/uploads\/2023\/08\/bialy-sos-do-pizzy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 du\u017ca cebula,\r","2 z\u0105bki czosnku,\r","szklanka \u015bmietanki 30%,\r","oliwa"],"name":"Bia\u0142y sos do pizzy","recipeCategory":"sosy i pasty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Cebul\u0119 obra\u0107 i posieka\u0107.\r","Czosnek przecisn\u0105\u0107 przez prask\u0119.\r","Cebul\u0119 i czosnek zeszkli\u0107 na oliwie
Bardzo Gruby SmokUwielbiamy szakszukę w różnych wersjach a jest ich sporo na blogu więc zachęcam korzystajcie z przepisów, jest w czym wybierać. Tym razem duży słoik bałkańskiej pasty ajvar czekał na swoją kolej i teraz ona nadeszła. Dodałam także pomidory, cebulę, podsmażyłam razem. Na koniec przyozdobiłam kleksami serka wiejskiego. Rezultat: pyszne śniadanie czy lekki obiad. Przekonałam do zrobienia? Szakszuka z ajvarem
Moje Małe CzarowanieDelikatna, pyszna i szybka w przygotowaniu pasta. Smakuje wybornie na domowym chlebie , z ulubionymi dodatkami: papryką, pomidorem, ogórkiem kiszonym czy chrzanem lub musztardą. Polecam 😊 Składniki: -6 jajek ugotowanych na twardo -240 g pieczarek -mała cebula -50 g sera żółtego (u mnie gouda) -1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany -garść rukoli -sól, pieprz do smaku -olej do smażenia
Kulinarne przemysleniatradycyjne w\u0142oskie danie z makaronu spaghetti, kt\u00f3re charakteryzuje si\u0119 intensywnym, pikantnym sosem pomidorowym.","keywords":["chilli","czarne oliwki","czosnek","kapary","makaron spaghetti","natka pietruszki","oliwki","oregano","passata","pasta","pietruszka","pomidory","pomidory z puszki","przepis","przepis na putanesc\u0119","przepis na spaghetti","putanesca","spaghetti","spaghetti alla putanesca","w\u0142oski makaron"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished
ProstePesto.pl/dzem-malinowy-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023\/09\/dzem-malinowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["2 kg malin,\r","400g wody,\r","300g cukru,"],"name":"D\u017cem i sok malinowy","recipeCategory":"napoje, owoce, sosy i pasty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Wod\u0119 zagrza\u0107. Wsypa\u0107 cukier i rozpu\u015bci\u0107. Zagotowa\u0107 syrop.\r","Wsypa\u0107 maliny. Gotowa\u0107, mieszaj\u0105c co jaki\u015b
Bardzo Gruby SmokPyszna pasta kanapkowa z bobu i fety, która idealnie sprawdzi się również jako przekąska na śniadanie lub imprezę. Można podać ją z krakersami lub bagietką. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoBardzo lubię pastę jajeczną. Często ja robię z różnymi dodatkami. To idealny dodatek do pieczywa, a szczególnie swojskiego pieczywa. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na proste i szybkie pieczywo . Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 5 suszonych pomidorów z oleju 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 pełna łyżeczka chrzanu
Agusiowe smakołykiTeraz, po spróbowaniu, nie mam już wątpliwości, że składniki świetnie do siebie pasują. Myślę też, że gdyby jabłko i awokado pokroić na mniejsze kawałki, mogłaby to być też świetna pasta do tortilli czy muszli makaronowych. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula 1 zielone jabłko (granny smith) 1 awokado hass garść posiekanych orzechów (włoskie/laskowe/pekan/płatki migdałowe
Smaki Na Talerzuwszyscy wykorzystują warzywa po ugotowanym rosole. Nie lubię ich w takiej formie, a sałatkę jarzynową robię rzadko. Ale tez nie lubię marnować jedzenia. Dlatego gdy odkryłam pastę z warzyw z rosołu zostałam rozgrzeszona. Dodatek fety i czosnku sprawia że jest lekko ostra, słona i absolutnie nie ma żadnego posmaku gotowanych warzyw. Polecam z częstym sumieniem. Oczywiście warzyw możecie dać więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepadam. Od tego wolę wszelkiego rodzaju mazidła lub pasztety. No po prostu lubię i już. Ostatnimi czasy wpadł mi w oczy nieziemski przepis, rodem z PRL-u, na pastę z kiełbasy. Takiej zwyczajnej, śląskiej czy łotever macie pod ręką. Prosty, szybki i mega smaczny. Czytając opis, już "widziałem" ten obłędny smak moimi kubkami smakowymi. Pomyliłem się! To jest lepsze niż
R'n'G Kitchenkomponuje się i smakuje doskonale - na dość zbitym, mocno czekoladowym cieście z dodatkiem gorzkiej czekolady znajduje się delikatny mus przygotowany na bazie bitej śmietany z dodatkiem białej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych, a całość dopełnia żelka z mrożonych malin i galaretki. Ciasto nie jest przesłodzone, gdyż delikatny i słodki mus orzech laskowy z białą czekoladą został przełamany lekką goryczką
Kuchnia MagdaLenyścieramy na tarce. Papryki i szynkę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy starty ser, majonez, sól, pieprz, paprykę i posiekana zieleninę. Mieszamy. Kromki pieczywa smarujemy pastą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10-12 minut
Walijskie Pichceniemożemy przygotować pyszny hummus w kilka chwil. Zobaczcie jakie to proste. Hummus z papryką składniki Hummus z papryką przepis Ciecierzycę odsączamy z zalewy i przekładamy do blendera. Dodajemy oliwę, pastę Tahini, obrany czosnek, sól, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Blendujemy całość i jeśli jest potrzebna dodajemy oliwę i sok z cytryny. Dopiero kiedy hummus będzie idealny w smaku dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam sushi w każdej postaci, także to wegańskie! Wykorzystałam wege pastę na bazie migdałów do przygotowania tych kolorowych roleczek z serkiem, awokado, mango i czerwona kapustą. Są banalnie proste w przygotowaniu! Zapraszam Was serdeznie na wege sushi z serkiem migdałowym i warzywami! Wege sushi z … Artykuł Wege sushi z serkiem migdałowym i warzywami pochodzi z serwisu
Flymetothespoon