pasta - 17303 przepisów (strona:670/1154)

Jak zrobić i z czym podawać hummus? 123

Hummus to fantastyczna pasta przygotowana z gotowanej ciecierzycy i tahini, która podbiła już kubki smakowe milionów ludzi na całym świecie. Jej pyszny i wyrazisty smak doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, ale doskonale komponuje się również z innymi dodatkami – jakimi? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Wpierw jednak poznajcie przepis na domowy hummus. Jak przygotować hummus? Co będzie nam potrzebne? ok. [...] Artykuł

Pogotujmy.pl
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 289

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser a’la Bueno 762

roślinnego np. kokosowego czy migdałowego) 50 g orzechów laskowych + do posypania 200 g twarogu sernikowego (zmielonego) pół szklanki ksylitolu / cukru 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub pasty) 2 łyżki kakao Kaszę jaglaną przesypujemy do sitka i przelewamy wrzątkiem z czajnika. Następnie przelewamy zimną wodą i ponownie wrzątkiem. Tak przygotowaną gotujemy w dwóch szklankach mleka z dodatkiem ekstraktu

Poezja smaku
Bigos z brukselki 135

ścinek z wędlin 200 g łopatki wieprzowej 200 g mrożonych borowików 600 g brukselki 2 marchewki 100 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu warzywnego ( u nas 2 łyżki pasty bulionowej i wrzątek) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie Podgardle kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i wytapiamy tłuszcz. Ścinki i mięso kroimy na kawałki takie

R'n'G Kitchen
ZIOŁOWA SAŁATKA NA KRAKERSIE Z PASTY Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANU 138

bobu 120 g kaszy jaglanej 150 g mąki owsianej 5p g mąki kukurydzianej Szczypta soli 150 g wody 35 ml oliwy 50 ml mleka roślinnego  1 łyżka pasty z grillowanego bakłażana Przygotowujemy krakersy:  Bób ugotować i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną ugotować. wszystkie składniki połączyć i zblendowac na gladką masę. Masę rozgnieść dłońmi. Pokroić na kwadraty lub prostokąty

Kuchnia w oparach
Curry z indykiem i warzywami 136

patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać szparagi i groszek. Gotować kolejne 5 minut. Doprawić w razie potrzeby solą delikatnie pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Ciasto a la milky way – prosty przepis 227

górką) ciemnego kakao – u mnie Emix Na krem: 250 g miękkiego masła 150 g mleka słodzonego skondensowanego* 1 szklanka mleka w proszku (pełnotłustego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej *słodzone mleko skondensowane można zwykłym mlekiem z cukrem. Jak? Patrz uwagi w przepisie. Dodatkowo: polewa czekoladowa opcjonalnie ozdoby – u mnie czekoladowe kuleczki Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier, wbijamy

Słodkie okruszki
Mini pizza calzone 142

miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** W czasie gdy ciasto wyrasta możemy przygotować farsz *** *** Wszystkie składniki na farsz blendujemy na pastę *** *** Sery ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** 3/4 startego sera mieszamy z farszem *** *** Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich rozwałkowujemy dość cienko na kształt koła *** *** Na połowie ciasta

Blog z Apetytem
SAŁATKA GYROS (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 879

sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 50 ml ketchupu (patrz na skład – u mnie bez cukru) lub użyj domowego bądź doprawionego dobrej jakości przecieru pomidorowego lub pasty-ketchupu 100 ml majonezu (patrz na skład lub użyj domowego na bazie oleju lnianego i delikatnej oliwy z oliwek) opcjonalnie 100 g sera żółtego dobrej jakości Przygotowanie – sałatka gyros

Ola la LCHF
Sylwestrowy bufet w stylu skandynawskim 185

wcześniej. Nie cierpię sylwestrowego stresu i staram go się zawsze unikać właśnie przez przygotowanie zimno ciepłego bufetu. Na pierwszy rzut proponuję tortowe kanapki . Są to kanapki na zimno przełożone pastą z łososia i awokado. Dla smakoszy szynki prosciutto polecam roladki z prosciutto nadziewane sałatką z raków. Zapożyczyłam to danie z jednej restauracji, do której byłam zaproszona jako VIP gość

codojedzenia
Makowiec z budyniem (bez glutenu, cukru białego) 178

orzechów włoskich i laskowych -30g żurawiny suszonej -50g mąki migdałowej -ksylitol Budyń waniliowy -400ml mleka/mleka kokosowego -80g ksylitolu -40g skrobi ziemniaczanej -1 łyżka pasty waniliowej Dodatkowo -pomarańcze - krem orzechowy Nuturella WARSTWA MAKOWA 1. Mak zalać mlekiem i gotować do wchłonięcia płynu. 2. Następnie dodać żurawinę i orzechy oraz ksylitol według preferencji. 3. Dodać mąkę migdałową

Candy Pandas
Korzenne ciasto jogurtowe z bakaliami 153

łagodny smak. Nada także ciastu lekkości. W lodówce miałam opakowanie 390 g, do ciasta zużyłam 150 g, a resztę, ponieważ nie lubię nic marnować, zużyłam do przygotowania pysznej domowej pasty rybnej, przygotowanej na bazie twarogu, makreli i naturalnego   jogurtu  właśnie. Was także zachęcam  do tego, aby planować  dania tak, aby można było wykorzystać cały otwarty produkt

Kulinarne przygody Gatity
Chleb z kawą i migdałami - grudniowa piekarnia 175

łyżka soli (dałam 13 g) 300 g wody 1 kopiasta łyżka kawy 1/2 szklanki migdałów (dałam ok 40 g płatków migdałowych) przygotowanie Wszystkie składniki rozczynu mieszamy na gładką pastę i pozostawiamy do przefermentowania na przynajmniej osiem godzin, a najlepiej na całą noc. Migdały siekamy i prażymy. Zaczyn, mąkę i wodę miksujemy w misce na wolnych obrotach do momentu, kiedy składniki

Stare Gary
Chleb z kawą i migdałami- piekarnia grudniowa 144

orkiszową) i u mnie taka była cały zaczyn 300 g wody 1 łyżka soli 1 kopiasta łyżka kawy 1/2 szklanki migdałów Przygotowanie: Wszystkie składniki rozczynu mieszamy na gładką pastę i pozostawiamy do przefermentowania na przynajmniej osiem godzin, a najlepiej na całą noc.  Migdały siekamy i prażymy Zaczyn, mąkę i wodę miksujemy w misce na wolnych obrotach do momentu, kiedy

Proste Potrawy
Świąteczny chleb z kawą i migdałami w grudniowej piekarni 186

można zamienić na orkiszową) cały zaczyn 300 g wody 1 łyżka soli 1 kopiasta łyżka kawy 1/2 szklanki migdałów (użyłam płatków migdałowych) Wszystkie składniki rozczynu mieszamy na gładką pastę i pozostawiamy do przefermentowania na przynajmniej 8 godzin, a najlepiej na całą noc.  Migdały siekamy i prażymy. Zaczyn, mąkę i wodę miksujemy w misce na wolnych obrotach do momentu. Kiedy

Weekendy w domu i ogrodzie