pasta - 17303 przepisów (strona:530/1154)

Domowy paprykarz z wędzoną makrelą 79

ostrą, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut (do miękkości warzyw). Do ciepłego sosu dodajemy rozdrobnioną rybę, dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako pastę do pieczywa

Qchnia po prostu
Fit batony z prosem ekspandowanym. 83

tkanki mięśniowej. Jest źródłem bardzo dobrze rozpuszczalnego błonnika, stabilizuje poziom cukru we krwi. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem przeciwzapalnym i przeciwutleniającym. Sezam korzystnie

Zdrowy Styl Joanny
Dip z karczochów czy smarowidło na chleb? 90

Sylwestra. Bardzo mi wtedy smakował, więc dzisiaj był powtórka. Muszę przyznać, że dip jest bardzo uniwersalny, bo nadaje się nawet na smarowidło. Uwielbiam dipy i wszelkiego rodzaju warzywne pasty. Ten zrobiłam z karczochów ze słoika. Jest naprawdę bardzo smaczny i gęsty. Można go lekko nabrać kawałkami suchego pieczywo czy świeżych warzyw. Dip jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ja zmiksowałam wszystkie

codojedzenia
Pasta łososiowa 126

świętach zostało trochę wędzonego łososia  więc aby go wykorzystać zrobiłam pyszną pastę na kanapki. dosłownie 5 minut roboty i pyszny dodatek do pieczywa gotowy. 80 gramów wędzonego łososia około 120 gramów serka twarogowego mielonego (użyłam Ulubiony) 1 ugotowane jajko 2 łyżki gęstej śmietany Sprawa jest prosta :) Do wysokiego pojemnika włożyłam serek, śmietanę, łososia wędzonego w kawałkach i jajko pokrojone

Andzia Pichci
Pasta z fasoli z czarnuszką i tymiankiem 92

łyżki kiełków fasoli mung  2 ząbki czosnku sól Składniki: Do kielicha miksera wrzucamy fasolki, tymianek oraz poszatkowany czosnek, miksujemy. Dodajemy kiełki, czarnuszkę oraz sól i krótko miksujemy. Pasta nie powinna być dokładnie gładka

Qchnia po prostu
Keto ravioli z dynią (Paleo, LowCarb) 73

większości przypadków – jako wkładka do rosołu, baza spaghetti bolognese czy alla carbonara . Ale od czasu do czasu chciałoby się poczuć tę strukturę makaronu jajecznego właściwą dla prawdziwej włoskiej pasty . Bardzo obiecujący przepis znalazłam tutaj i czaiłam się na niego niczym lis wokół kurnika. Moje wątpliwości wzbudzał fakt użycia mąki migdałowej w przepisie zakładającym jej obróbkę termiczną. Za gumą guar też

Modern Cave Girl
Włochy - Pasta alla Norma, czyli sycylijski makaron z sosem pomidorowym i bakłażanem 91

właściwie owoc) pierwszej potrzeby i bardzo często zastępuje w lokalnej kuchni mięso. Już jakiś czas temu zaprezentowaliśmy przepis na sycylijską  caponatę . Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk - pasta alla Norma, która swoją nazwę zawdzięcza muzyce klasycznej, a konkretniej kompozytorowi Vicenzo Belliniemu, który szczególnie upodobał sobie mariaż makaronu z sosem pomidorowym z kawałkami bakłażana.  Składniki (2 porcje

Roślinożerni urlopowicze
Domowy makaron shirataki (Paleo, LowCarb) 86

tylko odsączyć go z zalewy, ewentualnie lekko przepłukać. Należy przy tym zaznaczyć jedną rzecz. Praktycznie żaden ze wspomnianych wyżej makaronów nie przypomina ani w smaku ani w konsystencji włoskiej pasty. Jedyne, co je łączy, to ewentualnie kształt i podobne zastosowanie kulinarne. Jednak dla osób, które nie mogą spożywać tego oryginalnego jest on prawdziwym zbawieniem. Samo wizualne wrażenie jedzenia dania

Modern Cave Girl
Sałatka z makreli wędzonej 100

zrobić jak jest tylko jedna makrela wędzona a domowników kilkakrotnie więcej? Oczywiście sałatkę albo pastę.Nie każdy może przepada za wędzoną rybą, a makrela ma dość charakterystyczny i wyrazisty zapach. Po dodaniu kilku składników smak znacznie łagodnieje a przy okazji mamy pyszną przekąskę, smarowidło lub dodatek. Rozmyślnie nie dodawałam tu ryżu, mimo że świetnie pasuje [...] Artykuł Sałatka z makreli wędzonej

Pieprzyć z Fantazją
Paprykarz z tuńczyka 83

Paprykarz z tuńczyka to bardzo szybka i prosta pasta, przekąska, która z pewnością Was zaskoczy smakiem:) Im dłużej stoi tym jest lepszy. Zrobiłam trochę więcej i przechowuję od 2 tygodni w lodówce. Z każdym dniem nabiera mocy. Doskonały pomysł na smarowidło, zwłaszcza do świeżego chrupkiego pieczywa:)) Prosty w przygotowaniu i szczerze zachęcam do skorzystania z przepisu. Z pewnością przypadnie

gotuj ze mną
Talerz włoskich wędlin 92

albo drewnianej desce. Moja przystawka może do końca nie będzie typowo włoską, bo skorzystam również z francuskich dobrych, pleśniowych serów. Na moim talerzu znajduje się: Prosciutto crudo Czarne oliwki Pasta z oliwek Ser camembert Winogrona Salame Żurawina A poniżej krótka charakterystyka kilku z nich: Prosciutto crudo Prosciutto crudo to jest surowa, podsuszana szynka wieprzowa. Jest to typowy włoski przysmak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety ziemniaczane z serem, ajvarem i grzybkami marynowanymi 93

pyszne kotlety można zrobić jak zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego lub po prostu je ugotować i przepuścić przez praskę. Dodatki marynowanych borowików i pasty ajvar to moja propozycja, możecie użyć innych. Zapraszam na przepyszny obiad. Ziemniaczane krokiety. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta twarogowa z tuńczykiem 114

pęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajko gotujemy na twardo. Do naczynia blendera wrzucamy pokrojony na kawałki ser, odsączonego tuńczyka, jajko, pokrojone na kawałki ogórki. Miksujemy do uzyskania jednolitej pasty. Przekładamy do miseczki. Szczypiorek drobno szatkujemy i dodajemy do asty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa

Qchnia po prostu
Pasta z białej fasolki i suszonych pomidorów na kanapki 102

ząbek czosnku 1,5 łyżeczki suszonego tymianku 1,5 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1,5 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki pasty wrzucamy do naczynia blendera. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Podawać z pieczywem. Przechowywać w lodówce

Qchnia po prostu