pasta - 17303 przepisów (strona:671/1154)

Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 129

tradycyjnych – z gęsiną, która tutaj wiedzie prym. W restauracji znajdziemy bowiem specjalną kartę, która poświęcona jest daniom wyłącznie z gęsiny. Oczywiście przed podaniem dań otrzymaliśmy czekadełko, czyli kremową pastę z koperkiem i ciemnym pieczywem. Co na przystawkę? Postawiliśmy na zupy. Na co dzień jadamy ich niewiele, a każda okazja, aby urozmaicić sobie menu jest dobra Wybrałam zupę z gęsiną

Kuchnia Bazylii
Wytrawne ptysie z pastą jajeczną 322

krojenia jajek). Odkładamy na bok, pozostałe mieszamy wraz majonezem, drobno posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Od ptysi odkrawamy górę. Na dolną część kładziemy plasterek jajka oraz pastę jajeczną. Przykrywamy drugą częścią. Dekorujemy koperkiem

Lena Gotuje
Jajka faszerowane łososiem i chrzanem 138

Wyciągamy żółtka. Do naczynia Thermomix dajemy żółtka, majonez, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy czas 10s/obr.4. Dodajemy wędzonego łososia i połowę pokrojonego szczypiorku. Mieszamy czas 10 s/obr.3 . Pastą wypełniamy połówki jajka. Posypujemy szczypiorkiem. Farsz ten może być wykorzystany jako nadzienie wytrawnych babeczek. Wtedy dodajemy również białko z jajka. The post Jajka faszerowane łososiem i chrzanem appeared first

Themo przepisy
Udka Tandori , pyszny kurczak 117

bieżąca woda , osuszamy papierowym ręcznikiem . Ncinamy nożem do kości . Solimy do smaku i odstawiamy na godzinę do lodówki . W miseczce mieszamy ze sobą miód, jogurt , przyprawę tandori i olej . Pasta pokrywamy udka z wierzchu i od spodu , mocno i dużo wcierając jej w nacięcia . Ponownie odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie Obsmażamy z obu stron na dużym ogniu

Ogrodnik w podróży
Grzanki z awokado i jajkiem 140

Układamy na talerzach. Posypujemy świeżym szczypiorkiem.Bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy w tosterze lub na patelni  ( wtedy smarujemy lekko masłem lub oliwą). Awokado myjemy obieramy, rozdrabniamy na pastę i dodajemy sok z cytryny. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na przygotowane grzanki i posypujemy kiełkami. W średnim garnku zagotować 3 szklanki wody z dodatkiem szczypty soli, zamieszać łyżką

I LOVE LIFE
Jajka faszerowane śledziem 114

filet śledziowy kroimy w cienkie paski, które posłużą nam na koniec do dekoracji. Z koperku odkładamy kilka małych gałązek do dekoracji, a resztę siekamy drobno. Następnie dodajemy go do pasty jajeczno-śledziowej. Dokładnie mieszamy. Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym

PatiGotuje
Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z fiołków wonnych 192

cytryny ( u mnie ok. 1 łyżki) Sposób przyrządzenia: 1. Oberwij kwiaty z łodyżek i umieść w moździerzu. 2. Zasyp kwiaty cukrem i utrzyj na pastę. 3. Dodaj sok z cytryny i ponownie utrzyj. 4. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Smacznego! Wood violets puree Ingredients: Proportions are quite arbitrary. It is important that sugar is at least twice

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pikantny pasztet marchewkowy 189

samo jak dynia lubią masło orzechowe. Oj tak. I to bardzo. Nie pomijajcie tego składnika, bo dodaje fajnego twista. W przepisie jest harissa. Jeśli nie chcecie kupować całej tubki pasty, dodajcie 1 łyżeczkę więcej koncentratu pomidorowego i łyżeczkę ostrej papryki. Wiem, że pewnie ciężko będzie wytrzymać, ale poczekajcie aż pasztet całkowicie ostygnie. Dopiero wtedy zacznijcie go kroić. Wcześniejsze próby mogą

wiecejwarzyw.pl
SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ 146

Lubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości

Z Majeczką w kuchni
Roladki z łososiem i białym serem 207

gotowej   - przyprawy (pieprz, sól) Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy na drobno, wrzucamy do miski razem z twarogiem i przyprawami. Do wszystkiego dorzucamy śmietanę i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy cały płat tortilli.   Na jednym z końców układamy paski łososia i zawijamy. Tortillę kroimy na niewielkie kawałki i gotowe! Czas przygotowania: 20 minut SMACZNEGO

Związek na patelni
Wielkanocny farsz do jajek part 1. 189

pozostałe składniki, miksujemy.  Jeśli masa jest zbyt zwarta dodajemy oleju rzepakowego i ponownie miksujemy.  Powinna wyjść gładka masa, natomiast ze względu na słonecznik będzie chrupiąca.  Doprawiamy pastę według własnych potrzeb, chociaż przy tych składnikach nie potrzebna jest  już ani sól ani pieprz. Przed nafaszerowaniem jajek możemy dodać jeszcze żółtka ugotowanego jajka, zgniecione po prostu widelcem

Życie zaczyna się w kuchni
Pikantna Pizza Bolognese 190

danie i nadać mu odpowiedni charakter użyłam również kilku innych składników wśród, których nie zabraknie moich ukochanych świeżych warzyw i ziół. Taką pizze pokochacie.  Bazą sosu jest skoncentrowana pasta pomidorowa od #Pudliszki, marchewka, korzeń pietruszki cebula i marynowana dzień wcześniej w przyprawach wołowina. Dodatki to spora doza mozzarelli, pieczarki, cebula i świeża żółta papryka oraz bazylia. O Pikanterii pizzy

vaniliowoczekoladowa
Na co pomaga miód Manuka 121

leczenia oparzeń, ran i odleżyn. Maści i opatrunki nasączone medyczną wersją tego miodu mają silne właściwości antybakteryjne, niwelują nieprzyjemny zapach, wspierają procesy oczyszczania ran i powstawania nowych tkanek. Pasty do zębów z dodatkiem miodu Manuka zapobiegają chorobom dziąseł, a mała porcja miodu trzymana przez kilka minut w ustach łagodzi ból gardła. Dzięki swoim unikalny właściwościom miód Manuka znajduje też zastosowanie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka śnieżna 171

formy, tylko zostawia do ostygnięcia w formie, którą odwraca się do góry nogami (stawia się na nóżkach). 10 białek – około 360 g, 200 ml cukru, wanilia (olejek waniliowy, pasta waniliowa, cukier waniliowy... co kto ma), 60 g mąki ziemniaczanej, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Białka ubić na sztywną masę, następnie ciągle ubijając wsypywać cukier a następnie

królestwo garów
Warsztaty Zero Waste z firmą Sokołów oraz przepis na pieczone ziemniaki 124

przygotowaliśmy znakomite dania." Pod okiem Piotra Kucharskiego przygotowaliśmy 4 dania. "Z użyciem resztek wędlin, powstały smażone krokiety z kaszy mazurskiej. Ich doskonałym dopełnieniem stał się sos przygotowany na bazie pasty mięsno-warzywnej (np. Sokołów Wieprzowina z grillowaną papryką). Ziemniaki w stylu „Zero waste” to danie proste, a jednocześnie zaskakujące wyśmienitym smakiem. Pieczony ziemniak został zaserwowany w towarzystwie takich dodatków

Obiad gotowy