pasta - 17303 przepisów (strona:666/1154)

Dorsz na parze w indyjskim sosie i pak-choi 168

dużej ilości osolonej wody z dodatkiem kory cynamonu i kapsli kardamonu około 20 minut (wg wskazań na opakawaniu). Odcedzić kurkumę, imbir, czosnek, garam-masala i olej zmiksować na pastę. Przełożyć do rondla i podgrzewać przez 4 minuty, aż zacznie pachnieć. Dodać cukier, sos rybny i mleko kokosowe. Zagotować i trzymać na małym ogniu przez 10 minut, do lekkiego zagęszczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Falafel 238

cynamonu, chili – 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki soli – olej do smażenia, ok 400-500 ml Składniki: – 200 ml jogurtu naturalnego – 2 płaskie łyżki pasty tahini – 1 ząbek czosnki – sok z połowy limonki – szczypta soli Przygotowanie: Ciecierzycę namocz w sporej ilości wody i pozostaw na noc. Po minimum 12 h moczenia odcedź

nietylkopasta.pl
Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką 157

Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie. Spróbujcie Składniki: – 1 dojrzałe awokado – 100g łososia wędzonego – 200g czerwonej fasolki konserwowej – garść drobno posiekanej pietruszki

Smaki Armine
Wegeburgery z fasoli z guacamole 143

połowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. Guacamole: Awokado przekroić na pół. Usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ do miski. Miąższ rozgnieść widelcem na niezbyt jednolitą pastę, tak aby zostały wyczuwalne kawałki awokado. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki i ponownie wymieszać. Burgery: Bułki chwilkę podpiec w piekarniku. Każdą bułkę przekroić na pół

Fitsweet.me
Walencja od kuchni- inaczej? :) 133

suszonych pomidorów w połączeniu z świeżo wypieczonym przez nas chlebem bezglutenowym. Jest to przepis, który wdrożyliśmy w nasze polskie gotowanie. Jest bardzo smaczny, prosty i zdrowy. Można z takiej pasty przygotować pożywne śniadanie, bądź ciekawą przekąskę dla znajomych. W połączeniu na przykład z dowolnym pieczywem, krakersami, czy też grzankami. Kolejnego wieczoru podczas warsztatów przygotowaliśmy własnoręcznie deser w postaci marcepanu uformowanego

Gotuj po hiszpańsku
Ciasto jogurtowe z bakaliami 116

Przepis na blaszkę o wymiarach 20 x 22 cm. PRZYGOTOWANIE: W głębszej misce mieszam trzepaczką jaja, jogurt, cukier i olej. Dodaję powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, pastę z wanilii, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję suszone owoce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem

Zasmakuj Kuchni
Łosoś z noodlami 136

surowego łososia. Mój kawałek nie był przesadnie gruby. Jeśli macie dość duże kawałki ryby potrzymajcie ją chwilę dłużej na ogniu. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli . The post Łosoś z noodlami appeared first on MeCooks

mecooks
Makaron z soczewicy z kulką mozzarelli po włosku! 149

Makaron z soczewicy żółtej to dla mnie zupełna nowość, byłam bardzo ciekawa jego smaku. Soczewicę uwielbiam i robię z niej różne pasty, ale makaronu z niej nigdy nie jadłam, a wielka szkoda bo jest pyszny! Powiem Wam, że makarony z roślin strączkowych oprócz tego, że są naturalnie zdrowsze mają więcej białka i błonnika pokarmowego to po prostu mają bardzo ciekawy

SMYKWKUCHNI
Pizzerniki z szynką i żurawiną 125

ciasta francuskiego z serem i szynką z dodatkiem żurawiny i majonezu. Niebanalne połączenie, pysznie jest! Pizzerinki podaję na ciepło lub zimno, z dodatkiem dipów, najczęściej czosnkowego, pomidorowego lub pasty ajvar z pieczonej papryki, pasuje w sam raz do wytrawnej wersji pizzerinek. Opcjonalnie można gotowe pizzerinki posmarować jajkiem i posypać czarnuszką lub czarnym sezamem. Polecam! Smacznego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego

Zasmakuj Kuchni
Domowe krakersy z solą i rozmarynem 196

supercieniutkie i bardzo aromatyczne – sprawdzą się nie tylko jako przekąska na imprezę czy na domowy wieczór z Netflix’em, ale będą też świetnym dodatkiem do przeróżnych dipów, sosów, sals, past, zup kremów, grillowanych sałatek czy hummusu . Odmierzamy sobie potrzebną ilość ciepłej, ale nie gorącej wody (w temperaturze 45-50°C), wsypujemy do niej cukier i suszone drożdże, mieszamy do rozpuszczenia

Karo in the Kitchen
MINI NAKED Smörgåstårta Z ŁOSOSIEM I ZIOŁAMI 119

kromek jasnego pieczywa tostowego majonez (do posmarowania tortów z zewnątrz) ogórek świeży (do ozdoby) małe krewetki (do ozdoby) listki świeżego szpinaku (do ozdoby) kawior (do ozdoby) rzodkiewka (do ozdoby) pasta z łososia (do ozdoby) posiekaj drobno łososia (bez plasterka do ozdoby). Wymieszaj z serkiem, ziołami, dopraw sokiem z cytryny i pieprzem z kromek pieczywa odkrój brzegi lub wytnij z nich

SandraFrej.com
Zapiekanka z pulpecikami 108

Już od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do wszystkich znajdziecie w głównym menu w kategorii „ KUCHNIA INDYJSKA” . A dziś mam dla Was przepis z indyjskim smakiem ale w połączeniu z kuchnią europejską. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem często

nietylkopasta.pl
Klasyczne włoskie bruschetty 360

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!