Czerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
KorniszonkiZupa cebulowa z czerstwy chlebem Zupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego
KorniszonkiCzekoladowe ciasteczka amerykańskie - double chocolate American Cookies American Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą
KorniszonkiRozgrzewająca zupa serowa Zupa serowa to pyszne, bardzo pożywne danie, które można przygotować dosłownie w 15 minut. Z dodatkiem korzennych przypraw będzie super rozgrzewaczem na zimowe
KorniszonkiTradycyjne powidła ze śliwek węgierek bez cukru Tradycyjne powidła śliwkowe najlepiej udają się ze śliwek węgierek. Można je robić zarówno z pierwszych śliwek, które dojrzewają już
KorniszonkiTradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub
KorniszonkiMarmolada pomarańczowa z dynią - super przepis na pyszny dodatek Marmolada pomarańczowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, kanapek i deserów. Ten na marmoladę przepis zawiera
KorniszonkiPasta jajeczna z awokado Pasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę
KorniszonkiSałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się
KorniszonkiPlacek tarty czarno biały, znany też jako pleśniak Ciasto tarte towarzyszy mi od dzieciństwa. Robiła je moja babcia, ciocia i mama, a po wielu latach odnalazłam
KorniszonkiKotlety z cukinii i ziemniaków - nie wyrzucaj, wykorzystaj! Kotleciki z cukinii lub inne kotlety z warzyw to świetne danie, dzięki któremu możemy wykorzystać różne “obiadowe” resztki
KorniszonkiSałatka z tuńczykiem, kukurydzą, serem żółtym i kiszonym ogórkiem Sałatka z tuńczyka zagościła na polskich stołach na początku lat 90. ubiegłego wieku i od tamtego czasu
KorniszonkiKrem z dyni i papryki - zupa idealna na jesienny obiad Kremowe zupy z dyni to wręcz nieograniczone pole do kulinarnych eksperymentów. Są pyszne, pożywne, pięknie wyglądają
Korniszonkiwrzucamy do foliowej torebki do mrożenia, zawiązujemy, wrzucamy do zamrażarki. Po godzinie, dwóch mrożonkę lekko rozgniatamy w rękach by kawałki posklejane porozdzielały się. SELER – przepisy Pasztet z selera – post dr Dąbrowskiej Seler naciowy faszerowany – post dr Dąbrowskiej Sałatka z selerem naciowym – dieta dr Dąbrowskiej Koktajl z selerem naciowym – dieta dr Dąbrowskiej Sok z kiszonych buraków i selera(...)Zupa z selera – post dr Dąbrowskiej Seler naciowy w słoikach Pasztet z selera Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, kiełkami i olejem z pestek dyni Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Artykuł Jak mrozić seler pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeobierać, czy seler można mrozić, seler w diecie niskowęglowodanowej i keto, jak można użyć selera w myśl zero waste. Kotlety mielone z selerem Frytki z selera w wersji light Pasztet z selera Pasztet z selera – post dr Dąbrowskiej Seler naciowy faszerowany – post dr Dąbrowskiej Seler naciowy faszerowany kozim serem i suszonymi pomidorami Zupa z selera – post dr Dąbrowskiej Surówka siekana
Dorota Smakuje