pasta - 17303 przepisów (strona:662/1154)

Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu 145

Curry to danie, które robię bardzo często, kiedy nie mam czasu gotować. Jest błyskawiczne (pod warunkiem, że mamy gotową pastę curry w lodówce), można użyć do niego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Tym razem proponuję Wam tajskie czerwone curry Read More Artykuł Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Klasyczna jajecznica z kajzerką 235

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"Zuzanna Kociołek i Kraina Smaku" Maciej Rożen - recenzja 155

zwiedzą Kisielową Platformę wydobywczą, poznają smoki, które nauczą robić nas chrupiące burgery. Oczywiście na końcu książki nie zabraknie przepisów kulinarnych. Możemy zrobić z dziećmi owocowe chmury i jogurtową górę, pastę z pieczonej dyni, wspomniane smocze burgery. Wszystkie propozycje maja dodać nam energii. Oczywiście przed przystąpieniem do  przyrządzania tych smakowitości musimy poznać zasady bezpieczeństwa mistrzów kulin

kruche babeczki
Naleśniki Gundel 101

mleko gotowa ć razem , a następnie wla ć do mieszaniny orzecha ,dokładnie miesza ć.Gotowa ć przez kolejne 1-2 minut , w razie potrzeby, doda ć mleka do uzyskania pasty do smarowania . Masa ostygnie doda ć rumu. Sos czekoladowy robimy w garnku gotując na małym ogniu ż ółtka z cukrem, kakao i trochę mąki, zimnego mleka , :wymiesza ć dokładnie.Doda

Smaczne Potrawy
Paprykowe jajeczka faszerowane 355

Paprykowe jajeczka faszerowane Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki (użyłam drobiowej) 1/2 pęczka szczypiorku 1-2 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

Blog z Apetytem
Koreański sos na zimno – dip do tofu, warzyw i naleśników 137

się sporym zainteresowaniem na moim blogu, co mnie cieszy Piszecie do mnie z prośbami o kolejne koreańskie receptury, ale bez żadnych “wymyślnych” składników (takich jak np. sojowej czy paprykowej pasty koreańskiej), które nie są dostępne w żadnym sklepie w Waszej okolicy. Mam już dużo takich przepisów, a dzisiaj dołączam kolejny do kolekcji. Prezentuję Wam przepis na koreański dip z łatwych

Lamarida.pl
Bułeczki drożdżowe 173

przy wstawaniu nie obudzę córki - wesoło krzątam się po kuchni układając wszystko na stole. A to bułeczki maślane , które sama upiekłam, a to precyzyjnie pokrojone warzywa, gotowane jajka, albo pasty na kanapki - kocham to! Przepis na bułeczki dostałam od przyjaciółki i przyjął się u nas rewelacyjnie. Maślane bułeczki robię często, nie tylko jako bułeczki śniadaniowe, ale także na obiad

MamaOskarka
Szwedzki tort kanapkowy 178

danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a smakuje jak sandwich, czyli kanapka. Pyszna, wypasiona kanapka zrobiona z chleba pszennego lub żytniego. Z wieloma warstwami past na bazie jajek, majonezu lub sera. Do tortu kanapkowego często dodaje się

dolcevitainmykitchen
Spaghetti z mascarpone 145

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Masełko czosnkowo-ziemniaczane 180

realizację :) Masełko zrobione, a moi domownicy pochwalili jego smak. Jeśli dodałabym tak jak w przepisie 4 łyżki wody konsystencja byłaby rzadsza i przypominała właśnie sos. A tak powstała pasta do smarowania chleba. Pyszna.  Będę robić ją częściej. Jak dla mnie z powodzeniem może zastąpić tradycyjne masło. Jeśli oczywiście lubi się czosnek:) Składniki : 2 ugotowane ziemniaki 5 ząbków czosnku szczypta

Proste Potrawy
Sushi krok po kroku 263

ananas 4 arkusze nori - listki prasowanych alg morskich zalewa: 2 łyżki octu ryżowego 2 szczypty soli 2 łyżeczki cukru dodatkowo: mata bambusowa do zawijania sushi marynowany imbir sos sojowy pasta wasabi ostry nóż do krojenia Przygotowanie: 1.Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  U mnie był w proporcji 2:1 (czyli dwie porcje wody do jednej porcji ryżu

Życie zaczyna się w kuchni
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 165

kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
Pasta kanapkowa z sera żółtego 561

Smaczna i prosta pasta do pieczywa z sera żółtego, szczypiorku i jogurtu naturalnego Sama nawet bym nie wpadła na tak proste połączenie składników. Pomysł podejrzałam na Smakowite Dania ( filmik ) – przetestowałam… posmakowała… więc wrzucam na stronkę Smacznego! Składniki: 150 g sera żółtego (np. gouda, edamski, mazdamer) pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12% lub 18 % sól

Kulinarny S.O.S.
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 166

kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
Pasta kanapkowa z sera żółtego 561

Smaczna i prosta pasta do pieczywa z sera żółtego, szczypiorku i jogurtu naturalnego Sama nawet bym nie wpadła na tak proste połączenie składników. Pomysł podejrzałam na Smakowite Dania ( filmik ) – przetestowałam… posmakowała… więc wrzucam na stronkę Smacznego! Składniki: 150 g sera żółtego (np. gouda, edamski, mazdamer) pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12% lub 18 % sól

Kulinarne S.O.S.