Sałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimo. Do mięsa, na imprezę, na drugie śniadanie, obiad czy kolację... Dobra do wszystkiego. Pycha:-) Składniki: 1 kalafior 1/2 kg mięsa z udek kurczaka (bez kości) lub piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy ok. 200 g pieczarek pęczek szczypiorku lub koperku 1 op. jogurtu naturalnego ok 150 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...