pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:120/255)

Pasta z awokado, twarogiem i jajkiem 199

Lekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek. Składniki: 1 dojarzałe awokado, 2 jajka, ok 50 g sera twarogowego wędzonego, 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku, szczypta soli, ognista mieszanka przypraw (pieprz czarny, kolendra, chili, czosnek, gorczyca) Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na mniejsze kawałki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wydążamy miąższ, kroimy

Lena Gotuje
Babeczki kakaowe 109

puszystym kremem. Są pyszne! Z przepisu wyszło 16 babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE

Zasmakuj Kuchni
Hot Cross Buns - wielkanocne bułeczki 153

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponacinaj je na krzyż nożem i odstaw jeszcze na 40 minut do wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki  jajkiem z mlekiem, następnie wymieszaj mąkę pszenną  cukrem i wodą na gładką gęstą pastę. Nałóż ją łyżeczką w nacięcia i wstaw blachę do piekarnika  na 15 minut.  Kiedy się upieką , zmieszaj cukier z wrzątkiem

noteskulinarnyfiga
Awokado zapiekane w boczku - pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut 136

awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIKANTNE BUŁECZKI Z ROSTBEFEM, GRILLOWANYM CAMEMBERTEM, KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I CHIMICHURRI 163

godziny. Po wyrośnięciu dzielimy na 6 części, formujemy bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20minut /200C. SOS CHIMUCHURRI: Wszystkie składniki blendujemy na „pastę”, doprawiamy do smaku. MIĘSO: Mięso czyścimy, oprószamy solą, pieprzem. Dodajemy posiekamy czosnek oraz rozmaryn, smarujemy musztardą Dijon. Odstawiamy na ok. 10 minut

Ostra na Słodko
Pasta z tuńczykiem 171

Wyśmienita pasta kanapkowa bez dodatku majonezu. Tak, jest to możliwe. Aromatyczna, niskokaloryczna pasta. Gorąco polecam. Składniki na pastę z tuńczykiem: tuńczyk w sosie własnym około 60 g 2 ogórki kiszone jajko 0,5 cebuli 0,5 szklanki jogurtu naturalnego (ja wolę jednak mniej, bo moja była ciut za rzadka) sól pieprz Ugotować jajko na twardo, obrać i rozgnieść widelcem. Dodać

Karola gotuje
Pasta z wędzonej makreli 183

Pastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można

kuchnia doski
Placuszki z mozzarellą i pomidorami 137

Wytrawne placki z dodatkami  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano pasta z suszonych pomidorów w 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku     Przygotowanie   Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem

R'n'G Kitchen
Naleśniki... kolejna odsłona 145

naleśników 240 g  mąki  3 łyżki cukru 400 ml mleka 100 ml Śmietany kremówki (double cream) 3 jajka 120 g rozpuszczonego  masła 2 łyżki oleju do smażenia Aromat waniliowy lub pasta waniliowa, może być otarta skórka z cytryny Mąkę wymieszać z cukrem,  szczyptą soli. Dodać jaja i mleko cały czas mieszając

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik kawowy z czekoladą 330

masła – roztopionego Masa serowa: 400g gotowego sera na sernik 500g serka mascarpone 170-180g jasnego brązowego cukru (cukier trzcinowy nierafinowany) 1 kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach 1 espresso Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 1 łyżka masła 50g śmietanki

Mała Cukierenka
Sałatka z wędzonym pstrągiem i jajkiem 176

Uwielbiam wędzonego pstrąga. Najczęściej dodaję go do sałatek lub past kanapkowych. Oto jedna z moich propozycji. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 5 jajek 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Następnie

Czerwień i błękit
94 przepisy na drugie śniadanie 238

Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Ricotta z bananem i kiwi Ricotta

Moja smaczna kuchnia
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i pietruszką 167

Kolejna propozycja pasty. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.  Polecam! :) Pasta z wędzonej makreli z kaparami i pietruszką Składniki: 1 wędzona makrela 1 jajko ugotowane na twardo 1 mała cebula 1 łyżka kaparów  duża garść posiekanej natki pietruszki  2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania:  Rybę obrać i oczyścić z ości, następnie

Smaki Natalii
Pyszne do pudełka 131

jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami

GRUBY WAŁEK
Pasta z Wędzonym Łososiem 165

Znakomita pasta z Łososiem na kanapki. Idealna pasta z dodatkiem sera i ogórki konserwowego. W towarzystwie natki pietruszki.  SKŁADNIKI:  3 jajka 1 opakowanie wędzonego łososia  natka pietruszki 10 dag sera żółtego  4 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Jajka gotuję, studzę i obieram. Jajka kroję

Gotowanie Patki
Roladki pomidorowe z czosnkiem 175

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
75 przepisów fit 2886

Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pesto

Moja smaczna kuchnia
Pyszne do pudełka 149

jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami

GRUBY WAŁEK
Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli. 194

już druga wersja takiej pasty na blogu. Serdecznie polecam, warto poświecić chwile na przygotowanie, bo kanapki ze świeżego chrupiącego chleba z tą pastą smakują wyśmienicie ;) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie:   Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy , wrzucamy

Symfonia smakowa
Pasta pieczarkowa 115

puściły . Usmażone pieczarki porządnie odsączam z wody którą przy smażeniu puściły ( odsączenie jest konieczne ,bo będzie pasta lejąca się) Osuszone pieczarki miksuję . jeśli pasta jest zbyt rzadka to można dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe    gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę

Eli Gotowanie
Muffinki cynamonowe 179

szklanki brązowego cukru  1 łyżka cynamonu  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli  1 łyżeczka ekstraktu lub pasty z wanilii (można zastąpić ziarenkami wydrążonymi z 1 laski wanilii)  1 duże jajko  3/4 szklanki mleka  1/4 szklanki oleju słonecznikowego  250 ml konfitury lub dżemu morelowego lub innego dodałam jeszcze pół łyżeczki imbiru

Domowa Cookierenka Agi
Słona pasta z fasoli z makiem 151

maku, sól i pieprz blendujemy na gładką masę, z tym że pod koniec dodajemy resztę maku. Wszystko pakujemy do słoika i do lodówki. Pasta jest idealna do pieczywa zamiast masła, szczególnie ją lubię na kanapce z jajkiem, ogórkiem kiszonym  i majonezem. Ideał. Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Pełnoziarnisty hamburger z makreli 165

kostkę ogórka.Wszystko mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie majonezem lub jogurtem. Bułkę pełnoziarnistą kroimy na pół, nadziewamy farszem rybnym, dekorujemy połówką jajka i plasterem ogórka. Do dzieła - na 5 minut pracy stać każdego. Taką pastę możesz też przygotować wieczorem, włożyć do lodówki, a rano cieszyć się z pysznego śniadania.  CZEKAM NA WASZE OPINIE

Mój Smak na Życie
Churros z sosem czekoloadowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce 324

uzyskania jednolitej masy bez grudek. Przełóż ją do miski miksera i odstaw do ostygnięcia. W oddzielnej misce ubij na jednolitą masę jajka, dodaje je do przygotowanej wcześniej masy i ubijaj mikserem do otrzymania gładkiej pasty. W głębokiej i szerokiej patelni rozgrzej olej (minimum 2-3 cm od dna). Przełóż przygotowaną pastę do szprycy z szerokim otworem w kształcie gwiazdki

karmelowy
Italian cheesecake 171

pudru- masło - do wysmarowania tortownicy- mąkę - do oprószenia tortownicyNa masę serową:- 450 g ricotty- 100 g cukru pudru- 25 g mąki pszennej- 2 jajka- szczyptę soli- 60 ml soku z cytryny- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej- 100 g truskawek- cukier puder- tortownicę o średnicy +/-16cmNagrzewamy piekarnik do 225 stopni. Mieszamy wszystkie składniki na spód

W mojej holenderskiej kuchni
Korzenne muffinki z powidłami pod śniegową czapą 154

dekoracji , są dziecinnie proste do wykonania, nie potrzeba nawet miksera, wszystko wymieszamy ręcznie, a efekt smakowy jest tego wart.  Składniki na 12 sztuk muffinek:   Ciasto: 1 duże jajko 150 ml mleka 6 łyżek oleju 4 łyżki płynnego miodu prawdziwego 25 dag mąki pszennej tortowej 10 dag brązowego cukru muscovado ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)domowych powideł śliwkowych Krem waniliowy: 25 dag serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Dodatkowo; śniegowe śnieżynki z opłatka cukrowa posypka biała i niebieska Przygotowanie muffinek: Jajko wbijamy o szklanej miski , wlewamy mleko oraz olej i miód, całość roztrzepujemy trzepaczką. W drugiej misce mieszamy dokładnie wszystkie

Wanilia i Kardamon
Çilbir – jajka w koszulkach po turecku, na jogurcie 236

piękny w kolorze. Prosty, smaczny i niesłychanie wartościowy. Dwadzieścia minut pracy i macie gotowe dwie porcje – na śniadanie, na lunch czy kolację, jajka po turecku będą idealne. Przy pomocy moździerza rozgniatamy czosnek i sól razem, aż utworzą pastę. Jeśli nie macie moździerza – łatwo to zrobić na desce. Posiekajcie czosnek i posypcie go solą. Następnie weźcie nóż o szerokim ostrzu, umieśćcie(...)kątem 45 stopni do deski i rozcierajcie ostrzem po desce czosnek z solą w różnych kierunkach, aż wytworzy się pasta. Pastę mieszamy dokładnie z jogurtem i odstawiamy na blat. W rondelku lub na patelni rozpuszczamy masło. W oryginale jest ono infuzowane na ostro papryczkami Aleppo. U nas bardzo ciężko je znaleźć, ale odrobina pieprzu kajeńskiego, chili i mielonej papryki świetnie

Karo in the Kitchen
Pasta jajeczna z botwinką 127

zaproponowano sezonową pastę jajeczną jako dodatek do pieczywa. Ponieważ sezon szparagowo - botwinowy, zadaniem było użycie do pasty jednego z wymienionych składników. Ja użyłam botwiny, a dlaczego? dlatego, że mam już na swojej działce młodą, pyszną, aromatyczną botwinkę. Składniki: - 3 ugotowane jajka - 1/2 małego ząbka czosnku - kilka liści botwiny - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól i świeżo zmielony czarny pieprz(...)minuty, następnie zalewamy zimną wodą, odsączamy na sicie i drobno siekamy. Przekładamy do naczynia, następnie jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy czosnek przetarty przez praskę, sok z cytryny, oliwę, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Pyszną pastę razem ze mną robiły: Dorota z Moje Małe Czarowanie , Szóste Niebo , Bożena z Moje Domowe

Życie zaczyna się w kuchni
Ptysie z dawnych lat z kremem śmietankowym i jagodami 178

Manufaktury Wielkopolskiej: Ciasto parzone: 125 g masła 1 szklanka zimnej wody 1 szklanka mąki pszennej typ 500 4 jajka Szczypta soli Krem: ½ litra śmietany kremówki 30-36% 2 pełne łyżki sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 /2 łyżeczki pasty waniliowej 1 słoiczek jagody leśnej od Manufaktura Wielkoposka Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ptysie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy(...)masło rozpuści wsypać mąkę energicznie mieszając, chwilę gotować aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Masę zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego ciasta wbijamy po jednym jajku każde następne gdy poprzednie się połączy , miksujemy aż uzyskamy gęste kremowe ciasto. Masę przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką o kształcie dużej gwiazdy. Na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym wyciskamy

Wanilia i Kardamon
Papryki faszerowane masą jajeczną 142

Jajka na śniadanie to absolutna klasyka mojej kuchni. Gotowane na twardo, na miękko, sadzone, w formie pasty czy muffinek zawsze znajdą swoje miejsce w moim menu. Mamy koniec sierpnia a to czas na najlepsze papryki – słodkie, jędrne i smaczne. Dlaczego by nie połączyć obu tych składników i stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane(...)feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki: 2 papryki 4 jajka kawałek sera feta 1 mała cebulka 3 plasterki szynki sól pieprz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Papryki dokładnie myjemy i osuszamy. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Ser, cebulkę oraz szynkę

Życie ze smakiem
Pasta pomarańczowa z cynamonem 172

Aromatyczna i bardzo maślana pasta z dodatkiem cynamonu znakomicie sprawdzi się jako dodatek bo ciast, babeczek, rurek czy tortów.  4 jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki startej skórki pomarańczy 200 ml soku z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny 100 g margaryny maślanej 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki przekładamy do rondelka o grubym dnie. Dokładnie łączymy. Podgrzewamy(...)przypalił. Ciągle mieszamy. Podgrzewamy do momentu zgęstnienia kremu (około 25 minut). Przekładamy do słoika. Krem powinno się przetrzeć przez sito jednakże ja lubię w nim czuć drobinki pomarańczy. Pastę przechowujemy w lodówce, maksymalnie około

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowe ciasto marchewkowe + KONKURS 191

rodzynek 50 g orzechów włoskich Składniki na polewę: 300 g serka Philadelphia 40 g ksylitolu 1 łyżeczka pasty z wanilii (u mnie zastępczo ekstrakt z wanilii) Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Orzechy włoskie kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka ubijamy z ksylitolem, pod koniec ubijania dodajemy olej. W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki: mąki, proszek(...)pieczenia i cynamon. Dodajemy do Piany z jajek i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy potartą marchewkę, orzechy i rodzynki. Całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do foremki o wymiarach 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut. Przed wyciągnięciem z pieca warto upewnić się, że ciasto na pewno jest

Ciastkozercy
Jajka sadzone na jagnięcinie 200

kminu rzymskiego 50g orzeszków piniowych 50g pistacji 2 łyżeczki harrisy 1 łyżka drobno posiekanej kiszonej cytryny 2 garście pomidorków cherry 4 nieduże jajka sól, pieprz oliwa do smażenia kolendra do przybrania Sos jogurtowy : 100g jogurtu greckiego 20g pasty tahini 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka wody (opcjonalnie) Przygotowanie :  Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej drobno posiekaną(...)przypieką. Zdjąć z patelni i odstawić.  Mięso podgrzać, podlać niewielką ilością wody i zagotować. Mięso rozprowadzić równomiernie po patelni, zrobić w nim 4 zagłębienia i do każdego wbić jajko. Patelnię przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do czasu aż białko się zetnie. Pod koniec smażenia dołożyć pomidorki i smażyć jeszcze przez chwilę. Patelnię zdjąć z ognia, przybrać sosem jogurtowym

Codzienne Gotowanie
Kotleciki z porem i pietruszką w paprykowym sosie. I o tym, gdzie kupić dobrą patelnię grillową. 216

mnie wieprzowo-wołowe) 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki około 2 cm pora sól i pieprz do smaku 1 jajko klasy M 4 łyżki bułki tartej Na sos: 800 ml bulionu (drobiowy lub warzywny) 7 czubatych łyżeczek łagodnego ajvaru (pasta warzywna z papryki i bakłażana, do nabycia w każdym supermarkecie) sól i pieprz do smaku około 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Słodkie okruszki
Chleb na niedzielę. Choć i na sobotę się nada 150

łyżką miodu, dodać 2 łyżki mleka, wymieszać. Wsypać 3-4 łyżki mąki, wymieszać na gładką pastę. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.Rodzynki zalać wrzątkiem.Po tym czasie do zaczynu dodać resztę mleka i miodu, przesiane mąki, sól i jajko. Zagnieść ciasto.Masło rozpuścić i przestudzić, dodać do ciasta, wyrobić.Na końcu dodać dobrze odsączone rodzynki, delikatnie wmieszać do ciasta.Odstawi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tatar ze śledzia 193

dobre połączenie śledzi i pieczonej papryki zadowoli nawet tych wybrednych . Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona papryka 3 jajka 1 ogórek kiszony 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku na sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka pasty lub przecieru pomidorowego pieprz ewentualnie sól do smaku Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić na drobną kostkę. Paprykę piec

Pysznie & Pięknie
Kanapkowa pasta z suszonymi pomidorami 151

Pachnąca pomidorami, o gładkiej i kremowej konsystencji pasta do pieczywa. Ze świeżymi warzywami i plastrem szynki smakuje rewelacyjnie, ale i w "samotności" spełnia doskonale rolę "masła". Składniki:  2 jajka 1 awokado 4 łyżki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Przekładamy do misy blendera razem z obranym

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania