kawy, aż zrobi się pianka.2. Cały czas ubijając dolewamy mleka, aż uzupełnimy filiżankę.3. Wierzch kawy posypujemy szczyptą kakao. Jeśli robimy kawę mrożoną, to dodajemy kostki lodu.Smacznego!!!Źródło: Młoda Pani Domu
Kuchnia domowa Anipieczemy pod przykryciem przez 60 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C, zdejmujemy pokrywę naczyniai pieczemy ok. 20 minut.Gotowe. Studzimy, zdejmujemy sznurek i ...Dziękujemy pani Basi za znakomity przepis.Smacznego
Maminek kulinarnyHmmmm cud, miód i orzeszki – same pyszności w jednym cieście. Oto Snikers przesłany przez panią Joannę Łyga. Snikers Drukuj przepis Składniki1 puszka masy kajmakowej210g orzechów włoskich0,5 kostki margaryny2 łyżki miodu120g cukru trzcinowegociasto miodowe4 szkl mąki0,5 szkl cukru1 cukier waniliowy2 łyżki płynnego miodu1,5 łyżeczki sody1 kostka margaryny3 jajkamasa budyniowa1l mleka3 budynie waniliowe1 łyżka mąki1 cukier waniliowy3 łyżki
CoolinarniePLPani Joanna kusi nas orzeszkami na różne sposoby. Ja tam daję się skusić bez gadania Niejeden smyk na pewno też nie oprze się kolorowym orzeszkom. Ciasteczka miodowe z orzeszkami Drukuj przepis Składniki1 szkl cukru2 łyżki miodu1 kostka margaryny2 jajka1 cukier waniliowy400g mąki1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka sody400g orzeszków w kolorowej polewie Sposób przygotowania Krok 1Do miski włożyć margarynę , cukier , cukier waniliowy
CoolinarniePLżadna siła ani goły facet tego nie zmieni. Śledź jest dobry na kaca, na przystawkę, na obiad, na deser też. Znaczy z tym deserem to się zgodzą tylko panie w ciąży i głębokim PMSie. Panowie mogą mieć obiekcję. Najcierpliwszy bez mrugnięcia okiem zniósł moje spożywanie śledzia z białą czekoladą i borówkami, stąd wiem, że to ten jedyny (lizu lizu przed
ladykitchenSylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Dania na Sylwestra. Menu na Sylwestra. Menu sylwestrowe, dania sylwestrowe, przekąski sylwestrowe. Drinki na Sylwestra. Finger Food. Koreczki. Grzanki
Kulinarne Przebojezdecydować się i zaufać nowym koncepcjom. W końcu chcemy, aby obdarowanym trzęsły się uszy i aby domowy produkt spełnił ich oczekiwania. Ja zaryzykowałam i... tu i teraz dziękuję Początkującej Pani Domu, której pierniki najpierw wizualnie, a potem smakowo skradły moje serducho. Ba, nie tylko moje! W sumie zrobiłam ich... 80 :D Oryginalny przepis znajdziecie tutaj. A ja oczywiście pobawiłam się
Kitchens Alphabetcytrynowy z borówkamiPrzejdź do przepisu…Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkamiPrzejdź do przepisu…Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptachPrzejdź do przepisu…Ciasta bez pieczenia z kremem:Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia.Przejdź do przepisu…Ciasto Adwokat bez pieczeniaPrzejdź do przepisu…Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką)Przejdź do przepisu…Ciasto Rafaello bez pieczeniaPrzejdź
Kulinarne PrzebojeBardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Pasty makrelowe robiłam już różne, ale pomysł na tę, z dodatkiem kiszonych ogórków podała mi Pani Mirka z Torunia. Bardzo mi się spodobało, polecam! składniki:makrela wędzona2 jajka ugotowane na twardo1/2 cebuliszczypior 3 - 4 łyżki majonezu2 - 3 ogórki kiszonepieprzsólprzygotowanieMakrelę pozbawić ości. Jajka posiekać na drobne kawałki ( najwygodniej w blenderze ) , cebulę
Stare GaryNiespodziewanie dostałam- okazałą, świeżą i zerwaną prosto z ogródka- botwinkę od sąsiadki (dziękuję Pani Wiesiu) i już miałam robić zupkę botwinkową (z tego przepisu), ale jak sięgałam po włoszczyznę w oko wpadł mi ser i już wiedziałam, że z zupki nici.Jeżeli więc zupa Wam się znudziła, a na rynku zachęcająco spogląda na Was botwinka, to pakujcie
Kraina Miodem Płynącamamy 30 września, czyli dzisiaj świętują nasi chłopcy! :)I moje drogie Panie, może zaserwujcie w ten dzień swoim mężczyznom zmysłowy deser, idealny na romantyczny wieczór?! :)Jeżeli nie macie naczynia do fondue, to można użyć metalowej podstawki do herbaty/naczynia + świeca typu podgrzewacz i garnuszek, a jak tego też nie posiadacie, to wystarczy czekoladę z kremówką roztopić w garnku na kuchence
Kraina Miodem Płynącakamerą i programem TV. Ale nie narzekamy i nie żałujemy ani jednej chwili, dzięki tej produkcji poznaliśmy fantastycznych ludzi, wspaniałą ekipę reporterską – Tomka, Pawła i główno-dowodzącą Panią Redaktor Anetę Cyrnek, a niejako przy okazji mieliśmy przyjemność poznać znaną i lubianą Kasię Olubińską. Jeśli nie znudziły Was fotki powyżej i jesteście ciekawi co wyszło z tej całej zabawy
UgotujmyTo.plwiem dokładnie, czy ta klasyczna babka jest z przepisu Bożeny Dykiel czy tylko przez nią polecana, ponieważ przeglądałam wycinki z przepisami i znalazłam jeden z kawałkiem zdjęcia Pani Bożeny… Jedyną wadą tej babki jest jej wielkość, bo to bardzo mała porcja, zupełnie niepodzielna przy większej ilości gości przy świątecznym stole, więc najlepiej przygotować od razu z porcji podwójnej
UgotujmyTo.pljuż mało prawdopodobne, ale przynajmniej postaram się zachować umiar..;)! Na razie zapraszam na pyszne muffinki bananowo-orzechowe, dobre na ciepłe i zimne dni, do kawy i do herbaty, dla pań i panów, dla dużych i tych mniejszych…:)Muffinki bananowo orzechoweSkładniki:3 banany150 g orzechów włoskich110 g mąki pszennej110 g mąki razowej100 g cukru zwykłego70 g cukru brązowego2 jajka100
UgotujmyTo.plMenu ŚwiątecznePieczywoBułeczki żytnieChlebek pszenno-żytniCiasteczkaCiasteczka miodowe z żurawinąKruidnoten - Holenderskie pierniczkiKruche z żurawinąCiastaSzarlotka krojona Drożdżowa szarlotka z budyniemPani WalewskaMakowiec drożdżowyPiernik przekładany powidłamiCzarny OrfeuszSernik na piernikowym
Moje pyszne gotowanie