pasta - 17303 przepisów (strona:523/1154)

Pesto z natki pietruszki z makaronem 171

blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju. Wszystko miksuję do konsystencji pasty, w razie potrzeby dodając olej lub wodę. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze. Nakładam po kilka łyżek pesto pietruszkowego i mieszam, by je połączyć z makaronem. Na koniec posypuję

Figa S-makiem
Pesto z natki pietruszki z makaronem 174

blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju. Wszystko miksuję do konsystencji pasty, w razie potrzeby dodając olej lub wodę. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze. Nakładam po kilka łyżek pesto pietruszkowego i mieszam, by je połączyć z makaronem. Na koniec posypuję

Figa S-makiem
Pesto z natki pietruszki z makaronem 160

blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju. Wszystko miksuję do konsystencji pasty, w razie potrzeby dodając olej lub wodę. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze. Nakładam po kilka łyżek pesto pietruszkowego i mieszam, by je połączyć z makaronem. Na koniec posypuję

Figa S-makiem
Pasta kanapkowa ze śledzia i jajka 176

Smaczna i szybka pasta na kanapkę. Składniki: 4 duże jajka, puszka śledzi w oleju, duży ogórek kiszony, 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku, pół małej cebuli, duża łyżka majonezu, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w średnią kostkę. Rybę odsączamy z oleju i rozdrabiamy. Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Dodajemy do jajek razem z rybą, majonezem, szczypiorkiem

Lena Gotuje
Hummus 178

hummus w języku arabskim dosłownie oznacza ciecierzycę. Hummus To już wiadomo z czego jest owy hummus przygotowywany Jego podstawą są nasiona ugotowanej ciecierzycy właśnie, połączone z czosnkiem, tahini (pastą sezamową), oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i przyprawami. Całość jest następnie miksowana na jednolitą masę. Hummus serwowany jest jako dip, smarowidło lub sos. Zazwyczaj towarzyszą mu świeże warzywa, pieczywo pita

mecooks
Domowy pasztet drobiowy z wątróbką 163

Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia , więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się do kanapek ;-) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – Składniki: ok. 1 kg wątróbki drobiowej mleko

Kulinarne Przeboje
Jajecznica w bułce z pieczarkami i szczypiorkiem 155

sobie dnia, w którym ze swojego jadłospisu miałabym usunąć jajka. Jajecznica w bułce z pieczarkami i szczypiorkiem Lubię je w wielu postaciach, używam ich często zarówno do sałatek, ciast, past, smażę, gotuję i robię całą masę różnorakich dań z ich użyciem. Oczywiście wszystko z umiarem. Wiadomo, nie jem codziennie na śniadanie pięciu jajek na twardo. Jem za to co drugi

mecooks
Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym 158

sumie dwie ich wielkości: małe i średnie. Nie piekłam ich zatem zbyt długo. W zależności od wielkości bułek musicie potrzymać je odpowiednio długo w piekarniku. Bułeczki podałam z pastą z serka białego i suszonych pomidorów. Bardzo smacznie razem się ta smakowa kombinacja komponowała. Lubisz buraczka ćwikłowego? Jeśli tak to sięgnij po nasz przepis na Zdrową sałatkę z awkoado i buraka

mecooks
Pasta serowa z makrelą i ogórkiem II 173

Witajcie. Dziś podaję Wam drugi pomysł na pastę serową z makrelą. Pierwszy można podglądnąć tu - KLIK . Dzisiejsza wersja z ogórkiem kiszonym wydaje mi się lepsza niż ta z ogórkiem konserwowym. Mamy tu nieco inne dodatki, jest ich więcej i naprawdę całość świetnie smakuje. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 1/2 dużej wędzonej makreli 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebulki

Kuchnia domowa Ani
Pasta z sera zółtego twardego 127

twardo, musztarda do smaku (u mnie sarepska ) Ser zetrzeć na tarce o małych otworach. Ser, żółtka, masło krótko zmiksować. Doprawić do smaku musztardą. Ja dodałam 1 łyżeczkę musztardy. Pastę można użyć do kanapek tortowych. zastawa

królestwo garów
Krewetki w sosie tika masala 173

Tylko powiem pycha, bardzo mi smakowały. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany drobno czosnek, chili, kminek, paprykę słodką w proszku, pastę curry. Wszystko razem smażyć chwilkę. Wlać pomidory z puszki, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Do gotującego się sosu wrzucić oczyszczone krewetki. Gotować co jakiś czas zamieszać około 1 minuty. Czas gotowania zależy jakie duże

Kuchnia Pokoleń
Niesamowite właściwości awokado 195

Historia awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKIEM, TWAROŻKIEM I PAPRYKĄ 94

przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska) Wykonanie: Paprykę i cebulę pokroić w malutką kosteczkę, wymieszać z odsączonym tuńczykiem i twarożkiem i przyprawami. Wyłożyć pastę na pieczywo

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Lutenica 224

serem (jej słodko ostry smak idealnie pasuje), do wszelkich zapiekanek, makaronów, pieczonych mięs czy ryb. Pojawią się przepisy obiadowe, gdzie lutenica będzie grała pierwsze skrzypce. Zobaczycie jak taka niepozorna pasta może podkręcić nudnego kurczaka czy mało atrakcyjne, pieczone warzywa. Lojalnie uprzedzam, że podczas pierwszej fazy gotowania lutenica śmierdzi, znaczy daje octem i to zdrowo. Jeśli nie traficie na bardzo dobrej

ladykitchen
Pesto szpinakowe z orzechami włoskimi 137

alla genovese – zielony sos pochodzący z Włoch, którego głównym składnikiem jest bazylia? Tym razem chciałabym zaprezentować Wam przepis na pesto szpinakowe z orzechami włoskimi. Świetne do makaronu, czy jako pasta na kanapkę. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje klasycznego pesto – pesto z orzechów włoskich , pesto z pieczonych buraków , pesto z pieczonej dyni oraz pesto z bobu i bazylii

Be Fit Be Strong