mielone - 47549 przepisów (strona:659/3170)

Pulpety w sosie z kurek 150

większości dań. Uwielbiam je i całe szczęście moi domownicy też.  Tym razem zrobiłam pulpety (bardzo lubiane w domu) w aksamitnym sosie kurkowym. Składniki: Na pulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko  * 3 - 4 łyżki bułki tartej * 1 nieduża cebula * 1 ząbek czosnku * przyprawy: sól, pieprz czarny(...)ziołowy * natka pietruszki * 2 łyżki masła * mąka Na sos z kurek: * 500 g kurek * 200 ml śmietanki 30 % * 2 łyżki masła * 1/2 cebuli * sól * natka pietruszki Do mięsa mielonego wbiłam jajko, dosypałam bułkę tartą, przecisnęłam ząbek czosnku. Cebulkę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na odrobinie masła. Posiekałam 1 łyżkę natki pietruszki. Cebulę i natkę dodałam do mięsa. Przyprawiłam

Pieprzyć z Fantazją
Pielmieni 216

pewno każdego, kto chociaż raz ich spróbuje. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 500 g mięsa mielonego wieprzowego 80 ml bulionu Mąka Sól, pieprz 200 ml wody Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu. Mięso wołowe i wieprzowe wrzucamy do dużej miski i mieszamy ze sobą ręką. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasta z awokado ze słonecznikiem 185

duże awokado 1/4 szklanki ziaren słonecznika 5-7 pomidorów suszonych w oleju kilka łyżek oleju- najlepszy ten od pomidorów 2 gotowane żółtka pieprz czarny mielony, ostra papryka mielona Przygotowanie: Obrane awokado, pokrojone pomidory, żółtka oraz słonecznik i olej zmiksować Doprawić pieprzem i papryką, ponownie zmiksować. Jeśli nie jadasz mięsa to pasta jest dla Ciebie:)  Kto lubi ostrzejsze

Proste Potrawy
Udka maślankowe 166

już ten patent? około 8 udek z kurczaka 1 i 1/2 – 2 szkl. maślanki naturalnej 2 łyżki oleju granulowany czosnek papryka mielona – ostra i słodka imbir mielony sól morska, pieprz biały W miseczce mieszamy przyprawy oraz olej (u mnie to około 2 łyżeczki papryki słodkiej, 3/4 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Smaki Na Talerzu
Leczo z cukinią 83

łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki i obsmażamy na złoty kolor. Pod koniec smażenia wsypujemy mieloną paprykę, mieszamy i smażymy minutę. Następnie dodajemy do nich pokrojone w dużą kostkę cukinie i papryki, a także pokrojone w drobna kostkę cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku i liść laurowy. Mieszamy

Kardamonovy
Bigos z białej kapusty 108

ziaren ziela angielskiego Marynata: 100 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie:   Karkówkę zamarynowałem kilka godzin. Upiekłem z brytfance pod przykryciem ok. półtora godziny w temperaturze 180 stopni C, Pod koniec pieczenia zdjąłem pokrywę. Kapustę umyłem

R'n'G Kitchen
Rozgrzewająca zupa z serela naciowego i kalafiora – dietetyczna i aromatyczna 173

wody, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 mała świeża papryka chili, mielona papryka słodka wędzona. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie warzywa i zioła. Cebulę kroimy w wiórka, czosnek w drobną kostkę. Z kalafiora oddzielamy różyczki od łodyg, które dzielimy na mniejsze części. Łodygi (oddzielnie) kroimy

Moniki Smakołyki
Pieczone placki ziemniaczno-cukiniowe z wędzonym łososiem 137

obranych ziemniaków 1 duża cukinia 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 4 łyżki mąki sól morska świeżo mielony pieprz olej (najlepiej w spreju) do posmarowania łosoś wędzony na gorąco Mowi (u mnie ze słodką papryką) gęsty jogurt naturalny koperek, szczypiorek lub bazylia do przybrania Piekarnik rozgrzewamy

Poezja smaku
GULASZ JAGNIĘCY Z ROZMARYNEM 151

warto tak właśnie przygotować, drugiego dnia jest jeszcze smaczniejsze. Składniki: - 1200g gulaszu z jagnięciny - 1 główka czosnku - 1 większa cebula - 2 gałązki świeżego rozmarynu - sól i świeżo mielony pieprz - 2-3 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) lub np. masła klarowanego - 5-6 łyżek kwaśnej śmietany (nie trzeba) Na patelni rozgrzać tłuszcz (u mnie olej kokosowy), wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę(...)dodać 3 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Do garnka dorzucamy partiami kawałki mięsa z jagnięciny, obsmażamy je. Dokładamy następne kawałki i również smażymy. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dorzucamy całe gałązki rozmarynu, mieszamy. Garnek przykrywamy i dusimy mięso ok.2-3h (do miękkości), na niedużym palniku. Po mniej więcej godzinie dodajemy resztę obranego czosnku, pokrojonego na mniejsze kawałki

Smaczne Zdrowe
Twarożek w 3 wydaniach 194

ostry SKŁADNIKI  - 250g białego sera (tłustego) - szczypiorek - około 5 pędów - 1 łyżeczka mielonej papryczki chili - sól - 2 łyżki jogurtu naturalnego Ser biały łączymy z pokrojonym drobno szczypiorkiem, mieloną papryczką chili, solą oraz jogurtem naturalnym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Twarożek mieszanka SKŁADNIKI - 250g białego sera (tłustego) - pół pęczka rzodkiewki - 2 pomidory - 100g wędliny drobiowej - 1 ząbek czosnku

Związek na patelni
Tosty francuskie z mozzarellą i pomidorem 523

kromki chleba tostowego 1 kulka sera mozzarella 1 duży pomidor lub 2 małe 1 jajko L 3/4 łyżki mleka liście dowolnej sałaty kilka listków świeżej bazylii grubo mielony pieprz Masło do smażenia W misce lub głębokim talerzu roztrzepać jajko z mlekiem. Na dużej patelni roztopić ok. 2 łyżek masła. Chleb tostowy maczamy w jajku i przekładamy na rozgrzane masło(...)kolor. Tosty przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na toście  układamy sałatę, pokrojony  na plastry ser mozzarella  i pomidor, listki bazylii doprawić grubo mielonym pieprzem Przykryć kolejnym tostem i lekko docisnąć

Andzia Pichci
Wegetariański gulasz węgierski 128

świeżych pomidorów Przyprawy do gulaszu węgierskiego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej lub ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki mielonego kminku 2 lub 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól i cukier do smaku Ps. Ilość przypraw możecie oczywiście modyfikować, zgodnie ze swoimi upodobaniami. Wegetariański gulasz węgierski jak zrobić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kolorowe roladki wieprzowe 161

sera mozzarella ok 1 szklanka mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 300ml bulionu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona opcjonalnie: mąka lub śmietanka do zaciągnięcia sosu       *** Mięso kroimy na plastry, cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Papryki oraz pora kroimy(...)minut, co jakiś czas obracając mięso. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sos sojowy *** *** Całość doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy dodatkowo zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody lub śmietanką *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. U mnie surówka z cukinii

Blog z Apetytem
Chłodnik kokosowo-jabłkowy 137

jabłek 400 g gęstego naturalnego jogurtu 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) ok. 5 łyżek cukru pudru sok z cytryny 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonego kardamonu szczypta mielonych goździków czerwone porzeczki do ozdoby  listki mięty Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do garnka o grubym dnie, dodajemy przyprawy i 2-3 łyżki

Kulinarne przygody Gatity