Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi rodzajami ciasta, dzięki czemu powstają wykwintne wypieki na specjalne okazji. Najczęściej jest to połączenie masy serowej z makowcem, z ciastem orzechowym lub z jabłkami. W regionie popularne są również serniki ze smażonego sera, którym przekłada się upieczone blaty kruchego ciasta lub biszkoptu. W serowcu ze Świętoniowej... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, sernik, mielone, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, placki, bułki, jabłka, biszkopt, makowce, roladki, ciasto budyniowe, bułka pszenna, ciasta z jabłkami, ciasto z kremem, ciasto biszkoptowe, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, rolada serowa, placki ziemniaczane, tarta z jabłkami, sernik z budyniem, placki z jabłkami
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz