puszystym kremem. Są pyszne! Z przepisu wyszło 16 babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE
Zasmakuj Kuchniblaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponacinaj je na krzyż nożem i odstaw jeszcze na 40 minut do wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki jajkiem z mlekiem, następnie wymieszaj mąkę pszenną cukrem i wodą na gładką gęstą pastę. Nałóż ją łyżeczką w nacięcia i wstaw blachę do piekarnika na 15 minut. Kiedy się upieką , zmieszaj cukier z wrzątkiem
noteskulinarnyfigaawokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem
Codzienna kuchnia niecodziennagodziny. Po wyrośnięciu dzielimy na 6 części, formujemy bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20minut /200C. SOS CHIMUCHURRI: Wszystkie składniki blendujemy na „pastę”, doprawiamy do smaku. MIĘSO: Mięso czyścimy, oprószamy solą, pieprzem. Dodajemy posiekamy czosnek oraz rozmaryn, smarujemy musztardą Dijon. Odstawiamy na ok. 10 minut
Ostra na SłodkoWyśmienita pasta kanapkowa bez dodatku majonezu. Tak, jest to możliwe. Aromatyczna, niskokaloryczna pasta. Gorąco polecam. Składniki na pastę z tuńczykiem: tuńczyk w sosie własnym około 60 g 2 ogórki kiszone jajko 0,5 cebuli 0,5 szklanki jogurtu naturalnego (ja wolę jednak mniej, bo moja była ciut za rzadka) sól pieprz Ugotować jajko na twardo, obrać i rozgnieść widelcem. Dodać
Karola gotujePastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można
kuchnia doskiWytrawne placki z dodatkami Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano pasta z suszonych pomidorów w 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku Przygotowanie Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem
R'n'G Kitchennaleśników 240 g mąki 3 łyżki cukru 400 ml mleka 100 ml Śmietany kremówki (double cream) 3 jajka 120 g rozpuszczonego masła 2 łyżki oleju do smażenia Aromat waniliowy lub pasta waniliowa, może być otarta skórka z cytryny Mąkę wymieszać z cukrem, szczyptą soli. Dodać jaja i mleko cały czas mieszając
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmasła – roztopionego Masa serowa: 400g gotowego sera na sernik 500g serka mascarpone 170-180g jasnego brązowego cukru (cukier trzcinowy nierafinowany) 1 kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach 1 espresso Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 1 łyżka masła 50g śmietanki
Mała CukierenkaPasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Ricotta z bananem i kiwi Ricotta
Moja smaczna kuchniaKolejna propozycja pasty. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam! :) Pasta z wędzonej makreli z kaparami i pietruszką Składniki: 1 wędzona makrela 1 jajko ugotowane na twardo 1 mała cebula 1 łyżka kaparów duża garść posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać i oczyścić z ości, następnie
Smaki Nataliijedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKZnakomita pasta z Łososiem na kanapki. Idealna pasta z dodatkiem sera i ogórki konserwowego. W towarzystwie natki pietruszki. SKŁADNIKI: 3 jajka 1 opakowanie wędzonego łososia natka pietruszki 10 dag sera żółtego 4 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję, studzę i obieram. Jajka kroję
Gotowanie PatkiAromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem
czarrna od kuchniOwsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pesto
Moja smaczna kuchnia