Tobie bułeczkę i sobie przy okazji też. O tej godzinie nigdzie się nie ruszam, nie ma mowy by ktoś mnie z domu wyciągnął :) mury opuścimy rowerkiem o 10:00. Pani Bagietka To popularna nazwa długiego i cienkiego pieczywa, zwanego też bułką paryską albo francuską. Standardowa bagietka ma 5-6 cm szerokości, 3-4 cm grubości i ok. 1 m długości
ClauditteMissCookingUWAGA !!! ---> Jeżeli ktoś wybiera się do Kołobrzegu pierwszy raz to bardzo gorąco polecam udać się do razu do Ratusza gdzie mieści się Informacja Turystyczna i Pani podaruje Wam super pakiet przewodni po mieście i okolicach a w tym książki, mapy i gadżety dla dziecka. Ale co tu teraz robić...? No jak to co? korzystać z pogody
ClauditteMissCookingByć może w ogóle nie będę paradować po plaży. Sesja w Playboyu też odpada. A jeżeli kiedyś – na starość będę się rozbierać przed lekarzem, to może powie: „fajna z pani babcia” i takie słowa chciałabym usłyszeć. Taka „power babcia” pełna energii i poczucia humoru – taki mam plan :) http://cietariposta.soup.io/post/341047052/spoko-dupa-biere Mam dziewięć tatuaży. Z czego osiem składa się
ClauditteMissCookingoliwy szczypta soli 1 łyżeczka cukru przyprawa do pizzy dowolne dodatki kiełbasa papryka ogórek pomidor sos curry lub ketchup ser koryciński z pomidorami, bazylią i czosnkiem Pani Czesławy Zarzeckiej Drożdże rozrobić w wodzie, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować
Moje domowe kucharzenieOstatnio strasznie przemarzłam. Niestety pani zima nie jest w tym roku zbyt dla nas miła. Zamiast pięknych barw bieli za oknem mamy tylko szarość. No jedynie od czasu do czasu coś poprószy, by po chwili szybko zniknąć. Pogoda bywa kapryśna. Wyszłam z domu w promieniach delikatnie grzejącego słońca, a wróciłam zmarznięta od przeszywającego ciało wiatru. A że zamiast herbatki wolałam
Słodkie okruszkiBawełna z Andryc how a..jest rewelacyjna.. Mulina jak zawsze nasza Ariadna.. Pani w sklepie mów iła, że ta nasza polska mulina nie jest dobra bo farbuje i po praniu wychodzą d zi ury......hyy mmm ja tego nie zauważyłam
Gaździnka warzyPrzepis, który dziś Wam przedstawię, pochodzi z jednego z odcinków 'Kuchennych Rewolucji' pani Madzi Gessler. Łosoś wychodzi bardzo delikatny, aromatyczny, troszkę pikantny za sprawą musztardy i chrzanu, mięciutki, pod chrupiącą 'pierzynką' - niebo w gębie! Zapraszam do pieczenia! Składniki dla dwóch osób: 2 bardzo świeże filety z łososia ze skórą sok z cytryny sól morska pieprz świeżo mielony
My Culinary Artłąkę. Obiecałam sobie jednak, że skoro w tym roku go nie zrobię to w przyszłym zrobię go na pewno. Jakież było moje zdziwienie gdy pewnego dnia zapukała do mnie Pani listonoszka z przesyłką;) Tak, dostałam od koleżanki miodek z mniszka, mam go w domu;) Doskonale radzi sobie z kaszlem, wzmacnia naszą odporność, przyśpiesza gojenie się ran, ze względu na swoje
Krakowskie smaki AniPrzepis na nie dostałam od przyszłej Pani teściowej. Zazwyczaj szykuje je mój narzeczony. Cóż tu dużo mówić, my zajadamy się nimi bardzo i dość często pojawiają się na moim stole. Warto jeść buraczki bo mają wiele wartości odżywczych, zawierają między innymi kwas foliowy, żelazo, wapń, potas, magnez, mangan, sód, fluor, cynk, molibden, kobalt a także rubid
Krakowskie smaki AniPrzeglądając internet znalazłam ciekawy artykuł. Myślę, że są to informacje bardzo przydatne każdej Pani Domu;) Poniższy poradnik ułatwi nam co i kiedy przyrządzić, na co akurat jest sezon i co w danym czasie najlepiej kupić;) Źródło zdjęcia Owoce Zima: Gruszka- przechowywane w spiżarni (styczeń, luty, połowa marca, II połowa grudnia) Jabłka- przechowywanie w spiżarni (styczeń, luty, marzec, II połowa
Krakowskie smaki Anidzieciństwa. Miodowe blaty przełożone warstwą grysikowego kremu, dla mnie idealne połączenie. Nie dość, że ciasto jest przepyszne to jest także niezwykle proste i poradzi sobie z nim nawet początkująca pani domu. Blaty miodowe podczas studzenia nieco twardnieją jednak miękną pod wpływem masy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Jest ono bardzo podzielne więc idealne na domowe uroczystości. Ma wiele
Krakowskie smaki Anirodzaju amok :). Z każdej strony atakują nas czerwone serduszka, pluszowe misie i kwiatuszki. Z półek sklepowych znikają bombonierki, ciasteczka a nawet lizaki (jeśli tylko przypominają serduszka). Perfekcyjne panie domu z zapałem mieszają w rondlach, a przedsiębiorczy panowie rezerwują stoliki w romantycznych knajpkach (lub mieszają w garnkach :)). Mnożą się randki, kolacyjki i wszelkiego rodzaju imprezki, których celem jest
SzczyptaSmaQzainteresowały jest tak duża, że nie mogę się zdecydować co zrobić. Tymczasem przepis na coś pysznego do niedzielnej kawy, gorącej czekolady czy herbatki. Inspiracja z blogu Pani Ewy , który mnie zachwyca, serdecznie polecam tam zajrzeć. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej kopiasta łyżeczka sody ponad połowa szklanki cukru jajko 3/4 szklanki oleju szklanka mleka 2 łyżki ciemnego kakao
NA MOIM TALERZUsurówki uwielbiam,stąd też często o nich wpisy. Dal mnie taka porcja zastępuje np kolację a czasem nawet i obiad, samo zdrowie . Ta powstała z wykorzystaniem sera korycińskiego swojskiego pani Czesławy Zarzeckiej. Składniki: miks sałat z roszponką 10 pomidorków koktajlowych 1 duży plaster sera korycińskiego dresing polski: 3 łyżki oleju 3 łyżki wody gałązka koperku gałązka pietruszki sól,pieprz
Z Majeczką w kuchni