pasta - 17303 przepisów (strona:531/1154)

Sos pieczarkowy 82

u0105ki,\r","150g \u015bmietany 18% (ok. p\u00f3\u0142 szklanki),\r","50g mas\u0142a,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","natka pietruszki (ewentualnie)."],"name":"Sos pieczarkowy","recipeCategory":"sosy i pasty","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H10M","recipeInstructions":["Cebul\u0119 pokroi\u0107 drobno w kosteczk\u0119 i poddusi\u0107 na ma\u015ble.\r","Pieczarki umy\u0107 i r\u00f3wnie\u017c pokroi\u0107 drobno

Bardzo Gruby Smok
PASTA Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO 97

Pyszna jesienna pasta z dyni hokkaido i masła orzechowego. Idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, warzyw, itp. U nas jako dip do chrupkiego chlebka bezglutenowego (na bazie kaszy jaglanej) i warzyw pokrojonych w słupki. Lubimy takie lekkie, chrupiące kolacje...😋 Inspiracją był ten przepis Składniki: - 1,5kg dyni hokkaido - 3 łyżki sosu sojowego (u mnie bezglutenowy) - 3-5 łyżek soku

Smaczne Zdrowe
Tortille z kapustą kiszoną i pastą paprykową 96

Pyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową . Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty. Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej. Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka. Obiad podano: tortille. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pikantna zupa meksykańska 85

olej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu rzymskiego) 2 papryczki chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki

Moja Delicja
Brokułowa pasta z serem feta 149

Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Ser feta kroimy na kawałki i wrzucamy do kielicha blendera, dodajemy brokuł, czosnek, zioła oraz czarnuszkę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.  Podajemy jako pasta na kanapki, grzanki lub krakersy

Qchnia po prostu
Baigan Choka - pasta z bakłażana 83

książki "Cała Obfitość"wegetariańskie święto urodzaju" Yotama Ottolonghi. Ponieważ uwielbiam bakłażany, zrobiłam i przepadłam z kretesem, to jest przepyszne. Polecam wszystkim razem i każdemu z osobna. Pasta z bakłażana z Trynidadu i Tobago. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z foli (wege smalec) 99

Pyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki. Składniki: puszka białej fasoli, 50 g tofu naturalnego, pół cebuli, sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku, łyżka oleju, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle. Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków. Tofu kroimy w bardzo małą

Lena Gotuje
Sos porowo-rzodkiewkowy 81

/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["150g rzodkiewki,\r","20g pora,\r","1 \u0142y\u017cka majonezu,\r","170g jogurtu greckiego,\r","s\u00f3l, pieprz."],"name":"sos porowo-rzodkiewkowy","recipeCategory":"sosy i pasty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H5M","recipeInstructions":["Rzodkiewki i pora rozdrobni\u0107.\r","Doda\u0107 majonez, jogurt i przyprawy. Dok\u0142adnie wymiesza\u0107."],"keywords":"por,rzodkiewka,sos","totalTime":"PT0H5M"} Drukuj sos porowo

Bardzo Gruby Smok
Sos paprykowy z pomidorami i rodzynkami 101

przelać do słoiczków i zapasteryzować. Lubisz paprykę? A może po prostu masz jej nadmiar? Zobacz koniecznie mój wpis jak zrobić hummus , dodaj do niego upieczoną paprykę i zyskaj wspaniałą pastę kanapkową o wyjątkowym smaku. Dzisiejszy przepis na sos paprykowy, wykonałem w blenderze próżniowym Wartmann . Jeśli lubisz dobry sprzęt kuchenny, to jest to blender dla Ciebie 😊 Artykuł Sos paprykowy z pomidorami

Blendman
Pasta z czerwonej soczewicy z papryką i sardynkami 113

Aromatyczna pasta kanapkowa z soczewicą i warzywami wraz z dodatkiem sardynek w oleju stanowi pełnowartościowy i pyszny dodatek do świeżego pieczywa, krakersów, czy grzanek.  Składniki (4 porcje) -cebula -czerwona papryka -marchew -dojrzały pomidor -150 g czerwonej soczewicy -2 puszki sardynek w oleju  -liść laurowy -sól, pieprz -1 łyżka oliwy z oliwek -pestki z dyni do podania Przygotowanie Pestki

Zielona Kuchnia
Falafel 93

kuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka wody w razie potrzeby Dodatkowo olej do smażenia Składniki na sos tahini 70 g pasty tahini 50 g wody sól 3 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku rozdrobniomny Instructions Wieczorem - ciecierzycę wsypać do miski, zalać zimną wodą, wody powinno być dwukrotnie więcej niż ciecierzycy

SprawdzonaKuchnia.pl
Musztarda domowa 73

Czas czytania: 2 min Dziś będzie o musztardzie, musztarda jest jednym z najpopularniejszych dodatków do mięs, wędlin, pasztetów wegetariańskich i mięsnych oraz past i kanapek. Wydawałoby się, że musztardy nie ma sensu robić w domu, a to wielki błąd, kto raz spróbował domowej musztardy, już nie będzie chciał tej ze sklepu! Dziś przygotowałam musztardę ciemną z dodatkiem octu z Modeny

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta lubczykowa-domowe maggi na zimę 121

grubszych łodyg i siekamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, dodajemy sól i olej i miksujemy w robocie kuchennym lub za pomocą blendera tak długo aż powstanie gładka pasta. Gotowa masę przekładamy do umytych i wyparzonych słoiczków. Na wierzchu polać jeszcze łyżeczką oleju i posypać odrobiną soli. Słoiczki zakręcamy i przechowujemy w lodówce

Andzia Pichci
Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem 95

Młody Bób sprawdził się jako dodatek do tej przesmacznej pasty. Składniki: 2 jajka 200 g bobu 1 puszka tuńczyka w oleju 2 łyżki majonezu (pełne) sól, pieprz Przygotowanie: Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez około 10 minut. Studzimy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Bób, jajka, tuńczyk (wraz z olejem), majonez blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Keto carbonara szparagowa (Paleo, LowCarb) 153

pominąć ten przedrostek... Smakuje najlepiej z ulubionym makaronem. Ten oczywiście powinien być niskowęglowodanowy, żeby nie zaburzyć makro. Smacznego! Dania Danie główne Kuchnia Włoska Keyword boczek , carbonara , jajka , makaron shirataki , pasta Porcje 2 porcje Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 10 minut Składniki 85 g boczku 8 sztuk zielonych szparagów 1 jajko 100 g śmietany kokosowej do gotowania 0,5 łyżeczki

Modern Cave Girl