oleju -1-2 ząbki czosnku -1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu -kilka orzechów włoskich Pomidory wraz z olejem i reszta składników dokładnie miksujemy na gładką masę. Kanapki posmarowane tą pastą można podawać z dodatkiem rukoli, oliwek i łososia sałatkowego. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaPieczone buraki w połączeniu z charakternymi kabanoskami wzbogaconymi o smak cheddara to genialny pomysł na śniadanie z energetycznym "kopniakiem". Buraki możecie przygotować dzień wcześniej, ba, całą pastę możecie przygotować dzień wcześniej, aby rano nie musieć tracić zbyt wiele czasu, którego można spożytkować na sen :) Buraki pieczone w folii aluminiowej są bardzo wdzięczne, ponieważ cały smak zostaje w ich wnętrzu
MamaOskarkaPasta z suszonych fig z uprażonymi orzechami włoskimi, sokiem z pomarańczy, cynamonem i goździkami. To aromatyczne, zdrowe i słodkie smarowidło do pieczywa, które polubią nie tylko dzieci Idealnie sprawdzi się też do ciast, ciasteczek, muffinek, kremów lub naleśników. Zastosowań jest mnóstwo i jest pyszna! Polecam Składniki: 200 g suszonych fig 3/4 szklanki orzechów włoskich 1 duża pomarańcza
Oryginalny smaknasturcji pokochacie - jest bardzo podobny, a spore liscie dają dużo więcej możliwosci w kuchni niż drobniutka rzeżucha. . Poniższy przepis wrzucam jako pesto, ale świetnie sprawdzi się również w postaci pasty na kanapki ! Czytaj więcej
Kasia SarnaPyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
cool and mintyUwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac. Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego . Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie
Gotowanie Patkifasoli, miksując krótko na niezbyt wysokich obrotach. 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj prażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego Czytaj więcej – pasty do chleba Artykuł Wegański smalec z prażoną cebulką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniKolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 4 ugotowane jajka na twardo 1/2 puszki kukurydzy konserwowe 3 ogórki małosolne
Gotowanie Patkijakiegoś czasu chodziła za mną kremowa pasta do chleba, taka która idealnie by współgrała z chlebem na zakwasie domowej roboty, kiszonym ogórkiem i pomidorami. „Pięknego Jasia” mam zawsze zapasie bo jest to na tyle uniwersalna fasola, że można z niej zrobić faktycznie wszystko, a to sernik, danie obiadowe czy krem. W smaku i konsystencji nie jest to typowy
greenscarfTapenada to prowansalska pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To wersja podstawowa, zmieniana w zależności od gustów, potrzeb i posiadanych składników. Tapena świetnie sprawdza się jako przekąska podawana na grzankach. Robi się ją szybko i nie potrzebuj czasu na tzw. przegryzanie smaków. Składniki : 200 g czarnych oliwek łyżka kaparów (choć ich ilość warto kontrolować) 2-3 łyżki oliwy (dodaję olej
Weekendy w domu i ogrodzieminut i gotowe. Można podać to danie z ryżem, makaronem lub bułeczką. Jeżeli krewetki są mrożone to odmrozić . Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekany czosnek. Chwilkę smażyć. Dodać pastę i pokrojoną drobno chili. Jeśli nie macie świeżej chilli można dodać chili w proszku. Smażyć mieszając kilka sekund. Dodać krewetki, wymieszać. Wlać pomidory z puszki, zagotować. Doprawić do smaku solą
Kuchnia PokoleńŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia – mawiają niektórzy. Ale jest... Artykuł PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINENajprostsza i najlepsza, ulubiona pasta mojego brata. Świeże jajka od "szczęśliwych kurek babci" ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem ... Smaki dzieciństwa 😊 SKŁADNIKI: 5 jajek na twardo 1 łyżeczka musztardy delikatesowej szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Greckiego szczypta majeranku jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii ) sól, pieprz
Marcepanowa kuchniaPyszna pasta kanapkowa wykonana z jajek i kurek. Przygotowana samodzielnie w domu to doskonały zamiennik dla sklepowych wędlin czy pasztetów. Idealna na kanapki, które najczęściej przygotowujemy na śniadanie lub kolację. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 200 g kurek * 1 nieduża cebula * sól do smaku * papryka ostra mielona do smaku (użyłam Skworcu
Zrób to smaczniePieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem. 3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 956 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu