pasta - 17303 przepisów (strona:657/1154)

Roladki z szynki z chrzanem w galarecie. 331

oczkach, do jajek dodaję odciśnięty chrzan i majonez. Dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Do gorącego bulionu dodaję żelatynę, dokładnie mieszam i studzę. Plastry szynki smaruję pastą chrzanową, zwijam w ruloniki. Układam na talerzykach, ozdabiam kiełkami. Całość zalewam, powolutku, przy pomocy łyżeczki tężejącą galaretą. Odstawiam do lodówki do czasu całkowitego stężenia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta paprykowo-jajeczna 143

Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem

Proste Potrawy
Kotlety jajeczne. 203

świętach wielkanocnych, przeważnie zostają nam ugotowane jajka. Trzeba je, jakoś wykorzystać, żeby się nie zmarnowały. Ja robię pastę jajeczną, albo kotlety jajeczne. Tym razem, padło na kotlety. Bardzo je lubię, ale moje chłopaki nie bardzo. Nie, to nie :) Więcej dla mnie :) Dla nich, zrobiłam mięsne i każdy był zadowolony :) Z podanych składników wyszło mi pięć kotletów. Składniki: 5 jajek ugotowanych

Agusiowe smakołyki
Restaurant Week 168

pianek, a ptyś to deserowe mistrzostwo smaku. Ciastka krabowe podawane z puree z rukwi wodnej, czosnkowym sosem aioli i piklowaną szalotką Terina z porów i koziego sera podana z pastą z czarnych oliwek Mostek cielęcy faszerowany grasicą podany z gnocchi z pieczonej marchwii i sosem Gravy aromatyzowany rozmarynem Pierogi faszerowane kaszą gryczaną i twarogiem podane z sosem yakisoba Ciasto ptysiowe

Kucharzyca
Słodko-kwaśny makaron gryczany 142

wybrać wtedy makaron o mniejszym kształcie. Jednak najlepiej pasuje tu soba. Olej sezamowy można zamienić na rzepakowy lub oliwę z oliwek, a sałatkę posypać ziarnami sezamu. Można także wykorzystać pastę tahini. Papaję można natomiast zamienić na mango lub melona kantalupa. 2 porcje: 140 g makaronu 150 g truskawek 150 g papai 2 garści rukoli Dressing: 1 łyżka czerwonego octu winnego

Kucharzyca
Hot Cross Buns - wielkanocne bułeczki 171

krzyż nożem i odstaw jeszcze na 40 minut do wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki  jajkiem z mlekiem, następnie wymieszaj mąkę pszenną  cukrem i wodą na gładką gęstą pastę. Nałóż ją łyżeczką w nacięcia i wstaw blachę do piekarnika  na 15 minut.  Kiedy się upieką , zmieszaj cukier z wrzątkiem  i posmaruj każdą bułeczkę glazurą, żeby były słodkie

noteskulinarnyfiga
Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką 150

Rzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę, cieciorkę i orzechy włoskie 😉 ale spróbowałam i wyszło pysznie! To w ogóle miała być pasta.… Artykuł Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 226

suszonych pomidorach: 1. Suszone pomidory, jogurt grecki oraz sok z cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy

W kuchni Katie
Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce 123

już są! Chodzi oczywiście o szparagi Cały rok na nie czekam i kiedy tylko zobaczyłam je w sklepie musiałam je kupić. A jako, że dawno nie przygotowałam żadnej pasty to właśnie ona stała się bazą do szparagów. Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce to błyskawiczne danie. Czas jego przygotowania to niecałe 15 minut. Idealne rozwiązanie na szybki obiad

PatiGotuje
Sernik waniliowy 190

jajek 125 ml śmietanki kremówki 36% wanilia (w dowolnej postaci: 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka wyłuskane z przekrojonej wzdłuż 1 laski wanilii, lub/i dodatkowo 1 łyżeczka pasty waniliowej) WIERZCH: 250 ml śmietany kwaśnej i gęstej 18% lub 12% 3 łyżki drobnego cukru DODATKI: physalis (miechunka) solony karmel  (przepis tutaj) Przygotowanie: Składniki wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby ociepliły

Smakowity Blog Kulinarny
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 310

warzywami , 33. Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej 34. Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem 35. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 36. Roladki z kurczaka z pastą paprykową 37. Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada mięsna z farszem jajecznym i kabanosem 313

posiekaną cebulą, rozgniecionym czosnkiem, odciśniętą bułką i wszystkimi przyprawami. Wyrobione mięso rozłożyć na foli spożywczej i uformować prostokąt o wymiarach ok 25 x 30 cm. Wygładzić wierzch i nałożyć pastę jajeczną, zostawiając trochę wolnego miejsca przy najdłuższym brzegu. Przy drugiej krawędzi położyć kabanosa i zwinąć ściśle w roladę, przy pomocy foli spożywczej. Zawinięte w folię mięso wstawić do lodówki

https:KKuchniaMniam
Pasztet z ciecierzycy 139

przykryciem na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a woda odparuje. Odstawić do ostudzenia. Liście i ziele wyjąć. Cieciorkę osączyć, wodę (aquafaba) zachować. Cieciorkę zmiksować blenderem na gładką pastę, w razie potrzeby dolewając odrobinę aquafaby. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. Do cieciorki dodać warzywa i pestki, zmiksować blenderem niezbyt dokładnie, żeby pozostały wyczuwalne drobne kawałki warzyw. Dodać jajka, płatki

Obiad gotowy
Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym 149

przyprawami, na koniec dodajemy płatki owsiane. Składniki z tej miski przesypujemy do miski z masą jajeczną. Delikatnie mieszamy, a na koniec dodajemy jabłko i ponownie mieszamy. Foremkę smarujemy pastą do blaszek do pieczenia, wlewamy ciasto. Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 50 minut. Po tym czasie sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest gotowe, jeśli

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto 106

Liczba porcji : 2 duże Skrobia z ziemniaków i makaronu doskonale wiąże w całość wszystkie składniki Makaron z pesto ze szparagami i ziemniakami jest naszą wariacją na temat klasycznej włoskiej pasty, uważaną za jedną z najelegantszych – makaronu z zielonym groszkiem (strączkowym) z ziemniakami i pesto. Ponieważ na świeży groszek trzeba jeszcze poczekać, a tegoroczne szparagi już są – postanowiliśmy nieco pozmieniać oryginalną

Niedzielny kucharz