Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi rodzajami ciasta, dzięki czemu powstają wykwintne wypieki na specjalne okazji. Najczęściej jest to połączenie masy serowej z makowcem, z ciastem orzechowym lub z jabłkami. W regionie popularne są również serniki ze smażonego sera, którym przekłada się upieczone blaty kruchego ciasta lub biszkoptu. W serowcu ze Świętoniowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, sernik, mielone, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, placki, bułki, jabłka, biszkopt, makowce, roladki, ciasto budyniowe, bułka pszenna, ciasta z jabłkami, ciasto z kremem, ciasto biszkoptowe, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, rolada serowa, placki ziemniaczane, tarta z jabłkami, sernik z budyniem, placki z jabłkami

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.