formą serwowania ryb. Ta mieszanka delikatnego mięsa ryby z ostrym smakiem korniszonów oraz musztardy

Korniszonki
Pasztecik drobiowy do smarowania 143

Pasztecik drobiowy do smarowania Dzisiaj polecam pasztecik drobiowy do smarowania z niskim indeksem glikemicznym. Pasztecik drobiowy do smarowania Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal

Pomysłowa kuchnia