Klasyczna tapenada i "Blizny"
Klasyczna tapenada i "Blizny"
Tapenada to prowansalska pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To wersja podstawowa, zmieniana w zależności od gustów, potrzeb i posiadanych składników. Tapena świetnie sprawdza się jako przekąska podawana na grzankach. Robi się ją szybko i nie potrzebuj czasu na tzw. przegryzanie smaków. Składniki : 200 g czarnych oliwek łyżka kaparów (choć ich ilość warto kontrolować) 2-3 łyżki oliwy (dodaję olej lniany lub rzepakowy) Oliwki i kapary rozdrobnić za pomocą blendera ręcznego. Dodać oliwę i miksować jeszcze chwilę. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie
Autor
Badylarka
gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, pasty, przekąski, wegańskie, przekąska, kanapki, szybkie przekąski
Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję