pasta - 17303 przepisów (strona:658/1154)

Boczek pieczony do kanapek 98

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek…O maj god!  Składniki: 1 kg surowego boczku 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen
9 prostych zasad zdrowego życia 102

złożonym wyłącznie z produktów roślinnych, należy łączyć odpowiednie grupy pokarmowe. Przykładowo nasiona roślin strączkowych łączymy z produktami zbożowymi, kaszami lub ryżem. Można zjeść np. kanapkę z żytniego chleba z pastą z czerwonej fasoli. Z białkiem w diecie nie należy przesadzać, bo jego nadmiar obciąża pracę nerek i wątroby. 5. WYBIERAJ TŁUSZCZE NIENASYCONE Oleje roślinne są bezwzględnie lepsze dla naszego zdrowia

Natka Pietruszki
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy na jesień 122

więcej: do pieczonej pomidorowej zrobiliśmy maleńkie pulpeciki z kaszy jaglanej i parmezanu. Samą kaszę ugotowaliśmy natomiast jako dodatek do kurczaka po chińsku – zamiast ryżu. Całe menu wygląda tak: Poniedziałek: Pasta z sosem z pure z cieciorki Danie bardzo sycące i zdrowe. Użyliśmy do niego makaronu wzbogacanego w błonnik, który obtoczony jest w bogatym w warzywa sosie z marchewki, selera, pomidorów

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Makaron z warzywami i pieczoną cieciorką 152

minut. Krok 3 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź. Zachowaj pół szklanki wody spod gotowania. Krok 4 Przy pomocy widelca lub tłuczka do ziemniaków, rozdrobnij na pastę cieciorkę w sosie. Posól i popieprz do smaku. Dodaj do sosu garść umytego szpinaku. Zamieszaj. Dodaj makaron, upieczoną cieciorkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj całość. Jeśli sos będzie za gęsty rozrzedź

Niedzielny kucharz
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 192

warzyw od naszych polskich producentów.  Inne ciekawe przepisy z wykorzystaniem papryki, cukinii i bakłażana: bruschetta z pieczoną papryką kanapka panini z grillowaną papryką i cukinią oraz serem żółtym pasta do chleba z pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi z zielonym groszkiem i ziołami 146

pietruszki, bazylii, obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, migdały i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Dodać ugotowany zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, olej i stopniowo wlewać letnią wodę cały czas zagniatając ciasto (wtedy

Szalona Kuchnia Eweliny
Gofry serowe 126

rozgrzanej patelni do pożądanej chrupkości. Jajka wybijamy na średnio rozgrzaną patelnię, na której uprzednio rozpuszczamy masło. Smażymy pod przykryciem na niedużym ogniu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gofry podajemy muśnięte pastą z awokado, posypane rukolą, z jajkiem sadzonym i uprażonym boczkiem na wierzchu

Smaki Na Talerzu
Makaron razowy z pesto bazyliowym 166

Makaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto Torcik szampański (Paleo, LowCarb) 122

musującego wytrawnego lub półwytrawnego 8 łyżeczek żelatyny 10 kropli stewii w płynie lub więcej/mniej wg uznania Sposób przygotowania Wszystkie składniki spodu rozdrobnić w malakserze w celu uzyskania konsystencji pasty. Jeśli jest zbyt sucha, dodać jeszcze odrobinę tahini. Okrągłą foremkę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Spód pokryć masą orzechową z tahini. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wina

Modern Cave Girl
Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) 104

będą z nich pankejki. A przynajmniej z jednej z nich. Pokroiłam ją na kawałki i upiekłam razem z ostatnimi donutami . Potem zmiksowałam na puree (a raczej na gęstą pastę, bo dynia Hokkaido zawiera stosunkowo niewiele wody). Puree z pieczonej dyni leżakowało potem w lodówce, ale w końcu doczekało się swojego entrée podczas dzisiejszego śniadania. Keto pankejki dyniowe Prosto nie znaczy

Modern Cave Girl
Sernik z kalafiora z tahini i sosem karmelowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 225

bardzo delikatny w smaku. Choć – dzięki dodatkowi tahini – wyczuwalna jest w nim lekka nuta sezamowa. Oczywiście dla lepszego rezultatu można dodać jeszcze więcej tahini . Ja jednak oprócz pasty sezamowej , zdecydowałam się dodać do części masy kawy z cykorii . Dlatego wierzchnia warstwa ma kawowy kolor. Uważam że tym sposobem zyskała ona również na smaku. Dlatego następny w kolejce będzie

Modern Cave Girl
Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu 207

również sylimaryny. Stabilizuje ona strukturę błon komórkowych, zapobiega ich włóknieniu i działa detoksykująco na organizm. Olej ten jest doskonałym dodatkiem do wielu dań. Świetnie komponuje się z surówkami lub pastami. Posiada subtelny ziołowy aromat. Gdzie kupić dobry olej z ostropestu? Warto odwiedzić stronę https://www.olejemilo.pl/ gdzie znajdziecie najróżniejsze oleje tłoczone na zimno, przyprawy i zioła, herbaty, bakalie, mąki, kawy

Słodkie okruszki
Leczo z dynią 210

Składniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Leczo z dynią

czarrna od kuchni