Przepis na : śniadanie
Duże, pożywne śniadanie na ciepło z owocami sezonowymi. Składniki: gruszka duża żółte śliwki, łyżeczka siemienia lnianego, 4 łyżki płatków owsianych górskich, czubata łyżka mielonych migdałów, 1/2 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki cynamonu, 6-8 migdałów Przygotowanie: Mleko mieszamy z płatkami, siemieniem, mielonymi migdałami. Gruszkę obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry. Ze śliwki usuwamy pestkę kroimy na ćwiartki. Przekładamy na naczynia żaroodpornego, posypujemy cynamonem, dodajemy płatki owisiane z mlekie... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...