pasta - 17303 przepisów (strona:659/1154)

Blok czekoladowy, izraelskie przysmaki 174

suszonych owoców zblendowałam masę. Na zdjęciach: gołąbki w puszce (pyszne!!!), przyprawy: do falafla (wypróbowana, bardzo aromatyczna) oraz zatar (jeszcze nie wypróbowana), herbata z hibiskusa i głogu (bardzo smaczna), pasta z daktyli (za bardzo cukrowa

Qlinarnie i Qlinarnie
Inspiracje na Wielkanoc 2019 192

majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane

karmelowy
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 200

Święta już za kilka dni. Dlatego i ja zaczynam powoli odświeżać swoje przepisy. Dziś zapraszam na szybką pastę idealną do faszerowania jajek lub do świeżego pieczywa. Rewelacyjnie wygląda na Świątecznym stole.  Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie internetowym ---- www.skworcu.com.pl Zapraszam do zakupów ;)  Jeśli spodobał Ci się przepis zapraszam do polubienia mojej strony ;*  Składniki na ok 6 osób

Gotowanie Patki
Jajka w kolorowym sosie 147

naczyniu żaroodpornym 7. Jajka zalać sosem 8. Całość posypać startym serem i wstawić do piekarnika Poprzedni 1 z 8 Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem Jajka w wiosennym sosie Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka nadziewane pieczarkami 128

zaserwować na śniadanie albo podać w formie przekąski. Moje nadziane są pieczarkami, przełamane ostrą i chrupiącą rzodkiewką. Jajka są niezawodne, możne je podawać na wiele sposobów, z różnymi pastami i sosami, nadziewać lub faszerować, a Wasi goście na pewno będą w pełni usatysfakcjonowani

Z Hrabiną w kuchni
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 138

tradycyjnych – z gęsiną, która tutaj wiedzie prym. W restauracji znajdziemy bowiem specjalną kartę, która poświęcona jest daniom wyłącznie z gęsiny. Oczywiście przed podaniem dań otrzymaliśmy czekadełko, czyli kremową pastę z koperkiem i ciemnym pieczywem. Co na przystawkę? Postawiliśmy na zupy. Na co dzień jadamy ich niewiele, a każda okazja, aby urozmaicić sobie menu jest dobra Wybrałam zupę z gęsiną

Kuchnia Bazylii
Wytrawne ptysie z pastą jajeczną 328

krojenia jajek). Odkładamy na bok, pozostałe mieszamy wraz majonezem, drobno posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Od ptysi odkrawamy górę. Na dolną część kładziemy plasterek jajka oraz pastę jajeczną. Przykrywamy drugą częścią. Dekorujemy koperkiem

Lena Gotuje
Jajka faszerowane łososiem i chrzanem 143

Wyciągamy żółtka. Do naczynia Thermomix dajemy żółtka, majonez, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy czas 10s/obr.4. Dodajemy wędzonego łososia i połowę pokrojonego szczypiorku. Mieszamy czas 10 s/obr.3 . Pastą wypełniamy połówki jajka. Posypujemy szczypiorkiem. Farsz ten może być wykorzystany jako nadzienie wytrawnych babeczek. Wtedy dodajemy również białko z jajka. The post Jajka faszerowane łososiem i chrzanem appeared first

Themo przepisy
Udka Tandori , pyszny kurczak 125

bieżąca woda , osuszamy papierowym ręcznikiem . Ncinamy nożem do kości . Solimy do smaku i odstawiamy na godzinę do lodówki . W miseczce mieszamy ze sobą miód, jogurt , przyprawę tandori i olej . Pasta pokrywamy udka z wierzchu i od spodu , mocno i dużo wcierając jej w nacięcia . Ponownie odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie Obsmażamy z obu stron na dużym ogniu

Ogrodnik w podróży
Grzanki z awokado i jajkiem 151

Układamy na talerzach. Posypujemy świeżym szczypiorkiem.Bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy w tosterze lub na patelni  ( wtedy smarujemy lekko masłem lub oliwą). Awokado myjemy obieramy, rozdrabniamy na pastę i dodajemy sok z cytryny. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na przygotowane grzanki i posypujemy kiełkami. W średnim garnku zagotować 3 szklanki wody z dodatkiem szczypty soli, zamieszać łyżką

I LOVE LIFE
Jajka faszerowane śledziem 120

filet śledziowy kroimy w cienkie paski, które posłużą nam na koniec do dekoracji. Z koperku odkładamy kilka małych gałązek do dekoracji, a resztę siekamy drobno. Następnie dodajemy go do pasty jajeczno-śledziowej. Dokładnie mieszamy. Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym

PatiGotuje
Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z fiołków wonnych 199

cytryny ( u mnie ok. 1 łyżki) Sposób przyrządzenia: 1. Oberwij kwiaty z łodyżek i umieść w moździerzu. 2. Zasyp kwiaty cukrem i utrzyj na pastę. 3. Dodaj sok z cytryny i ponownie utrzyj. 4. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Smacznego! Wood violets puree Ingredients: Proportions are quite arbitrary. It is important that sugar is at least twice

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pikantny pasztet marchewkowy 204

samo jak dynia lubią masło orzechowe. Oj tak. I to bardzo. Nie pomijajcie tego składnika, bo dodaje fajnego twista. W przepisie jest harissa. Jeśli nie chcecie kupować całej tubki pasty, dodajcie 1 łyżeczkę więcej koncentratu pomidorowego i łyżeczkę ostrej papryki. Wiem, że pewnie ciężko będzie wytrzymać, ale poczekajcie aż pasztet całkowicie ostygnie. Dopiero wtedy zacznijcie go kroić. Wcześniejsze próby mogą

wiecejwarzyw.pl
SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ 151

Lubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości

Z Majeczką w kuchni
Roladki z łososiem i białym serem 215

gotowej   - przyprawy (pieprz, sól) Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy na drobno, wrzucamy do miski razem z twarogiem i przyprawami. Do wszystkiego dorzucamy śmietanę i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy cały płat tortilli.   Na jednym z końców układamy paski łososia i zawijamy. Tortillę kroimy na niewielkie kawałki i gotowe! Czas przygotowania: 20 minut SMACZNEGO

Związek na patelni