Domowe tahini 222Nasze DOMOWE TAHINI to nic innego jak pasta z nasion... Artykuł Domowe tahini pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Cieciorella - krem czekoladowy 223przygotować poniższy przepis. Cieciorella to pomysł na domową nutelle, w zdrowszym wydaniu. Tutaj główną rolę odgrywa ciecierzyca, która po zmiksowaniu z masłem orzechowym i daktylami tworzy kremową, lekko słodką pastę. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 2 małe słoiczki: 1 puszka ciecierzycy (waga puszki wraz z zalewą 400 g) 100 g daktyli (25 sztuk) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki
Ugotować
PASTA Z TWAROGU I SELERA NACIOWEGO 222drobniutką kostkę. Dodajemy do twarogu wraz z jogurtem. Solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby twaróg "przeszedł" smakiem i aromatem selera. Możemy dodatkowo posypać pastę szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki
Walijskie Pichcenie
Pasta jajeczna z chrzanem. Dekoracyjne kule z mchu. 288jajek na twardo. Dekoracje są wiosenne, więc mogą posłużyć dalej. Zajączki, baranki i pisanki schowam do drewnianej skrzynki i powędrują na strych. A z gotowanych jajek możemy zrobić pyszną pastę na chleb. Przepis pochodzi od mojej Mamy, nie podam więc konkretnej ilości
dolcevitainmykitchen
jajka faszerowane pastą musztardową 195natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Musztardę dokładnie rozcieramy ze śmietaną, miodem oraz żółtkami. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotową pastą napełniamy połówki białek. Posypujemy posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem
Domowy Smak Jedzenia
Pasta na kanapki - twaróg z wędzoną makrelą 228pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę obieramy z ości. Wkładamy do miski, dodajemy ser oraz jogurt ze śmietaną. Rozdrabniamy widelcem. Dymkę kroimy w drobne kawałki. Wsypujemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy
Qchnia po prostu
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora 204zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
PASTA Z CIECIERZYCY 268Wydaje mi się, że ta pasta przypomina w smaku nieco tuńczyka, ale być może to tylko jakieś moje mylne skojarzenia ;) Czytaj więcej
Kasia Sarna
Curry z kurczakiem według indyjskiego przepisu 189kawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody. Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Można obsypać posiekaną
Kuchnia Pokoleń
Pasta kanapkowa z portugalskich rybek carapau, smaczlliwki i quinoy 225Miałam ochotę na jakąś pastę rybną, chyba odczuwam już po całej zimie deficyt witaminy D, więc otworzyłam puszkę tajemniczych rybek w oliwie z oliwek, którą kupiłam w portugalskim sklepiku. Nie mam pojęcia jak prawidłowo nazywają się po polsku, zatem zostałam przy ich nazwie z opakowania, może jakiś ichtiolog mnie poratuje i podpowie. Wyczytałam tylko w portugalskiej Wikipedii (o ile jest
Quinoa Raz!
Zupa z owocami morza i mlekiem kokosowym 274Jeśli macie już w swojej lodówce pomarańczową pastę curry, to czas na pyszna zupę. Przypomina trochę w smaku lakse, na którą jeszcze przyjdzie czas na naszym blogu 😉 Zupa jest dosyć gęsta, bardzo pożywna i niesamowicie aromatyczna. Sama w sobie … Czytaj dalej
slodkokwasnapl
Dietetycznie – hummus z warzywami 266zarówno na pieczywie, ale może być również wykorzystany jako dip do warzyw . Dzięki temu stworzycie zdrową, smaczną i sycącą przekąskę. Hummus z warzywami – składniki 400g cieciorki 3 łyżki pasty tahini 1/2 szklanki wody 2 łyżki oliwy sól pieprz kmin rzymski (jeśli lubicie) łyżeczka sody oczyszczonej Hummus z warzywami – przepis Cieciorkę namaczamy w wodzie z łyżeczką sody przez całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonej makreli 219ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa. Pasta doskonale smakuje posypana świeżym koperkiem
Kolorowa kuchnia Elki
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i włoskim salami spianata 360mierzyliśmy naszego tagliatelle , bo bardziej skupiliśmy się na tym, z czym je podamy. Padło na włoskie, pikantne salami, a w połączeniu ze szpinakiem i śmietanką, otrzymaliśmy przepyszną pastę :) SKŁADNIKI: Na obiad dla 2 osób. 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oleju 200 g liści szpinaku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 100 g włoskiego salami spianata 50 g suszonych pomidorów
W kuchni Katie
Kanapeczki jajeczno tuńczykowe 189wystudzone jajka obieramy i kroimy w plastry , i przekładamy na nasze wcześniej posmarowane masłem kromki chleba . Jak wszystkie kanapki mamy z jajkiem , na każdą z kanapek , po łyżce wykładamy pasty z tuńczyka , i gotowe , możemy podawać nasze kanapki
Mój Smak