Przepis na : sałatka
Historia awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku kryje się nasiono, otoczone jasnozielonym kremowym miąższem. Właściwości zdrowotne Najważniejsze właściwości awokado to bardzo niska zawartość cukrów prostych, wysoka zawartość tłuszczy jednonienasyconych oraz kwasów z grupy omega. Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W medycynie natu... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...