pasta - 17303 przepisów (strona:525/1154)

Piersi kurze z pysznym nadzieniem 182

piersi kurze oczyścić z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na pół i w każdej naciąć w środku formując kieszonkę. Doprawić solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włożyć pastę guacamole i kostkę sera. Zawinąć plasterkami boczku. Rozgrzać patelnię, położyć kawałki mięsa. Położyć tak mięso, żeby leżało na patelni od strony gdzie jest są końcówki boczku. Jak już będzie mocno przyrumienione

Kuchnia Pokoleń
Krewetki curry z serem halloumi 215

jelita. Na górze naciąć wzdłuż krewetki i wyciągnąć jelito. Wrzucić krewetki do miski, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojone drobno chilli ( bez nasionek i błonek ), sok z cytryny, pastę curry, obsypać lekko solą. Wymieszać, przykryć i odstawić na godzinę do lodówki. Na półmisku rozrzucić umytą i osuszoną rukolę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki sera na złoty kolor

Kuchnia Pokoleń
Korzyści dla zdrowia z jedzenia makreli 190

pomagają zapobiec chorobom i zachować młodość. Makrela dostarcza dużo wartościowego białka i tłuszczów utrzymujących w dobrej kondycji mózg i nerwy.  Przy okazji odsyłam do przepisu na przepyszną pastę z makreli LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ⇨Wspomaga przemianę materii. Badania japońskich naukowców wykazały, że tłuszcze omega-3 dostarczone w diecie wpływają na rodzaj tkanki tłuszczowej magazynowanej w organizmie. Zmieniają "złe" białe

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zupa z soczewicy 191

odpuszcza to mam przepis na sycąca zupę z soczewicy. I choć wydaje się, że będzie mało ciekawa w smaku, to muszę Wam powiedzieć, że nic bardziej mylnego. Dodatek pasty curry sprawi, że zupa będzie miała "pazur". Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Wielkanocne jajka faszerowane 603

Jajka faszerowane Zbliża się Wielkanoc, a jak wiadomo na świątecznym stole muszą zagościć jajka. Moja dzisiejsza propozycja to jajeczka faszerowane pyszną pastą złożoną z żółtek, szynki, rzodkiewek, szczypiorku, chrzanu i majonezu. Te smaki rewelacyjnie się uzupełniają, a jajeczka wykonane w ten sposób pięknie wyglądają na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki 4 rzodkiewki pół pęczka szczypiorku

Blog z Apetytem
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK 183

oknami wiosna, a święta już za niedługo ..  Ale ten czas leci ! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem  Można serwować ją na świeżym pieczywie   lub np. nafaszerować nią jajka  SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka

Marcepanowa kuchnia
pasta słonecznikowa z papryką 175

składniki: 150 g pestek słonecznika 1 papryka czerwona 60 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Słonecznik zalewamy wodą

Domowy Smak Jedzenia
Śniadaniowa pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 191

musiało być błyskawiczne w przygotowaniu. Nawet weekendy pomimo wolnego od pracy stanowiły czas na załatwianie wielu różnych spraw. W sobotni poranek na naszym stole pojawiła się dobrze znana pasta jajeczna, a to za sprawą jajek których ugotowałam specjalnie więcej. Połączyłam je standardowo z jogurtem, przyprawami oraz kawałkami suszonych pomidorów. Jak zwykle wyszło pysznie! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo

Życie ze smakiem
Humus wersja druga 237

Niedawno oglądałam program krajoznawczy i wpadł mi w oko przepis na humus. No i oczywiście zrobiłam, chociaż humus jest już na blogu ( przepis tutaj ). Ma ciekawy smak, który nadaje pasta sezamowa Tahini. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pasta z makreli z awokado i twarogu 237

przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżką wyjmujemy ze skóry miąższ. Szczypior szatkujemy na małe kawałki. Makrelę, awokado i biały ser łączymy ze sobą i rozgniatamy widelcem. Dodajemy szczypior. Pastę skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Qchnia po prostu
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii 215

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek. Składniki: 400g mrożonego zielonego groszku 150g orzeszków ziemnych niesolonych 80g parmezanu lub innego sera żółtego 50g świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 80ml oliwy sok z połowy cytryny sok z połowy limonki świeżo zmielony pieprz sól morska Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta kanapkowa pieczarkowo-jajeczna 252

Kolejna propozycja na kanapeczki ,tym razem pasta z pieczarek,polecam do wędlinki,ogóreczka kiszonego-polecam Składniki: 500 g pieczarek 4 jajka 1  łyżka oleju garść  natki pietruszki pieprz 2-3 łyżki majonezu pół łyżeczki musztardy serek topiony 100 g Przygotowanie: Pieczarki umyć (ja nie obieram) i zetrzeć na tarce,podsmażyć na oleju na złoto,wystudzić.Jajka ugotować,obrać

Swojskie jedzonko
Eklerki z pastą jajeczno - tuńczykową 187

Wytrawne podłużne ciastka napełnione wyrazistą pastą na bazie jajek, tuńczyka i świeżego szczypiorku. Idealnie sprawdzą się jako przystawka oraz imprezowa przekąska. Składniki: Ciasto: 130ml wody 1/2 szklanki mąki pszennej 70g masła extra szczypta soli 2 jajka Farsz: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 50g żółtego sera świeżo zmielony kolorowy pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Bazyliowe pesto 198

ząbki czosnku sok i otarta skórka z 1 limonki 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1.  Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera i zmiksować  do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
"HUMMUS" Z SOCZEWICY I BURAKA 308

Bardzo lubię klasyczny hummus, jednak ze względu na to, że ciecierzyca wymaga długiego czasu namaczania, dopuszczam się czasem małego oszustwa i robię hummusową pastę z czerwonej soczewicy. Czytaj więcej

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania